in

Πετάς με το αεροπλάνο; Έτσι θα βρεις φθηνά αεροπορικά εισιτήρια. Ταξίδεψε γρήγορα και οικονομικά


Πριν μερικές δεκαετίες το ταξίδι με αεροπλάνο ήταν προνόμιο των ευκατάστατων και των προνομιούχων. Σήμερα τα αεροπορικά εισιτήρια έχουν γίνει πιο φθηνά από ποτέ και μάλιστα οι εταιρίες προσφέρουν ολοένα και καλύτερα και πιο ανταγωνιστικά πακέτα προσφορών, που ο καθένας μπορεί να εντοπίσει και να αγοράσει ηλεκτρονικά μόνος του.

Σε αυτό συνετέλεσε φυσικά η ανάπτυξη του διαδικτύου όπου μπορεί ο καθένας εύκολα από το κινητό του τηλέφωνο το tablet ή τον υπολογιστή να εντοπίσει τα πιο φθηνά αεροπορικά εισιτήρια

Πώς μπορείς όμως να βρεις φθηνά αεροπορικά εισιτήρια από το διαδίκτυο;

Η απάντηση είναι πολύ εύκολα! Παρακάτω θα σας δώσουμε μερικές συμβουλές που θα βοηθήσουν για να εντοπίσετε τον πιο φθηνό ναύλο!

Διαφήμιση

Φθηνά αεροπορικά εισιτήρια θα σε βοηθήσει να εντοπίσεις η νέα Ελληνική πλατφόρμα της gofast.gr που για όσους δεν γνωρίζουν, η λειτουργία της είναι πολύ απλή και τόσο προσιτή που εύκολα μπορεί να την χρησιμοποιήσει ακόμα και αρχάριος χρήστης.

Πληκτρολογείς από πού θα γίνει η αναχώρηση, πού θέλεις να φτάσεις και κυρίως το πότε. Το σύστημα σου βγάζει μια μεγάλη λίστα αποτελεσμάτων καθώς και τις τιμές από διαφορετικές ιστοσελίδες αεροπορικών εταιρειών με τις διάφορες προσφορές πώλησης εισιτηρίων.

Η Gofast.gr δεν πουλάει τίποτα, σε ανακατευθύνει στην ιστοσελίδα με την καλύτερη τιμή. Για να πετύχει όμως καποιος φθηνά αεροπορικά εισιτήρια υπάρχουν κάποια μικρά tips που αν τα ακολουθήσει μπορεί να ταξιδέψει πολύ οικονομικά και για προορισμούς που ειναι απλησίαστοι υπό διαφορετικές συνθήκες και εποχές.

Πρώτα από όλα κλείνουμε τα εισιτήρια μας όσο το δυνατόν πιο νωρίς από την ημερομηνία αναχώρησης. Ακόμα και 1 -1,5 μήνα ή καμιά φορά και 2 μήνες πριν μπορείτε να βρείτε άμεσα τις πιο φθηνές ημέρες να πετάξετε.

Αν για παράδειγμα θέλω να πετάξω Αθηνά-Λευκωσία εντοπίζω το πιο φθηνό διήμερο που προσφέρει η αεροπορική και κάνω κράτηση αυτές τις μέρες. Το κακό ειναι ότι σε αυτές τις περιπτώσεις το ποσό δεν ειναι επιστρεπτέο και αν δεν ταξιδέψει ο επιβάτης στην συγκεκριμένη ημερομηνία χάνει το δικαίωμά να ταξιδέψει με την ίδια κράτηση και θα πρέπει να αγοράσει καινούργιο.

Επίσης καλό είναι να ξέρουμε κατά την αναζήτησή μας οι πολύ βραδυνές πτήσεις ή πτήσεις που αναχωρούν 6 το πρωί είναι πολύ πιο φθηνές από τις πτήσεις για τις υπόλοιπες ώρες και φυσικά ξέροντας οι εταιρείες ότι ο περισσότερος κόσμος θα οργανώσει διακοπές και γενικώς ο περισσότερος κόσμος λόγω εργασίας τις ημέρες της εβδομάδας, θα ταξιδέψει Σαββατοκύριακο. Αυτό κάνει την Κυριακή την πιο ακριβή μέρα για να πετάξεις, ενώ αν κλείσουμε θέσεις Τετάρτη απόγευμα θα είναι σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις μια πολύ φθηνή κράτηση.

Μάλιστα υπάρχουν και ιστοσελίδες που μπορείς να συμβουλευτείς αν ειναι καλύτερα να αγοράσεις τώρα ή να περιμένεις μερικές μέρες να πέσουν οι τιμές.

