in , ,

Εύβοια Παραλία Βύθουρη: Το ναυάγιο της Εύβοιας και το μοναδικό φαινόμενο της παραλίας που τρομάζει

Μια παραλία για λίγους…

Στο Βυθούρι ή βύθουρη θα έχετε τη μοναδική εμπειρία που προσφέρουν τα πεντακάθαρα – κρυστάλλινα νερά του Αιγαίου, με την άγρια ομορφιά που δίνουν οι τεράστιοι βράχοι που κλείνουν την παραλία δεξιά και αριστερα ενώ στο αγριο τοπίο δένει και το παλιο ναυάγιο απο ένα δουλεμπορικό σκάφος.

Η παραλία βυθούρι Γλύφαδας προσελκύει το ενδιαφέρον των φυσιολατρών ενώ η θάλασσα, σκούρα από την αντανάκλαση των μαύρων βότσαλων και της μαυρης χοντρής άμμου δημιουργεί ένα μοναδικό τοπίο. Λογω της ιδιομορφίας της παραλίας ο ήλιος την βλέπει μονο 6 ώρες το καλοκαίρι (12 με 6 περίπου)

Πώς πάω στην παραλία βύθουρη

Όπως οποιδήποτε παρθένο μέρος όμως, θέλει και την ανάλογη κούραση να το απλαύσεις
Το βυθούρι απέχει συνολικά 53km από το κέντρο της Χαλκίδας.
Διαδρομή: 48km άσφαλτος και 5,1km κακός χωματόδρομος.

Αναλυτικά: Ξεκινάμε από Χαλκίδα για Βόρεια Εύβοια, περνάμε τη Νέα Αρτάκη και συνεχίζουμε για τα Ψαχνά. Φτάνοντας στα Ψαχνά μόλις περάσουμε τη γέφυρα με το ποτάμι κάνουμε δεξιά και ακολουθούμε το δρόμο για Τριάδα και Πάλιουρα έχοντας κατά νου ότι πάμε προς Άγιο Αθανάσιο (15,5km από τα Ψαχνά). Προσοχή! Δεν μπαίνουμε μέσα στην Τριάδα αλλά την αφήνουμε στα αριστερά και συνεχίζουμε το δρόμο για τον Πάλιουρα χωρίς όμως να φτάσουμε σε αυτόν, αφού όταν συναντήσουμε την ταμπέλα προς Άγιο Αθανάσιο στρίβουμε.

Φτάνοντας στον άγιο Αθανάσιο υπάρχει ταμπέλα που κατευθύνει προς Γλυφάδα, Πετάλι, Βυθούρι. Αρχίζει η ανάβαση της Δίρφυς σε μια εκπληκτική διαδρομή με προορισμό την Γλυφάδα σε 17km απόσταση. Από εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. λίγα μόλις μέτρα μετά το χωριό αρχίζει ο χωματόδρομος ο οποίος είναι 5,1km.

Να σας πώ ότι κανονικό αυτοκίνητο κατεβαίνει δεν υπάρχει θέμα να γλιστράει ή να βρίσκει ή οτιδήποτε άλλο απλά υπάρχει μόνο ρίσκο για σκίσιμο λάστιχου όπου εκεί τα πράγματα θα είναι λίγο δύσκολα. (Να δηλώσω βέβαια ως αρθρογράφος του συγκεκριμένου κειμένου ότι κατεβαίνω με συμβατικό I.X και θα δείτε αρκετά κάτω )

Καθώς κατεβαίνουμε το τοπίο γίνετε ιδιαίτερα άγριο και μαγικό ενώ η περιέργεια για το τι θα δούμε αρχίζει να κυριεύει και να κατατροπώνει την όποια ανασφάλεια για το αν κάναμε καλά που μπήκαμε στο χωματόδρομο χωρίς 4χ4.
Επειδή εδώ ακριβώς τα λόγια και οι αράδες χάνουν την αξία απλά σταματώ και σας ενημερώνω πως…

Δεν υπάρχει τίποτα μα τίποτα να αγοράσετε
Θα σας πάρει καμιά ώρα να σταματήσετε να κοιτάτε γύρω το τοπίο και να βγάζετε επιφωνήματα θαυμασμού
Νερό απαραίτητα μαζί σας.
Στην παραλία υπάρχουν πάντα ελεύθεροι κατασκηνωτές το καλοκαίρι, ελεύθερο camping κοινώς, αλλά θα πρέπει απαραίτητα να έχετε φροντήσει για φαγητό και νερό
Δεν πιάνουν κινητά

Η παραλία Βύθουρη με το σπάνιο φαινόμενο

Η Βύθουρη λοιπόν έχει ένα πολύ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Ο ήλιος βρίσκεται εκεί το καλοκαίρι μετά βίας για έξι ώρες. Είναι μια παραλία που έχει κυρίως σκιά κατά το μεγαλύτερο μέρος της μέρας. Αυτό οφείλεται, όπως θα παρατηρήσει κανείς κατευθείαν μόλις βρεθεί εκεί, στους ιδιαίτερους σχηματισμούς που έχουν τα βράχια που την περικλείουν. Όσο, λοιπόν, γυρνάει ο ήλιος και πέφτει στα βράχια, αυτά δημιουργούν μια φυσική που ειδικά για τους κατασκηνωτές είναι ό,τι πρέπει.

Υ.Γ Ναι το ξέρω…Το ελεύθερο camping απαγορεύεται άλλα όταν φτάσεις εκεί κάτω είναι ΑΔΥΝΑΤΟ να μη μείνεις
ΟΙ φωτογραφίες είναι από το panoramio και το Facebook

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Αντώνης-Σωτήρης Στάμος

Γυναίκες, αυτοκίνητα, αθλητικά, φαγητά και ταξίδια. Θέλετε και άλλα;
Τρέξιμο και γράψιμο.
Email επικοινωνία στο [email protected]
instagram
facebook

Διαφήμιση
τεα πρελεβιτς

Η Τέα Πρέλεβιτς και το ντεκολτέ της θέμα συζήτησης στο instagram

Όλγα Πηλιάκη: Το τρομερό ατύχημα οι 6 βίδες στον αυχένα και οι 4 μήνες για να περπατήσει