in , ,

Τα 10 πιο ακριβά ιδιωτικά τζετ στον κόσμο

10. Gulfstream III – 125 εκατομμύρια δολάρια

Ο Αμερικανός παραγωγός, ηθοποιός και σκηνοθέτης Tyler Perry είναι ο ιδιοκτήτης του Gulfstream III. Το τζετ έχει προσαρμοστεί με τα χρόνια και μπορεί πλέον να μεταφέρει έως και 14 επιβάτες.

Διαθέτει οθόνη HD LCD 42 ιντσών, πολλαπλές συσκευές αναπαραγωγής Blu-ray, δορυφορική τηλεόραση και ένα πλήρως λειτουργικό θέατρο.

Διαφήμιση

Το Gulfstream III ήταν το τζετ που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά της σορού της Whitney Houston, μετά το θάνατό της το 2012, από την Καλιφόρνια στο Νιου Τζέρσεϊ.

9. Boeing 747-81 VIP – 153 εκατομμύρια δολάρια

Αυτό το Boeing 747 δεν είναι ένα συνηθισμένο 747, εξ ου και το VIP στο όνομα και στην τιμή του.

Ανήκει στον μεγιστάνα των ακινήτων του Χονγκ Κονγκ, Joesph Lau, και διαθέτει όλες τις τελευταίες τεχνολογίες και gadgets, διασφαλίζοντας ότι τα ταξίδια του κ. Lau είναι όσο το δυνατόν πιο άνετα.

Το εσωτερικό περιλαμβάνει όμορφες θολωτές οροφές, σπειροειδείς σκάλες και τα πιο πολυτελή έπιπλα.

8.Boeing 767-33A (ER) – 120-170 εκατομμύρια δολάρια

Επόμενο στη λίστα είναι το ιδιωτικό τζετ του Ρόμαν Αμπράμοβιτς.

Με το παρατσούκλι «The Bandit», λόγω της βαφής του στο πιλοτήριο, το εσωτερικό του Boeing 767-33A (ER) έχει διακοσμηθεί με χρυσό και έχει φινιριστεί με έπιπλα από μασίφ κάστανου.

Ο Αμπράμοβιτς αγόρασε το αεροσκάφος από την Boeing, μετά την αποτυχημένη συμφωνία με την Hawaiian Airlines και το έφτιαξε για να ταιριάζει με τις προσωπικές του προδιαγραφές.

7. Boeing 787-8 BBJ – 224 εκατομμύρια δολάρια

Το BBJ σημαίνει “Boeing Business Jet” και έχει περίπου 2.400 τετραγωνικά πόδια χώρου για να απολαύσετε.

Μπορεί επίσης να φιλοξενήσει έως και 39 άτομα και διαθέτει μια εντυπωσιακή master σουίτα. Η σουίτα περιλαμβάνει δωμάτιο-ντουλάπα, διπλό ντους και θερμαινόμενο μαρμάρινο δάπεδο.

6. Boeing 747-430 – 233 εκατομμύρια δολάρια

Το τζετ ανήκει στον Σουλτάνο του Μπρουνέι. Ο Σουλτάνος ​​αγόρασε το αεροπλάνο για περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια και στη συνέχεια ξόδεψε πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια για την ανακαίνιση του εσωτερικού.

Το εσωτερικό του ιδιωτικού τζετ είναι καλυμμένο με μασίφ χρυσό, από το σαλόνι μέχρι τα υπνοδωμάτια και τα μπάνια, ακόμη και οι νιπτήρες!

5. Airbus A340-300 – 350-500 εκατομμύρια δολάρια

Αυτό είναι το μεγαλύτερο αεροπλάνο στη Ρωσία. Το Airbus A340-30 ανήκει στον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Alisher Ashmanov και πήρε το όνομά του από τον πατέρα του.

Η αρχική τιμή ήταν 238 εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, με όλη την εσωτερική διακόσμηση, τα πολυτελή έπιπλα και την τεχνολογία επί του σκάφους, εκτιμάται ότι το τελικό κόστος είναι περίπου 350 έως 500 εκατομμύρια δολάρια.

4. Boeing 747-8 Intercontinental BBJ – 403 εκατομμύρια δολάρια

Παρόμοιο σε όνομα με το 787 BBJ, το 747-8 Intercontinental BBJ θα σας κοστίσει 403 εκατομμύρια δολάρια.

Μέσα σε αυτό, θα βρείτε περίπου 4.800 τετραγωνικά πόδια δωματίου, καθώς και ένα πλήρως εξοπλισμένο γραφείο, υπνοδωμάτια, μπάνια και τραπεζαρία, που μετατρέπεται σε εταιρική αίθουσα συνεδριάσεων.

3. Airbus A380 Custom – 500 εκατομμύρια δολάρια

Το Airbus A380 Custom ανήκει στον πρίγκιπα Al-Waleed bin Talal και κοστίζει μισό δισεκατομμύριο δολάρια!

Ο λόγος που κοστίζει τόσο πολύ είναι ότι, όταν ο πρίγκιπας αποφάσισε να διακοσμήσει το εσωτερικό, ώθησε εύκολα την τιμή στα 500 εκατομμύρια δολάρια.

Πιστεύεται ότι το jumbo jet έχει τη δική του αίθουσα συναυλιών, χαμάμ, αίθουσες προσευχής και ένα γκαράζ για να φιλοξενήσει μια Rolls-Royce.

2. Boeing 747 – 617 εκατομμύρια δολάρια

Αυτό το 747 ανήκει σε έναν ανώνυμο δισεκατομμυριούχο και δεν υπάρχουν πολλές διαθέσιμες πληροφορίες για το πώς είναι στολισμένο στο εσωτερικό του.

Ωστόσο, αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι έχει αναβαθμιστεί σοβαρά και ανακαινιστεί στο εσωτερικό του. με τα καλύτερα πολυτελή έπιπλα του κόσμου.

Διαθέτει πολλά υπνοδωμάτια, μπάνια και σαλόνια, καθώς και το δικό του εστιατόριο.

1. Air Force One – 660 εκατομμύρια δολάρια

Στην κορυφή της λίστας με τα πιο ακριβά ιδιωτικά αεροσκάφη, το Air Force One.

Ανήκει στην αμερικανική κυβέρνηση και είναι ένα τριώροφο θηρίο 4.000 τετραγωνικών ποδιών που φιλοξενεί 100 επιβάτες και 26 μέλη πληρώματος.

Μπορεί να φτάσει ταχύτητες 650 μιλίων την ώρα και είναι πλήρως εξοπλισμένο με την πιο εξελιγμένη τεχνολογία.

Διαθέτει δικό του νοσοκομείο και χειρουργείο και έχει σχεδιαστεί για να αντέχει σε χτυπήματα μετεωριτών, σεισμούς και πυρηνικό πόλεμο.

Επίσης, έχει δυνατότητες ανεφοδιασμού στον αέρα και πάντα δίνεται προτεραιότητα σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη εναέρια κυκλοφορία.

 

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Ειρήνη Κυριακίδη

Απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Σπουδές στην μόδα, σε Fashion Styling και Fashion Journalism.
Αγάπη στο χορό, τη ζωγραφική και ταινίες/βιβλία μυστηρίου και φαντασίας.
Επικοινωνία στο [email protected]

Διαφήμιση

Κωστής Σαββιδάκης: «Νόσησα από κορονοϊό, οι πνεύμονές μου έχουν καταστραφεί»

Μουσακάς: Μπελαλίδικος αλλά χορταστικός – Ο καλύτερος Μουσακάς για να φας και δεύτερο πιάτο