in

Μαρόκο: Χίλιες και μια νύχτες στη μαγευτική χώρα των θαυμάτων!

Το Μαρόκο είναι μια χώρα που συνδυάζει τον αισθησιασμό με τον εξωτισμό της Ανατολής και είνα από τους τοπ προορισμούς για ταξίδι στο εξωτερικό. Εκεί θα βρείτε την ευκαιρία να απολαύσετε το χαμάμ σας, να χαλαρώσετε στη σάουνα, αλλά και να επισκεφθείτε το παζάρι αγοράζοντας παραδοσιακά προϊόντα. Αυτές οι μικρές στιγμές ευτυχίας αλλά και αλλαγής θα σας πείσουν για τους λόγους που το Μαρόκο είναι εδώ και αιώνες ένας από τους πιο μαγευτικούς τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο.
Το Μαρόκο θα σας μαγέψει! Μνημεία, τζαμιά και παλάτια που νομίζει κανείς ότι ξεπηδούν από τις «Χίλιες και μια νύχτες» θα σας προσφέρουν μια σαγηνευτική ατμόσφαιρα. Είτε αποφασίσετε να περάσετε οικογενειακές διακοπές, είτε θέλετε πολυτελή ξενοδοχεία πάνω στη θάλασσα, μπορείτε να γευτείτε τα πάντα στο Μαρόκο, καθώς η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή και πλήρης καλύπτοντας όλες τις ανάγκες.
Mαρακές, Φεζ, Ουαρζαζάτ είναι μερικές από τις πόλεις που σου φέρνουν στο μυαλό σκηνές από τα παραμύθια της Χαλιμάς!
Γεωγραφική θέση
Το Μαρόκο είναι ένα κράτος 30 εκατομμυρίων κατοίκων στο βορειοδυτικό άκρο της Αφρικής, μόλις μια ανάσα από τη χώρα μας. Από τα νότια έως τα βόρεια, οι εντυπωσιακές παραλίες, τα βουνά της, τα τρεχούμενα νερά και οι οάσεις μέσα στην απέραντη έρημο των Βέρβερων και των Τουαρέγκ συνθέτουν ένα πανέμορφο εξωτικό παραμύθι!
ΑξιοθέαταΜαρακές – Η γνωστή ως «Κόκκινη Πόλη»:
Τα τείχη γύρω από την Παλιά Πόλη χρωματίζονται από ένα λαμπερό κόκκινο φως και μοιάζουν να δονούνται. Εκεί έχετε την ευκαιρία να νοικιάσετε με 20 ευρώ μια άμαξα για βόλτα περνώντας από τα εντυπωσιακότερα παζάρια του κόσμου.
Ξαφνικά θα βρεθείτε μπροστά σε ένα υπερθέαμα με σαλτιμπάγκους, γητευτές φιδιών, μουσικούς, χορευτές, χαρτορίχτρες, παραμυθάδες, εμπόρους και δεκάδες πάγκους με κάθε λογής νοστιμιές. Τα φίδια που πλησιάζουν «απειλητικά» στην ουσία είναι εντελώς ακίνδυνα! Αν και όλοι νομίζουμε ότι χορεύουν στο σκοπό του οργανοπαίχτη, στην πραγματικότητα οι κινήσεις που κάνουν είναι από φόβο, για ν’ αποφύγουν το ξύλο.

Μεδίνα – Η Παλιά πόλη:
Στα σπίτια που έχουν γίνει μαγαζιά φιλοξενούνται όλα τα είδη τέχνης του Μαρόκου. Όταν θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση θα έχουμε να δώσουμε μια μεγάλη «μάχη», καθώς οι Μαροκινοί δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τους Αιγύπτιους ούτε με τους Τούρκους. Τα ethnic πολύχρωμα φανάρια, τα χειροποίητα χαλιά, οι ψάθες, οι αιώρες, τα σερβίτσια, οι λάμπες, τα χαϊμαλιά και όλα αυτά τα πράγματα που συνιστούν το παραδοσιακό στυλ των Βέρβερων θα σας κλέψουν την καρδιά και θα σας γεμίσουν με εικόνες για μια ολόκληρη ζωή.

Διαφήμιση

Τα Παλάτια:

Τίποτα στην πρόσοψη των μικρών παλατιών (ριάντ) δεν προδίδει το μεγαλείο και την αρμονία που κρύβουν στο εσωτερικό τους. Στο Νταρ ελ Μπαχία, συγκεκριμένα, δεσπόζει μια μεγάλη αυλή με εντυπωσιακό μαρμάρινο δάπεδο, διακοσμημένο με περίφημα ψηφιδωτά πλακίδια. Ιδιαίτερα είναι και τα δωμάτια, φανερά και κρυφά, των 4 συζύγων και των 24 παλλακίδων που αποτελούσαν το χαρέμι του ιδιοκτήτη του, του μεγάλου βεζίρη Μπάα Αχμέτ. Τα ριάντ έχουν, επίσης, καταπληκτικούς κήπους με σιντριβάνια, με επιρροές από εκείνους της Ανδαλουσίας και την παράδοση των ισλαμιστών ιπποτών του Κορανίου. Γενικότερα, τα κτίσματα αυτά αποτελούν αριστοτεχνικό πάντρεμα ανδαλουσιανής και αραβικής αρχιτεκτονικής.

