Όταν το Boeing 707 ΣΥΝΕΤΡΙΒΗ στο Ιόνιο μισή ώρα μετά την απογείωσή του από την Αθήνα

Boeing 707 ΣΥΝΕΤΡΙΒΗ στο Ιόνιο μισή ώρα μετά την απογείωσή του από την Αθήνα

Στις 8 Σεπτεμβρίου 1974, αεροπλάνο Βoeing 707 της εταιρείας TWA, περίπου μισή ώρα μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Ελληνικού Αθηνών, κατέπεσε και συνετρίβη στο Ιόνιο Πέλαγος με συνολικές απώλειες 79 επιβατών και 9 μελών του πληρώματος.
Το αεροσκάφος τύπου Boeing 707-331B της αεροπορικής εταιρίας TWA (Trans World Airlines), με στοιχεία νηολογίου N8734 εκτελούσε την προγραμματισμένη Πτήση TWA 841 από το Τελ Αβίβ προς τη Νέα Υόρκη, με ενδιάμεσους σταθμούς την Αθήνα και τη Ρώμη. Αρχικά ως αίτιο του δυστυχήματος αυτού θεωρήθηκε η…

έκρηξη μιας βόμβας σε μια από τις αποσκευές. Αργότερα όμως, από τις μελέτες και πειράματα της κατασκευάστριας εταιρείας Βoeing και του αμερικανικού ιδρύματος Νational Safety TransportatioBoard (NTSB) (report ntsb-aar-75-7), αποδείχθηκε ότι το πραγματικό αίτιο ήταν η εκρηκτική αποσυμπίεση του κάτω θαλάμου αποσκευών, λόγω του ανοίγματος μιας μεγάλης οπής στο κάτω μέρος του αεροπλάνου (λόγω της έκρηξης της βόμβας) και η καταστροφή των δοκών του υπεράνω πατώματος και των συρματόσχοινων με τα οποία ο πιλότος ελέγχει τα πηδάλια διευθύνσεως και ανόδου-καθόδου.

Το ταχύτερο ψυχολογικό τεστ! Τι βλέπετε σε αυτή την φωτογραφία ; Δείτε την απάντηση…

Τις θυμάστε; Ιερόδουλες με AIDS… Τώρα στο θέατρο Vault