in

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ: Ερευνα ΣΟΚ. Ακόμα και η μυρωδιά του ελαιόλαδου αδυνατίζει. Ετσι θα χάσεις κιλά. Ποιά ΔΙΑΙΤΑ;

ελαιολαδο

Βάζοντας ελαιόλαδο στο τραπέζι σας μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους, γιατί η μυρωδιά του βοηθάει στο αίσθημα του κορεσμού. Η ανακάλυψη αυτή έρχεται, ύστερα από την έρευνα επιστημόνων, οι οποίοι επέλεξαν εθελοντές που έτρωγαν ένα γιαούρτι 500 γραμμαρίων την ημέρα για τρεις μήνες.

Μερικοί είχαν προσθέσει ελαιόλαδο, ενώ άλλοι είχαν βάλει ηλιέλαιο, λαρδί ή βούτυρο.

Αυτοί που έβαζαν ελαιόλαδο αποδείχθηκε πως έτρωγαν λιγότερες θερμίδες συνολικά, ενώ κανένας εξ αυτών δεν έπαιρνε βάρος. Εξετάσεις αίματος, μάλιστα, έδειξαν πως είχαν μεγαλύτερα επίπεδα σεροτονίνης, μία ορμόνη που ευθύνεται για το αίσθημα κορεσμού στο σώμα μας.

Διαφήμιση

Επιστήμονες του πανεπιστημίου του Μονάχου και του πανεπιστημίου της Βιέννης τόνισαν πως αυτό οφείλεται σε ένα συστατικό του αρώματος του ελαιόλαδου, μοναδικό στο είδος του, που δεν συναντάται σε άλλα λιπαρά ή έλαια.

Οι επιστήμονες κατάφεραν να δημιουργήσουν τα ίδια αποτελέσματα, προσθέτοντας το άρωμα -αλλά όχι ελαιόλαδο- στο γιαούρτι των συμμετεχόντων.

Ύστερα από τρεις μήνες, οι ερευνητές διαπίστωσαν πως εκείνοι που έτρωγαν το γιαούρτι με το άρωμα ελαιόλαδου είχαν τα πιο σταθερά αποτελέσματα, ενώ πολλοί εξ αυτών είχαν χάσει βάρος, αντίθετα με τους υπόλοιπους, οι οποίοι είχαν πάρει μερικά κιλά

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Νάσος Μπετούγιας

Κλασσικός ξερόλας που χώνει τη μύτη του παντού! Έχω δουλέψει και ως μποντιγκαρντ. Θα σέβεστε. Στο Kool με άποψη. Χωρίς ξυλο δε μαρτυρώ τίποτα! Email επικοινωνια στο [email protected]

Διαφήμιση
Ζετα Μακρυπούλια

Ζέτα Μακρυπούλια: Τα πάθη της, τα one night stand και οι εμμονές. Τα είπε όλα η παρουσιάστρια του Ρουκ Ζουκ

Πατάτα: Φτιάξε τα ΩΡΑΙΟΤΕΡΑ δικά σου πατατάκια με Ελαιόλαδο. Γρήγορα & εύκολα