Η έρημος Σαχάρα:

Στο χωριό Ρισσάνι σταματάει ο δρόμος και ξεκινάει η έρημος Σαχάρα. Ο δρόμος από την Ουαρζαζάτ μέχρι τη Μερζούγκα για τους Μαροκινούς έχει την ονομασία «Χίλιες κάσμπα», και αυτό γιατί περνάει από χαρακτηριστικές πόλεις και χωριά τις Σαχάρας, τα οποία αποτελούσαν προμαχώνες των λεγεωνάριων την εποχή που η χώρα αποτελούσε προτεκτοράτο των Γάλλων. Εκεί έρχεστε πραγματικά αντιμέτωποι με το φανατικό ισλαμικό στοιχείο. Οι γυναίκες είναι καλυμμένες από την κορυφή έως τα νύχια. Ο κόσμος είναι επιφυλακτικός και τα βλέμματα των ανδρών πιο εχθρικά. Θα διασχίσετε την έρημο και θα αντικρίσετε τους μαγικούς αμμόλοφους της Σαχάρας. Το τοπίο είναι μοναδικά επιβλητικό! Είναι πραγματικά εξαίσια η αίσθηση να σκαρφαλώνεις στους αμμόλοφους την ώρα που ο ήλιος αρχίζει να χαράζει. Η έκταση της Σαχάρας είναι κάτι το ασύλληπτο. Πρόκειται για την μεγαλύτερη έρημο στον κόσμο, καθώς καταλαμβάνει 9 εκατομμύρια τ. χλμ. Είναι, δηλαδή, σχεδόν ίση με τη συνολικό εμβαδόν της ευρωπαϊκής ηπείρου. Απλώνεται από τον ατλαντικό στις αρχές του Μαρόκου και της Μαυριτανίας, και επεκτείνεται μέχρι την Ερυθρά Θάλασσα στην Αίγυπτο και στο Σουδάν.

Αυτοκρατορική Φεζ:

Πανέμορφη ιστορική πόλη της βόρειας Αφρικής που στο παρελθόν υπήρξε η καρδιά μιας μεγάλης αυτοκρατορίας που απλωνόταν μέχρι την ισπανική Ανδαλουσία. Ήταν το εμπορικό και θρησκευτικό κέντρο του Μαρόκου. Σήμερα διατηρούνται ακόμα τα σημάδια της παλιάς αίγλης και συνεχίζει να αποτελεί σταυροδρόμι πολιτισμών και παραδόσεων.
Πραγματικά το Μαρόκο είναι ένα παραμυθένιο κράτος της Αφρικής και ένας μυθικός προορισμός που αξίζει να επισκεφτείτε. Σίγουρα θα βιώσετε μια μοναδική εμπειρία!
Που να μείνετε
• Sofitel Fes Palais Jamaï (5 αστέρων) – 230€ / τη βραδιά
• Hotel Mounia (4 αστέρων) – 110€ / τη βραδιά
• Hotel Rembrandt (3 αστέρων) – 55€ / τη βραδιά

Που θα φάτε

• Restaurant Zagora: Ακριβώς έξω από το νότιο άκρο του Mohammed V, το αριστοκρατικό εστιατόριο είναι το πιο δημοφιλές στο Μαρόκο με πολύ ευχάριστο περιβάλλον. Μεγάλη λίστα κρασιών και μενού με εξαιρετικές γεύσεις.
• Restaurant La Medina: Βρίσκεται Βορειοανατολικά του Bab el-Hawa, είναι καθαρό και φιλικό με άμεση εξυπηρέτηση. Δοκιμάστε το ραγού στιφάδο με φασόλια.
• Riad Saada: Πρόκειται για μια κλασική εμπειρία του Μαρόκου σερβίροντας τεράστιους δίσκους με παραδοσιακά φαγητά, όπως ταχινόσουπα, κους-κους, , σαλάτες, σουβλάκια και ψητά κέικ. Μπορείτε να απολαύσετε ακόμη ένα μοναδικό μουσικό πρόγραμμα με χορό της κοιλιάς και παραδοσιακούς μουσικούς. Η διακόσμηση είναι εξαιρετική, συμπεριλαμβανομένων μιας εντυπωσιακής ανοιχτής οροφής και όμορφων σκαλιστών τοίχων.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Kool Team

Διαφήμιση

Λάρισα: Γυναικολόγος γίνεται Viral με αυτά που λεει για τα εμβόλια covid

Το Twitter βγάζει τη μεζούρα και στέλνει τους Έλληνες ένατους στη λίστα με τα «προσόντα»