in

Ταξίδι στο μοδάτο και rock Λονδίνο

ταξίδι στο λονδίνο

Αν σου αρέσει να κάνεις ταξίδια στο εξωτερικό αδιαμφισβήτητα το Λονδίνο αποτελεί μια από τις πιο ξεχωριστές πόλεις του κόσμου που αξίζει κάποιος να επισκεφτεί. Που να σταθεί κανείς όταν μιλά για το «Νησί» και συγκεκριμένα για την πρωτεύουσά του! Στα μεγάλα μουσεία, στην εκθαμβωτική αρχιτεκτονική, στις υπέροχες street markets ή μήπως στα μοδάτα μπαρ που… δεν κοιμούνται ποτέ\; Ας ξεναγηθούμε λοιπόν σε αυτόν τον μαγευτικό προορισμό γνωρίζοντας τα καλύτερα στέκια του…

Ταξίδι στο χρόνο

Το Λονδίνο είναι βυθισμένο στην ιστορία! Η ιστορία του δεν αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για ιστορικούς, ωστόσο το ιστορικό του μεγαλείο αποτυπώνεται σε δεδαλώδη αρχαία κτήρια, όπως ο Πύργος του Λονδίνου, το Αβαείο του Γουέστμινστερ, το “Hampton Court”, που θα σας αφήσει με ανοιχτό το στόμα. Πολλά κτήρια του Λονδίνου αποτελούν ορόσημο για τη βιογραφία της πόλης. Υπάρχουν αρκετά αξιοθέατα και αρχαία ερείπια που θα σας συναρπάσουν. Αξίζει πραγματικά να αφιερώσετε λίγη ώρα απολαμβάνοντας τον καφέ ή το ποτό σας στις γοητευτικές παμπ αγναντεύοντας τον ποταμό Τάμεση. Κάντε την επιλογή σας!

Τέχνη & Πολιτισμός και Αξιοθέατα

Ακούραστος πρωτοπόρος τέχνης και πολιτισμού, το Λονδίνο είναι μια πόλη ιδεών και φαντασίας. Ο Βρετανικός λαός δικαίως χαρακτηρίζεται άλλωστε για τους στοχαστές και τους κριτικούς τους, τη θεατρική καινοτομία και την τέχνη, την πρωτοποριακή μουσική, το γράψιμο και το σχεδιασμό. Αρκετά art-cafe και καλλιτεχνικά μπαρ έχουν ωθήσει το κοινό να προτιμά τέτοιου είδους χαλαρωτικές απολαύσεις για να διασκεδάσει. Απολαύστε τις εξαιρετικές γκαλερί με φοβερά έργα τέχνης, μουσεία και φεστιβάλ, τα θέατρα του West End με θεατρικά δράματα και ρεστοράν με ζωντανή μουσική τζαζ.
Μουσεία – όπως το Βρετανικό Μουσείο και το Μουσείο Victoria & Albert – περιλαμβάνουν υπέροχες και συνάμα μεγάλης ποικιλομορφίας συλλογές . Η πολιτιστική ποικιλομορφία των Βρετανών προσελκύει κάθε χρόνο διεθνώς αρκετό κοινό.
Πέρα από το όμορφο πανόραμα του ποταμού του Λονδίνου, στο κέντρο της πόλης, θα βρείτε μια πόλη διάστικτη με μια σειρά από ανθισμένα πάρκα και κήπους, καθιστώντας το Λονδίνο μια από τις πιο «πράσινες» πρωτεύουσες του κόσμου.
Κάντε μια βόλτα επίσης στο… ορόσημο της πόλης, Big Ben, αλλά και στο πιο δημοφιλές εμπορικό κέντρο του Λονδίνου το Harrods.

Διαφήμιση

Που θα μείνετε

Το Holiday Inn Express London – Limehouse (3 αστέρων) είναι από τα πιο δημοφιλή ξενοδοχεία της πόλης από όλες τις αλυσίδες που αναφέρονται, και αποτελεί ιδανική επιλογή, καθώς το ευνοεί η γεωγραφική του θέση. Συγκεκριμένα εδράζεται στο κεντρικό Λονδίνο, στην καρδιά της νυχτερινής ζωής της περιοχής Shoreditch. Οι τιμές ποικίλλουν αλλά αποτελούν την πιο οικονομική λύση ξεκινώντας από περίπου 105 ευρώ τη βραδιά για ένα δίκλινο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και τα Σαββατοκύριακα. Άλλα ξενοδοχεία αναφορικά που αξίζουν τα λεφτά τους: – Grange City Hotel (5 αστέρων) /196€/τη βραδιά, – Durrants Hotel (4 αστέρων) / 288€/τη βραδιά, – Oxford Hotel (3 αστέρων) / 112€/τη βραδιά ενώ βέβαια στο διαδίκτυο θα βρείτε εξαιρετικές ευκαιρίες σε πολύ χαμηλές τιμές.

Που θα φάτε

Το εστιατόριο “Gordon Ramsay” δεν χρειάζεται και πολλές συστάσεις. Και μόνο το όνομα του μαρτυρά τον παγκοσμίου φήμης σεφ Ράμσεϊ που μεγαλουργεί στο χώρο της κουζίνας. Αποτελεί ένα από τα πιο αποκλειστικά μέρη του Λονδίνου. Το φαγητό είναι εξαιρετικό, η επιλογή κρασιού τέλεια και οι άνθρωποι του προσωπικού πολύ φιλικοί και εξυπηρετικοί. Το “Tsunami” το “Inn the Park” και το “Mildreds” θα σας αφήσουν επίσης αρκετά ικανοποιημένους και χορτασμένους. Σε κάθε γωνιά της πόλης ωστόσο βρίσκονται εστιατόρια με “μικρούς γαστρονομικούς θησαυρούς”, με γρήγορα γεύματα και εξαιρετικά γλυκά.

Που να διασκεδάσετε

Από τα πιο εντυπωσιακά κλαμπ του Λονδίνου, το “Fabric”, εξακολουθεί να βρίσκεται ψηλά στη λίστα με τα πιο δημοφιλή κλάμπ διεθνώς, γεγονός που μαρτυρούν οι μεγάλες ουρές έξω από αυτό . Ένας κυκεώνας από τρεις ορόφους, τρία μπαρ, πολλά μονοπάτια και unisex τουαλέτες συνθέτουν ένα μοναδικό χώρο διασκέδασης. Κάθε Παρασκευή γίνονται ειδικές βραδιές με σουπερ σταρ DJs συχνά να παίζουν στα decks. Μεγάλες εκπλήξεις περιμένουν το κοινό του “Fabric”. Γίνετε μούσκεμα! Μια ηδονιστική techno και house νύχτα σας περιμένει το βράδυ της Κυριακής. Άλλα μέρη διασκέδασης: -Ronnie Scott’s, -Comedy Store, -Cargo.

Follow Koolnews.gr στο Google News
Διαφήμιση
γιουροβιζιον στοιχηματα

Eurovision ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ για να μη σας ταιζουν ΣΑΝΟ. Αυτές είναι οι πιθανότητες για Ελλάδα και Κύπρο

Έλενα Τσαβαλιά: Η γυναίκα του Μάρκου Σεφερλή απάντησε στις ευχές απο το Μαρούσι