Καλά όλα αυτά και χρήσιμα φυσικά υπάρχει όμως και ένας ακόμα τρόπος που μπορείς να εξοικονομήσεις χρήματα από την αγορά του εισιτηρίου που λίγοι εφαρμόζουν. Ένας ακόμα τρόπος που μπορεί να έχει πολλαπλά οφέλη και είναι τα προγράμματα επιβράβευσης με μίλια που διαθέτουν σχεδόν όλες οι αεροπορικές εταιρείες που θα μπορούσε να γραφτεί ο ταξιδιώτης κυρίως αν είτε για εργασιακούς λόγους ή για άλλους λόγους χρειάζεται να ταξιδεύει συχνά.

Ένα σημαντικό τιπ που πρέπει να γνωρίζεις και το έχουν αναδείξει οι μεγαλύτεροι ταξιδιωτικοί bloggers είναι ότι αν θέλεις να κλείσεις περισσότερα από ένα αεροπορικά εισιτήρια θα πρέπει να δοκιμάσεις αφού κάνεις αναζήτηση βάζοντας ως επιθυμητό αριθμό εισιτηρίων τον αριθμό 2, στη συνέχεια να κάνεις αναζήτηση ένα-ένα τα εισιτήρια

Αν για παράδειγμα ταξιδεύουν δυο άτομα, αν εξ αρχής στο πεδίο που αναγράφουμε τα άτομα που θα ταξιδέψουν γράψουμε 2 ο αλγόριθμός θα ψάξει να βρει τον καλύτερο συνδυασμό και αν υπάρχουν διαθέσιμα εισιτήρια με έναν επιβάτη σε χαμηλότερη τιμή θα τα παραλείψει.

Μειωνοντας τον αριθμό από 2 σε 1 η τιμή στην ίδια πτήση μειώνεται και αυτή.

Αν λοιπόν για παράδειγμα για τα δύο εισιτήρια η αναζήτηση μας δώσει μία συνολική τιμή 400 ευρώ (200 ευρώ ανά εισιτήριο δηλαδή) υπάρχει πιθανότητα να υπάρχει ένα εισιτήριο σε χαμηλότερη τιμή το οποίο παράλειψε ο αλγόριθμος.

Υπάρχει τώρα το ενδεχόμενο να κάνουμε αναζήτηση για ένα εισιτήριο και να το βρούμε σε μία τιμή, παραδείγματος χάρη 120 ευρώ. Κλείνουμε τότε αυτό το εισιτήριο και στη συνέχεια κάνουμε ξανά νέα αναζήτηση. Το σύστημα τώρα θα μας δώσει το δεύτερο εισιτήριο στην τιμή των 200 ευρώ!

Έτσι στο σύνολο σπάζοντας τα εισιτήρια μεμονωμένα πληρώνουμε 320 αντί για 400 που έβγαλε ο αλγόριθμος

Αυτός ο τρόπος δεν λειτουργεί πάντα αλλά αξίζει να δοκιμάσουμε για τις φορές που θα λειτουργήσει.

Ένα ακόμα μυστικό ειναι τα τοπικά αεροδρόμια. Αν αντί για τον προορισμό μας στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο της πόλης που η τιμή δεν είναι προσιτή, κοιτάμε να βρούμε το αμέσως κοντινότερο αεροδρόμιο στην δίπλα πόλη ίσως, σε απόσταση μια ώρα μακριά από τον αρχικό προορισμό.

Πολλές φορές υπάρχει τεράστια διαφορά στην τιμή που μπορεί και να πλησιάζει ακόμα και το μισό ναύλο. Αν υποθέσουμε ότι θα χρειαστούμε και κάποια χρήματα για συγκοινωνία ώστε να φτάσουμε στον προορισμό μας και πάλι η τιμή που δίνει η εταιρεία για το αρχικό αεροδρόμιο θα είναι πολύ πιο ακριβή.
Οπότε τα μη δημοφιλή και λίγο πιο απομακρυσμένα αεροδρόμια ίσως να είναι το κλειδί για να ανοίξει ο κρυμμένος θησαυρός των φθηνών εισιτηρίων.
Μπες τώρα στο Gofast.gr και το φθηνότερο αεροπορικό εισιτήριο θα είναι λίγα κλικ μακριά σου.

Follow Koolnews.gr στο Google News
Διαφήμιση

Κριστιάνο Ρονάλντο: ΣΟΚ. Το ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ποσό που θα κερδίζει κάθε ώρα αν πάει Εμιράτα. Όσα εσύ σε ένα χρόνο

Ελένη Μενεγάκη με αυτή τη φωτογραφία έκανε εξομολόγηση στον Ματέο. Τι του είπε;