in

Νέο πρόσωπο στο στόχαστρο της Εισαγγελίας: Ελέγχεται γνωστός ηθοποιός – Η κρίσιμη κατάθεση Μπιμπίλα

Στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών φέρεται να έχει μπει ένα ακόμη πασίγνωστο πρόσωπο από τον καλλιτεχνικό χώρο

Πρόκειται για πολύ γνωστό ηθοποιό, ο οποίος φέρεται να ελέγχεται από τις εισαγγελικές αρχές έπειτα από καταγγελία γυναίκας συναδέλφου του για σεξουαλική κακοποίηση.

Διαφήμιση

Η ίδια γυναίκα φέρεται να έχει καταγγείλει πολύ σημαντικά στοιχεία για την υπόθεση και δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις μέσα στις επόμενες ημέρες.

Στο πλαίσιο της έρευνας που έχει ανοίξει για τον καλλιτεχνικό χώρο έχει κληθεί να καταθέσει το πρωί της Δευτέρας στον εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο, ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας. Ο δημοφιλής ηθοποιός καλείται να καταθέσει όσα στοιχεία-καταγγελίες έχει στη διάθεσή του, λόγω της θεσμικής του ιδιότητας, και αφορούν στον γνωστό σκηνοθέτη, ο οποίος έχει ήδη καταμηνυθεί.

Αυτό που αξίζει όμως να σημειωθεί, είναι ότι ο κ. Μπιμπίλας θα κληθεί να προσκομίσει και όλες τις καταγγελίες που έχουν ήδη φτάσει στο ΣΕΗ, οι οποίες είναι ακόμα ποινικά αξιοποιήσιμες, δηλαδή πρόκειται για αδικήματα τα οποία δεν έχουν ακόμα παραγραφεί. Οι περιπτώσεις καταγγελιών που είναι ακόμη «ενεργές» θα ερευνηθούν από τον εισαγγελικό λειτουργό που χειρίζεται την υπόθεση και σε κάθε περίπτωση που στοιχειοθετείται η τέλεση αξιόποινης πράξης, ο εισαγγελέας θα προχωρά στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του καταγγελλόμενου προσώπου. Κατά συνέπεια, είναι εξαιρετικά πιθανό, καταγγελίες ή πληροφορίες που ακούγονται σε επίπεδο φημών, να αποκτήσουν άλλη υπόσταση τις επόμενες ημέρες.

Οι καταγγελίες για τον Παύλο Χαϊκάλη και απάντηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Την ίδια στιγμή, συσσωρεύονται καταγγελίες παρενόχλησης σε βάρος του γνωστού κωμικού Παύλου Χαϊκάλη, με 4 γυναίκες να έχουν περιγράψει τα βιωμάτά τους. Πρώτη ήρθε η καταγγελλία της Κύπριας ηθοποιού Ηλιάνας Αραβή και ακολούθησε αυτή της Ελληνοαμερικανίδας ηθοποιού και σεναριογράφου, Sky Maddas. Η τρίτη γυναίκα προχώρησε σε καταγγελία στο ΣΕΗ την περασμένη εβδομάδα, κατηγορώντας τον Παύλο Χαϊκάλη για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας της. Η 21χρονη κατά την περίοδο του συμβάντος ηθοποιός φοιτούσε στη δραματική σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη και υποστηρίζει ότι δέχθηκε παρενόχληση από τον καταγγελλόμενο. Μάλιστα, οι δρόμοι της καταγγέλλουσας με τον ηθοποιό διασταυρώθηκαν ξανά αργότερα, όταν -σύμφωνα με την καταγγέλλουσα- ξεκίνησε νέος κύκλος παρενόχλησης. Τέλος, φέρεται να υπάρχει και τέταρτη καταγγελία στο ΣΕΗ για περιστατικό που συνέβη πριν από 31 χρόνια σε 25χρονη τότε γυναίκα.

Στο μεταξύ πάντως, ο Παύλος Χαϊκάλης, με αφορμή αναφορά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο όνομά του, κάλεσε με ανακοίνωσή του τον πρωθυπουργό να ανακαλέσει τον φτηνό, όπως αποκαλεί ο ίδιος, υπαινιγμό προς το πρόσωπό του.

«Επειδή δεν έχω μέχρι σήμερα πληροφορηθεί από κανένα αρμόδιο όργανο τί ακριβώς μου προσάπτεται. Επειδή έχετε χρέος εκ της θέσεώς σας να προασπίσετε το κράτος δικαίου κι όχι να υιοθετείτε και να αναπαράγετε δήθεν καταγγελίες χωρίς να γνωρίζετε καν το περιεχόμενό τους. Σας καλώ όπως ανακαλέσετε τον φτηνό υπαινιγμό στο πρόσωπό μου, αλλιώς, διερωτώμαι, αν ο χαρακτηρισμός που θα ταίριαζε στην περίπτωσή σας είναι εκείνος του «κοινού συκοφάντη»;» αναφέρει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται, ότι σε ανακοίνωση – απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα και τους υπαινιγμούς του ότι ο πρωθυπουργός γνώριζε προσωπικά τον Δημήτρη Λιγνάδη, γινόταν αναφορά στον Παύλο Χαϊκάλη. «Είναι πραγματικά χυδαίο να προσπαθεί ο κ. Τσίπρας να εκμεταλλευθεί όσα σοκαριστικά έρχονται στο φως, δίνοντάς τους κομματικό χρώμα. Ζήτησε κανείς ευθύνες από τον κ. Τσίπρα για τον κ. Χαϊκάλη που με την υπογραφή του τον διόρισε υπουργό; Του ζήτησε ευθύνες για τον κ. Κιμούλη που η κυβέρνησή του διόρισε σε θέσεις ευθύνης;» αναφερόταν στην ανακοίνωση.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Στεφανία Καρρά

Αγαπώ τα ταξίδια, το διάβασμα και το καλό φαγητό. Στο Kool απο την πρώτη μέρα Email επικοινωνια στο [email protected]

Διαφήμιση

Στη Σταδίου ένας τύπος σταματάει ένα ταξί, μπαίνει βιαστικά μέσα

Χαϊκάλης: Να ανακαλέσει ο κ. Μητσοτάκης τον φτηνό υπαινιγμό στο πρόσωπό μου