in

Χριστούγεννα και Χειμερινοι προορισμοί. Αυτοί είναι οι 10 καλύτεροι για να περάσετε τα Χριστούγεννα

Το γνωστό περιοδικό «Travel + Leisure» προτείνει τους καλύτερους προορισμούς για τις ημέρες των γιορτών. Κι αν δεν μπορείς να πας, κλείσε τα μάτια και φαντάσου ότι διακτινίζεσαι εκεί!

Προτάσεις για όλα τα γούστα, από την παραμυθένια παλιά πόλη του Κεμπέκ έως το σκηνικό Μπόλιγουντ της ινδικής Γκόα, με το… ελεύθερο κατανάλωσης αλκοόλ.

Διαφήμιση

Άμστερνταμ, Ολλανδία

Στην πλατεία Nieuwmarkt και στο Dam, μπροστά από το παλάτι, η βραδιά της παραμονής της πρωτοχρονιάς είναι μια μεγάλη γιορτή. Η πόλη και τα 400 ετών σπίτια της έχουν στολιστεί ήδη από τις αρχές Δεκεμβρίου και οι εκδηλώσεις -μουσικές, γαστριμαργικές δίνουν τον τόνο όλο το μήνα. Κι αν δεν μπορείς να κάνεις ποδήλατο λόγω κρύου, κανένα πρόβλημα. Φόρεσε τα παγοπέδιλα και άρχισε τις φιγούρες σε ένα από τα πολλά υπαίθρια παγοδρόμια.

Γκόα, Ινδία

Αν και η χώρα δεν είναι χριστιανική, η πόλη έχει μια αρκετά μεγάλη κοινότητα καθολικών που γιορτάζουν τα Χριστούγεννα με όλες τις τιμές. Φυσικά, η τοπική επιρροή είναι μεγάλη και τα έθιμα -όπως συνήθως συμβαίνει- έχουν αλληλοεπηρεαστεί με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να είναι κάτι σαν εορταστικό φιλμ του Μπόλιγουντ. Στα υπέρ της περιοχής η πολύ χαμηλή φορολογία στο αλκοόλ, πράγμα που κάνει πάμφθηνα τα κάθε είδους ποτά.

Διαφήμιση

Key West, Φλόριντα

Για όσους δεν αντέχουν το κρύο, αλλά επιθυμούν να γιορτάσουν με τον «δυτικό» τρόπο, η πιο ζεστή πολιτεία των ΗΠΑ είναι ο ιδανικός προορισμός. Κάλαντα με φόντο τους κοκοφοίνικες, διαμονή σε μικρά παραδοσιακά ξενοδοχεία και απόλαυση στην εκδήλωση Bight Before Christmas, κατά την οποία φωταγωγείται ολόκληρο το παλιό λιμάνι και τα παλιά ιστιοφόρα του.

Κεμπέκ, Καναδάς

Η παλιά πόλη είναι ένα κόσμημα με σπίτια του 16ου και του 17ου αιώνα, πλακόστρωτους δρόμους και -αυτήν την εποχή- χιόνια και στολισμό που της δίνουν μια υπέροχη γιορτινή ατμόσφαιρα που θυμίζει Ευρώπη.

Τρόμσο, Νορβηγία

Αν και τον Δεκέμβριο η μέρα διαρκεί λίγο περισσότερο από δύο ώρες και δεν έχει καν ήλιο, η θέα προς το Βόρειο Σέλας είναι φαντασμαγορική. Θα πας βόλτα με έλκηθρο που σέρνουν σκυλιά, θα δοκιμάσεις καταπληκτικό φαγητό και θα ανέβεις με τελεφερίκ στην κορυφή του λόφου πάνω από την πόλη

Βιέννη, Αυστρία

Διαφήμιση

Δημοφιλής εορταστικός προορισμός, και δίκαια. Αν αντέχει κανείς την πολυκοσμία, μπορεί να απολαύσει πλήρως την ατμόσφαιρα της στολισμένης πόλης και να βολτάρει στις υπαίθριες χριστουγεννιάτικες αγορές πίνοντας glühwein (ζεστό κρασί), τρώγοντας λουκάνικα ή γλυκίσματα, όπως μπανάνες βουτηγμένες σε σοκολάτα, και κάνοντας πατινάζ στις πίστες που στήνονται μέσα στις πλατείες

Εδιμβούργο, Σκωτία

Κάλαντα με γκάιντες και πυροτεχνήματα πάνω από το κάστρο και το παλάτι Holyroodhouse. Πρόσθεσε τη βόλτα στην πανέμορφη παλιά πόλη, την περιήγηση στα μουσεία, το κονσέρτο στον καθεδρικό ναό του St. Giles και το υπαίθριο ρεβεγιόν-πάρτι.

Ζυρίχη, Ελβετία

Διαφήμιση

Από τις 21 Νοεμβρίου η πόλη στολίζεται και φωτίζεται από 12.000 κρυστάλλινες λάμπες. Στις 19 Δεκεμβρίου τα παιδιά αφήνουν εκατοντάδες αναμμένα κεράκια να επιπλέουν στον ποταμό Λίματ, δίπλα στο Δημαρχείο. Οι επισκέπτες πίνουν ζεστή σοκολάτα, περπατούν στην ιστορική παλιά πόλη και απολαμβάνουν κονσέρτα, όπως το υπαίθριο στη Rämistrasse ή εκείνο στον ναό Gro

Προβηγκία, Γαλλία

Λίγο από Άλπεις, λίγο από Μεσόγειο και μια γερή δόση από παραδοσιακά χωριά που βγαίνουν για μερικές εβδομάδες από τη χειμερία νάρκη τους για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα. Μεσαιωνικές εκκλησίες, πλακόστρωτα δρομάκια και υπαίθριες μουσικές γεμίζουν την ατμόσφαιρα. Εξαιρετική η μικρή, αλλά ιστορική, Αβινιόν, μοναδική η εμπειρία στην κοσμοπολίτικη Νίκαια.

Ρέικιαβικ, Ισλανδία

Διαφήμιση

Στην ισλανδική παράδοση δεν υπάρχει ένας Άγιος Βασίλης, αλλά 13. Οι Yule Lads (κάτι σαν «χριστουγεννιάτικα παλικάρια») επισκέπτονται τα σπίτια και αφήνουν δώρα (ή τιμωρίες) στα παπούτσια που τα παιδιά έχουν τοποθετήσει στα περβάζια των παραθύρων.

Την παραμονή της πρωτοχρονιάς οι κάτοικοι ανάβουν φωτιές στις πλατείες και ρίχνουν πυροτεχνήματα σε ένα έθιμο που ονομάζεται sprengja út árið, δηλαδή «τινάζουμε τον παλιό χρόνο στον αέρα».

Βρες όλες τις Προσφορές Ξενοδοχείων για Χριστούγεννα και ετοίμασε βαλίτσες!

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Αθανασία Τσέλλου

Η Αθανασία γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρόδο. Την άφησε στα 18 για σπουδές αλλά κάθε καλοκαίρι θα τη βρεις στο νησί. Έχει σπουδές σε marketing και αγαπά τη φωτογραφία.
Email επικοινωνία στο [email protected]

Διαφήμιση

Αρπαγή Μαρκέλλας: Βγήκε η απόφαση. Θα σαπίσει στη φυλακή η 34χρονη που βίασε το κοριτσάκι

Νάταλι Θάνου: Μας έκανε ΑΝΔΡΕΣ με φιλοσερβικά αισθήματα. Ελλάς Σερβία συμμαχία! ΤΟΥΜΠΑΝΟ ήσουν πάντα