in

Παγκόσμιος Πόλεμος. Μετά το αλεύρι τα όσπρια. Πώς θα συντηρήσεις όσπρια για 3 χρόνια

Το τελευταίο διάστημα, και με την απειλή Παγκοσμίου Πολέμου να πλανάται σε όλη τη γη, έχουν αυξηθεί πάρα πολύ οι αναζητήσεις στο διαδίκτυο αναφορικά με το πώς μπορούμε να συντηρήσουμε στο σπίτι όσπρια για μεγάλο χρονικό διάστημα. Έτσι μετά το Viral άρθρο για το πώς αποθηκευεις αλεύρι για 3 χρόνια τώρα θα μάθεις πώς μπορείς να διατηρήσεις στο σπίτι σου φακές, φασόλια, ρεβύθια και φάβα.

Πώς διατηρούνται τα όσπρια στο σπίτι

Τα όσπρια μπορούν να διατηρηθούν για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα στο σπίτι ακόμα και πολλά χρόνια, απλά πρέπει να προσέξουμε ένα συγκεκριμένο πράγμα! Να μην πιάσουν μύγα όπως λέμε!

Τα περισσότερα όσπρια έχουν πάνω τους αυγά από έντομα τα οποία αργότερα θα γίνουν μυγάκια και θα καταστρέψουν τα φασόλια τα ρεβίθια τις φακές και τη φάβα ανοίγοντας τρύπες.

Διαφήμιση

Στόχος μας είναι να σκοτώσουμε αυτά τα αυγά ώστε τα όσπρια να διατηρηθούν αναλλοίωτα. Για αυτό το σκοπό υπάρχουν δύο τρόποι, ο θερμός και ο ψυχρός!

Εμείς προτείνουμε τον ψυχρό, Αν όμως είναι μία διαδικασία που πρέπει να την κάνετε γρήγορα τότε θα πρέπει να ακολουθήσετε το θερμό τρόπο.

Αποθήκευση όσπριων στο σπίτι ο ψυχρός τρόπος

Ο ψυχρός τρόπος είναι ο εξής: Παίρνουμε τα όσπρια, τα βάζουμε σε μία σακούλα και τα τοποθετούμε στην κατάψυξη για 15 μέρες. Σε αυτό το χρονικό διάστημα και στις συνήθεις θερμοκρασίες ενός καταψύκτη στους μείον 18, 20 ή μείον 22 βαθμούς Κελσίου δεν υπάρχει κανένα αυγό εντόμου το οποίο θα επιβιώσει.

Αν έχουμε χώρο στην κατάψυξη μπορούμε να τα αφήσουμε εκεί για όσα χρόνια θέλουμε και θα παραμένουν αναλλοίωτα! Αν θέλουμε να τα αποθηκεύσουμε εκτός κατάψυξης μπορούμε μετά τις 15 ημέρες να τα βάλουμε σε δοχεία τροφίμων που κλείνουν καλά και να ρίξουμε μέσα και λίγο χοντρό αλάτι είτε σε στρώσεις είπε διάσπαρτο. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε επίσης δαφνόφυλλα ή φύλλα μέντας αποξηραμένα!

Για το πώς μπορούμε να ξεχωρίσουμε τα όσπρια από το χοντρό αλάτι η απάντηση είναι απλή. Παίρνουμε την ποσότητα που θέλουμε να μαγειρέψουμε, για παράδειγμα μισό κιλό φασόλια ή μισό κιλό φακές και τα ρίχνουμε μέσα σε νερό. Ξεπλένουμε φεύγει το αλάτι και μένουν τα όσπρια καθαρά!

Αποθήκευση όσπριων στο σπίτι ο θερμός τρόπος

Ο θερμός τρόπος είναι πιο γρήγορος αφού ο στόχος μας είναι να σκοτώσουμε τα αυγά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Σε αυτή την περίπτωση βάζουμε στο φούρνο τα όσπρια μέσα σε ένα ταψί, χωρίς νερό εννοείται, ανάβουμε το φούρνο στους 80 βαθμούς και τα αφήνουμε περίπου στη μία ώρα με 90 λεπτά. Σβήνουμε το φούρνο, αφήνουμε τα όσπρια να έρθουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος μέσα σε αυτόν με κλειστή την πόρτα και στη συνέχεια τα αποθηκεύουμε όπως πιο πάνω, μέσα σε δοχεία αποθήκευσης με αλάτι και δαφνόφυλλα.

Ο λόγος που προτιμάμε τον ψυχρό τρόπο, σε σχέση με το θερμό, είναι ότι αν τα όσπρια θερμανθούν σε θερμοκρασία 80 βαθμούς για 60-90 λεπτά τότε θα χρειάζονται περισσότερο χρόνο μουλιάσματος ή και μαγειρέματος ώστε να μαλακώσουν. Η γεύση τους δεν αλλοιώνεται

Μπορείτε πάντα να χρησιμοποιείτε για αποθήκευση τους τενεκέδες από τυρί φέτα όπως έχουμε πει και για το αλεύρι.

Μπορείτε πάντα να αποθηκεύετε τα όσπρια σας μέσα σε σακουλάκια απουσία αέρα. Υπάρχουν μηχανήματα που δημιουργούν κενό αέρος και αντίστοιχα κατάλληλα σακουλάκια για αυτή τη δουλειά.

Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να τα περάσετε από την κατάψυξη για 15 ημέρες και στη συνέχεια να τα βάλετε στα σακουλάκια αφαιρώντας τον αέρα.

Όσο για την αποθήκευση συνίσταται να γίνεται πάντα σε ντουλάπι χωρίς οσμές υγρασίες και φως

Follow Koolnews.gr στο Google News
Διαφήμιση

Η Αλέξις Ρεν πήγε θάλασσα και έγινε του στρινγκ το κάγκελο. Η μια φωτογραφία πιο σέξι από την άλλη

Η Ντάουτσεν Κρους είναι στα Ντουζένια της. Μετά βλέπεις φωτογραφίες του GNTM και θες να κλάψεις