in

Ο Άκης Πετρετζίκης ετοιμάζει κοκκινιστό μοσχάρι με μελιτζάνες, πατάτες και φέτα. βίντεο

Όταν το μοσχάρι γίνεται λατρεία για τον ουρανίσκο τότε αυτή η συνταγή για κοκκινιστό μοσχάρι με απτάτες και φέτα είναι η συνταγή που πρέπει να φτιάξεις
ΥΛΙΚΑ
ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
1 κιλό μοσχαρίσιο κιλότο ή ποντίκι σε μπουκιές αλατισμένο και αλευρωμένο με 2 – 3 κ.σούπας αλεύρι 2 μεσαία κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένο και κομμένο σε φετάκια
1 κ. σούπας πελτέ ντομάτας
130 γρ. κρασί κόκκινο
2 κονσέρβες ολόκληρο αποφλοιωμένο ντοματάκι με το χυμό του
2 κ. σούπας μέλι
1 κ. σούπας γουόστερ σος (προαιρετικά)
λίγο μπούκοβο (προαιρετικά)
αλάτι/πιπέρι

Για τις μελιτζάνες

3 μέτριες μελιτζάνες
λάδι
αλάτι/πιπέρι
θυμάρι ξερό

Για το σερβίρισμα

φέτα τριμμένη
γραβιέρα
μαϊντανός ψιλοκομμένος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Βάζουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα που την έχουμε κάψει καλά. Προσθέτουμε το κρέας και το σοτάρουμε καλά από όλες τις μεριές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει ελαφρά.
Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 – 2 λεπτά ακόμα. Βάζουμε και τον πελτέ και σοτάρουμε και αυτόν για 1 – 2 λεπτά για να βγάλει τα αρώματά του και να μην πικρίσει.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τη ντομάτα, το μέλι και τη γουοστερ σος. Προσθέτουμε όσο ζεστό νερό χρειάζεται για να είναι το κρέας μόλις σκεπασμένο και σιγοβράζουμε για όσο χρειαστεί μέχρι να βράσει και να μελώσει. Κατά τη διάρκεια του βρασμού βάζουμε αλάτι σιγά σιγά και πιπέρι στο τέλος του βρασμού.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τις μελιτζάνες. Τις πλένουμε, τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να ξεπικρίσουν για μισή με μια ώρα. Τις ξεπλένουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς με αέρα. Βάζουμε τις μελιτζάνες σε ένα μπολ, ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και θυμάρι ξερό. Τις ψήνουμε στο φούρνο για μισή ώρα με σαράντα λεπτά. Αφαιρούμε από το φούρνο και τις βάζουμε στη κατσαρόλα. Βράζουμε για μερικά λεπτά ακόμα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μας. Σερβίρουμε με πουρέ και τριμμένη φέτα ή γραβιέρα και πασπαλίζουμε αν θέλουμε με μαϊντανό.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Kool Team

Διαφήμιση
Πτήση 411 αεροπλάνο απογειωση

Ολυμπιακή Αεροπορία πτήση 411: Οταν κατα την απογείωση το ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ εξυσε τις πολυκατοικίες στον Αλιμο

Ζέτα Μακρυπούλια: 2020 δε θα σε ξεχάσω ποτέ