in

Παγκόσμιος Πόλεμος: Πώς θα αποθηκεύσεις αλεύρι και στάρι στο σπίτι για 3 χρόνια. Συντήρηση αλεύρι με αλάτι

Το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί κατά πολύ οι αναζητήσεις στο διαδύκτυο αναφορικά με το πώς μπορεί κάποιος να συντηρήσει αλεύρι και σταρι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Υπάρχει τρόπος; Σαφέστατα υπάρχει τρόπος ώστε στο σπίτι μας να μπορέσουμε να διατηρήσουμε το αλεύρι και το στάρι για πάνω από τρία χρόνια. Έτσι σε περίπτωση μιας παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης ή έναν Παγκόσμιο Πόλεμο θα μπορούμε να επιβιώσουμε.

Αλεύρι με χοντρό αλάτι. Συντήρηση στο σπίτι

Ο τρόπος έρχεται από τις γιαγιάδες μας στα χωριά και είναι ιδιαίτερα γνωστός. Μπορείς να συντηρήσεις αλεύρι και στάρι για μεγάλο χρονικό διάστημα με χοντρό αλάτι! Και εδώ θα μάθεις το πώς.

Θα χρειαστείς τενεκέδες από τυρί φέτα. Ο ντενεκές από τυρί φέτα έχει σε αντίθεση με τον τενεκέ του λαδιού μεγάλο και εύκολο άνοιγμα ώστε να μπορούμε να τοποθετούμε το προϊόν που θέλουμε.

Διαφήμιση

Αφού έχουμε καθαρίσει και στεγνώσει ιδιαίτερα καλά τον τενεκέ ξεκινάμε και ρίχνουμε το αλεύρι. Καλό είναι σε κάποια σημεία να πιέζουμε με κάποιο εργαλείο το αλεύρι, όπως ακριβώς κάνουμε στην εσπρεσιέρα και πιέζουμε τον καφέ, ώστε να έχει όσο το δυνατόν λιγότερο αέρα.

Για αυτήν τη δουλειά μπορείτε να βάλετε λίγο χαρτί κουζίνας και να πιέζετε με το χέρι σας από πάνω το αλεύρι!

Αφού φτάσουμε στη μέση του ντενεκέ παίρνουμε χοντρό αλάτι και ρίχνουμε μία στρώση σε πάχος περίπου ένα εκατοστό. Στη συνέχεια συμπληρώνουμε ξανά με αλεύρι και αφού φτάσουμε στο πάνω μέρος του τενεκέ πάλι βάζουμε 1 με 2 εκατοστά χοντρό αλάτι.

Κλείνουμε τον τενεκέ πολύ καλά και στο σημείο αυτό θα πρέπει να φροντίσουμε να κλείσει αεροστεγώς.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χαρτοταινία γύρω-γύρω από το καπάκι ή την κλασσική μέθοδο που εφαρμόζουν στα χωριά, να ρίξετε λιωμένο κερί.

Προσοχή όμως. Όταν μετακινήσετε τον τενεκέ το κερί μπορεί να σπάσει. Για το λόγο αυτό φροντίστε να πάτε πρώτα τον ντενεκέ σε ένα δροσερό μέρος που θα τον τοποθετήσετε και στη συνέχεια ρίξτε από πάνω του κερί.

Μπορείτε επίσης να βάλετε με τον ίδιο τρόπο αλεύρι σε αεροστεγή γυάλινα βάζα.

Προσέξτε ώστε να είναι καλής ποιότητας και να είστε σίγουροι ότι κλείνουν αεροστεγώς. Είναι συνήθως μέχρι ενάμισι δύο λίτρα και θα χρειαστείτε αρκετά περισσότερα. Θα πρέπει να τα τοποθετήσετε σε σκοτεινό μέρος, ιδανικά και μέσα σε ένα κουτί

Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε στάρι. Και να διατηρηθεί ανέπαφο για περισσότερα από τρία χρόνια!

Πώς θα ξεχωρίσουμε στη συνέχεια το αλεύρι από το αλάτι;

Μπορούμε πανεύκολα να ξεχωρίζουμε το αλεύρι από το στάρι απλά κοσκινίζοντάς το με ένα πολύ λεπτό κόσκινο. Αυτό που θα πέσει κάτω είναι το αλεύρι ενώ το αλάτι θα μείνει πάνω στο κόσκινο. Αυτός είναι ο λόγος που χρησιμοποιούμε χοντρό αλάτι.

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης μπορείτε ακόμα και να τοποθετήσετε αλεύρι με χοντρό αλάτι, αφού έτσι κι αλλιώς με ένα κόσκινο όπως είπαμεμπορείτε εύκολα να το ξεχωρίσετε χρησιμοποιώντας οικιακά βάκουμ σακουλάκια.

Σε μία ακόμα πιο έκτακτη και επείγουσα κατάσταση μπορείτε να εφαρμόσετε αυτόν τον τρόπο για στάρι ακόμα και με τις σακούλες που αποθηκεύουμε τα παπλώματα το καλοκαίρι και αφαιρείται από μέσα ο αέρας με τη χρήση της ηλεκτρικής σκούπας.

Βάζουμε στάρι και αλάτι από πάνω, κλείνουμε και αφαιρούμε τον αέρα

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Αθανασία Τσέλλου

Η Αθανασία γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρόδο. Την άφησε στα 18 για σπουδές αλλά κάθε καλοκαίρι θα τη βρεις στο νησί. Έχει σπουδές σε marketing και αγαπά τη φωτογραφία.
Email επικοινωνία στο [email protected]

Διαφήμιση

Συνοδεία μπύρας! Συνταγή για τραγανά κιμαδοπιτάκια

Παραιτείται από τον «Σασμό» ο σκηνοθέτης Κώστας Κωστόπουλος – Ηθοποιός τον καταγγέλλει για βιασμό