Koolnews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Subscribe
  • Έρευνες
Δευτέρα, Ιούν 16, 2025
Font ResizerAa
KoolnewsKoolnews
  • Έρευνες
  • Νύχια
  • Μαλλιά
  • Ομορφιά
  • Ζώδια
  • Ανέκδοτα
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Koolnews > Γεύση > Ο Άκης Πετρετζίκης ετοιμάζει κοκκινιστό μοσχάρι με μελιτζάνες, πατάτες και φέτα. βίντεο
Γεύση

Ο Άκης Πετρετζίκης ετοιμάζει κοκκινιστό μοσχάρι με μελιτζάνες, πατάτες και φέτα. βίντεο

Kool Team
Last updated: 29 Δεκεμβρίου, 2020 5:25 πμ
Kool Team
Published 29 Δεκεμβρίου, 2020
Share
SHARE

Όταν το μοσχάρι γίνεται λατρεία για τον ουρανίσκο τότε αυτή η συνταγή για κοκκινιστό μοσχάρι με απτάτες και φέτα είναι η συνταγή που πρέπει να φτιάξεις
ΥΛΙΚΑ
ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
1 κιλό μοσχαρίσιο κιλότο ή ποντίκι σε μπουκιές αλατισμένο και αλευρωμένο με 2 – 3 κ.σούπας αλεύρι 2 μεσαία κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένο και κομμένο σε φετάκια
1 κ. σούπας πελτέ ντομάτας
130 γρ. κρασί κόκκινο
2 κονσέρβες ολόκληρο αποφλοιωμένο ντοματάκι με το χυμό του
2 κ. σούπας μέλι
1 κ. σούπας γουόστερ σος (προαιρετικά)
λίγο μπούκοβο (προαιρετικά)
αλάτι/πιπέρι

Για τις μελιτζάνες

3 μέτριες μελιτζάνες
λάδι
αλάτι/πιπέρι
θυμάρι ξερό

Για το σερβίρισμα

φέτα τριμμένη
γραβιέρα
μαϊντανός ψιλοκομμένος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Βάζουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα που την έχουμε κάψει καλά. Προσθέτουμε το κρέας και το σοτάρουμε καλά από όλες τις μεριές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει ελαφρά.
Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 – 2 λεπτά ακόμα. Βάζουμε και τον πελτέ και σοτάρουμε και αυτόν για 1 – 2 λεπτά για να βγάλει τα αρώματά του και να μην πικρίσει.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τη ντομάτα, το μέλι και τη γουοστερ σος. Προσθέτουμε όσο ζεστό νερό χρειάζεται για να είναι το κρέας μόλις σκεπασμένο και σιγοβράζουμε για όσο χρειαστεί μέχρι να βράσει και να μελώσει. Κατά τη διάρκεια του βρασμού βάζουμε αλάτι σιγά σιγά και πιπέρι στο τέλος του βρασμού.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τις μελιτζάνες. Τις πλένουμε, τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να ξεπικρίσουν για μισή με μια ώρα. Τις ξεπλένουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς με αέρα. Βάζουμε τις μελιτζάνες σε ένα μπολ, ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και θυμάρι ξερό. Τις ψήνουμε στο φούρνο για μισή ώρα με σαράντα λεπτά. Αφαιρούμε από το φούρνο και τις βάζουμε στη κατσαρόλα. Βράζουμε για μερικά λεπτά ακόμα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μας. Σερβίρουμε με πουρέ και τριμμένη φέτα ή γραβιέρα και πασπαλίζουμε αν θέλουμε με μαϊντανό.

Follow Koolnews.gr στο Google News

TAGGED:Άκης Πετρετζίκηςμοσχαράκιμοσχάρι
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Weather
24°C
Athens
clear sky
25° _ 21°
46%
2 km/h
Δε
30 °C
Τρ
31 °C
Τε
32 °C
Πε
33 °C
Πα
29 °C
Διαφήμιση

Let's Connect

304.9kLike
3.04MFollow
304.9kPin
844.87MFollow

Popular Posts

Ο πόλεμος που όλοι φοβούνταν: Τι κρύβεται πίσω από την σύγκρουση Ιράν–Ισραήλ

Kool Team
32 Min Read

Τραγωδία στη Ρόδο: 3χρονη έχασε τη ζωή της σε πισίνα καταστήματος – συνελήφθη ο ιδιοκτήτης

Kool Team
3 Min Read

You Might Also Like

αλατι φαγητο
MedianewsΓεύσηΔιατροφή

Φαγητό: Τι να κάνετε αν πέσει πολύ αλάτι στο φαγητό

1 Min Read
foodnewsviralΓεύσηΣυνταγές

TikTok: Πώς να φτιάξετε το τοστ πίτσας της Hailey Bieber

2 Min Read
ΓεύσηΔιατροφήΣυνταγές

Σπιτική Μερέντα

1 Min Read
ελαιολαδο
newsΓεύσηΔιατροφή

Ελαιόλαδο: Φάε και λίγο λιπαρό καλό κανει γιατι δίνει σημα στον εγκέφαλο να….

1 Min Read
ΓεύσηΓυναίκαΔιατροφήΥγεία

Γυναίκα – Σώμα: Διατροφή για 50ντάρες

2 Min Read

Τι πρέπει να φάτε εάν κολλήσει Κόκαλο από Ψάρι στο Λαιμό σας

6 Min Read

Social Networks

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Koolnews network

Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews

Koolnews, Ελαιών 25, Κηφισιά 145 64

Koolnews
Koolnews
Koolnews.gr © 2025 – All rights reserved
  • Όροι Χρήσης
  • Σχετικά με Εμάς
  • Contact us
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • GDPR Privacy Policy
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?