in

Συνταγή: Σαρακοστιανός Χαλβάς Σιμιγδαλένιος

Η Σαρακοστή φέρνει μαζί της την αποχή από ζωικά προϊόντα, αλλά όχι από την απόλαυση! Ο σαρακοστιανός χαλβάς σιμιγδαλένιος αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να γλυκαθούν χωρίς να παρεκκλίνουν από τους κανόνες της νηστείας.

Αυτός ο χαλβάς φτιάχνεται με απλά υλικά, όπως σιμιγδάλι, ελαιόλαδο, ζάχαρη, κανέλα και σταφίδες. Είναι εύκολος στην παρασκευή και μπορεί να γίνει ακόμα πιο γευστικός με την προσθήκη ξηρών καρπών ή μπαχαρικών της αρεσκείας σας.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας μοιραστούμε μια εύκολη συνταγή για σαρακοστιανό χαλβά σιμιγδαλένιο, καθώς και tips για να τον κάνετε ακόμα πιο νόστιμο.

Διαφήμιση

Είτε είστε λάτρεις του χαλβά, είτε απλά θέλετε να δοκιμάσετε μια νέα νηστίσιμη συνταγή, ο σαρακοστιανός χαλβάς σιμιγδαλένιος είναι σίγουρα για εσάς!

Συνταγή για Σαρακοστιανό Χαλβά Σιμιγδαλένιο:

Ακολουθεί μια συνταγή για να φτιάξετε τον δικό σας σαρακοστιανό χαλβά σιμιγδαλένιο, ιδανικό για την περίοδο της νηστείας.

Υλικά:

  • 2 κούπες (240 γρ) χοντρό σιμιγδάλι
  • 2/3 κούπας (160 ml) ελαιόλαδο
  • 4 κούπες (800 ml) νερό
  • 2 κούπες (400 γρ) ζάχαρη
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 χούφτα σταφίδες ξανθές (προαιρετικά)
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα, βράστε το νερό με τη ζάχαρη και το ξύλο κανέλας για 5-7 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήστε το στην άκρη να κρυώσει λίγο.
  2. Σιμιγδάλι: Σε ξεχωριστή κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σιμιγδάλι και ανακατέψτε συνεχώς μέχρι να πάρει ένα ωραίο, χρυσαφί χρώμα.
  3. Ένωση: Προσθέστε σιγά σιγά το κρύο σιρόπι στο καυτό σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα για να μην σβολιάσει.
  4. Μαγείρεμα: Συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει το μείγμα και να γίνει σαν μια παχιά κρέμα. Μαγειρέψτε για ακόμα 2-3 λεπτά, μέχρι να ξεκολλάει σχεδόν από τον πάτο της κατσαρόλας.
  5. Αρωματισμός: Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε το μοσχοκάρυδο (αν χρησιμοποιείτε).
  6. Σερβίρισμα: Για πιο σταθερό χαλβά, ρίξτε το μείγμα σε βρεγμένη φόρμα ή πυρίμαχο σκεύος. Αν προτιμάτε πιο ρευστό χαλβά, αφήστε τον στην κατσαρόλα. Πασπαλίστε με τις σταφίδες και αφήστε τον να κρυώσει εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου.
  7. Απόλαυση: Στη συνέχεια, ξεφορμάρετε (αν χρησιμοποιήσατε φόρμα) και κόψτε τον χαλβά σε κομμάτια. Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου ή και κρύο.

Συμβουλές:

  • Για πιο τραγανή υφή, μπορείτε να προσθέσετε ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια ή αμύγδαλα μαζί με τις σταφίδες.
  • Αν δεν έχετε σιμιγδαλένιο χοντρό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψιλό, αλλά θα χρειαστεί λίγο λιγότερος χρόνος μαγειρέματος.
  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ελαιόλαδο με άλλο φυτικό λάδι κατάλληλο για νηστεία.
  • Για πιο έντονη γεύση κανέλας, μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον κανέλα στο σιρόπι ή να πασπαλίσετε τον χαλβά με επιπλέον κανέλα πριν το σερβίρετε.

Καλή απόλαυση!

Follow Koolnews.gr στο Google News
Διαφήμιση

Σημασία και συμβολισμοί της Σαρακοστής

Νηστίσιμα πιάτα: Ιδέες και συνταγές για την Σαρακοστή