in

Να γλείφεις τα δάχτυλά σου: Μελιτζάνες σαγανάκι με φέτα και ελαιόλαδο

Ποιος δεν αγάπησε τα τηγανητά; Ουδείς; Ποιος δεν λαχτάρισε τη σάλτσα και τις «βουτιές» με το ψωμάκι; Και πάλι ουδείς! Γι’ αυτό εφοδιαστείτε με τα παρακάτω υλικά και φτιάξτε τις πιο λαχταριστές μελιτζάνες σαγανάκι!

 

Υλικά

  • 4 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού πελτέ
  • 4 ώριμες ντομάτες
  • 300 γραμμ. φέτα
  • Λίγο φρέσκο βασιλικό
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 2 πρέζες ζάχαρη

Διαδικασία

Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τον πελτέ και στην συνέχεια την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη και το αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Αλατοπιπερώνουμε τις μελιτζάνες και τις πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη. Προσθέτουμε την σάλτσα και τον βασιλικό ψιλοκομμένο και τρίβουμε την φέτα. Το αφήνουμε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Tips: Αφού τσιγαρίσουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε τον πελτέ ώστε να φύγει η βαριά μυρωδιά. Βάζουμε ακόμα τις κομμένες μελιτζάνες σε κρύο νερό με αλάτι και ξύδι και τις αφήνουμε για 30 λεπτά. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα βγάλουν πικρή γεύση.

Written by Ευτυχία Κορδόνη

Την ευτυχία τη βρίσκει ο κάθε ένας εκεί όπου την αναζητά. Την Ευτυχία Κορδόνη όμως θα τη βρεις μόνο στο Koolnews. Αγαπά να περνά όμορφα και όχι πάντα μπροστά στα φώτα. Και Μύκονος και ελεύθερο camping. και κοσμικό ποτό και υποβρύχιο στο ζαχαροπλαστείο. Δίδυμος, τι άλλο. contact eytyxia@koolnews.gr