in

Μόδα: Η τάση «Fairy Grunge» του TikTok είναι εμπνευσμένη από το “Twilight”

paris jackson

Η τάση του «fairy grunge» είναι μια αισθητική που έχει δημιουργήσει τη δική της διαδικτυακή κοινότητα στα social media τα τελευταία χρόνια. Χάρη στις υπερδυνάμεις του TikTok όμως, αυτός ο συγκεκριμένος συνδυασμός στυλ έχει “πάρει φτερά”.

Με την αυξανόμενη εκτίμηση για το κλασικό grunge στο διαδίκτυο, είναι λογικό ότι το στυλ έχει βρει ένα αντίστοιχο συνδυασμό με το μεταφυσικό και υπεράνθρωπο.

Διαφήμιση

Το grunge fairycore προήλθε από την πανδημία, με τους νεαρούς fashionistas να μετατρέπονται σε μυστικιστικές εκδοχές του εαυτού τους. Ως μια μορφή απόδρασης, πολλοί ήθελαν να μετατρέψουν τον εαυτό τους ως τον κεντρικό ήρωα από τα αγαπημένα τους παιδικά παραμύθια. Αυτή η λαχτάρα να ξαναδούμε νεράιδες από τη νεαρή μας ηλικία έχει εκδηλωθεί με το να ντύνονται νεράιδες grunge, που μερικές φορές αναφέρονται ως γκοθ νεράιδες.

Οι στιλιστικοί τόνοι του grunge fairycore είναι ουδέτεροι, με γήινα χρώματα καθώς και σκούρες χρωματικές παλέτες. Μερικά δημοφιλή ρούχα είναι οι άνετες αγροτικές φούστες, οι δαντέλες, τα σκισμένα καλσόν, η κορδέλα, τα πλεκτά πουλόβερ και οι κορσέδες. Μερικοί φορούν ακόμη και φτερά με λουράκια και μυτερά αυτιά.

Η Annalyse Reuther, μια σταρ του TikTok λέει ότι επιλέγει προσωπικά τα ρούχα της με βάση αυτά που φοράει η Alice Cullen στο Twilight. “Πιο συγκεκριμένα, η Alice Cullen έγινε μία από τις κορυφαίες εκπροσώπους της μόδας του faycore grunge”

Μια ψηφιακή δημιουργός, η Cloe See λέει ότι: «Πιστεύω ότι ένα επίπεδο απόδρασης από την πραγματικότητα συνδέεται με το στυλ, αλλά το επίπεδο εξαρτάται από τον χρήστη». Η ίδια αναφέρει μερικές από τις μεγαλύτερες εμπνεύσεις στο grunge fairycore από τη δεκαετία του ’90: Nirvana, 10 Things I Hate About You, Winx Club και κυρίως το Twilight.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Ειρήνη Κυριακίδη

Απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Σπουδές στην μόδα, σε Fashion Styling και Fashion Journalism.
Αγάπη στο χορό, τη ζωγραφική και ταινίες/βιβλία μυστηρίου και φαντασίας.
Επικοινωνία στο [email protected]

Διαφήμιση

Chaney Jones: Όλα όσα ξέρουμε για τη νέα κοπέλα του Kanye West – Σέξι και ψυχολόγος!

Γιώργος Κιμούλης: Η ανακοίνωση του ΣΕΗ για την αγωγή του ηθοποιού