Koolnews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Subscribe
  • Έρευνες
Κυριακή, Δεκ 14, 2025
Font ResizerAa
KoolnewsKoolnews
  • Έρευνες
  • Νύχια
  • Μαλλιά
  • Ομορφιά
  • Ζώδια
  • Ανέκδοτα
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Koolnews > Ευκολάκι: Βάλε ντοματίνια και σκόρδο και θα βγάλεις… λαβράκι
food

Ευκολάκι: Βάλε ντοματίνια και σκόρδο και θα βγάλεις… λαβράκι

Αθανασία Τσέλλου
Last updated: 15 Δεκεμβρίου, 2021 1:37 μμ
Αθανασία Τσέλλου
Published: 15 Δεκεμβρίου, 2021
Share
SHARE

Το λαβράκι θεωρείται ένα από τα εκλεκτά ψάρια της ελληνικής κουζίνας και μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους, πχ. στη σχάρα, στον ατμό, στο φούρνο κ.ά.

Το σκορδάτο λαβράκι με ντοματίνια είναι μία σίγουρη επιλογή για τους λάτρεις των ψαρικών και όσοι το δοκιμάσουν να το συνοδεύσουν την συνταγή με ένα λευκό κρασί.

Υλικά για 4 άτομα:

4 λαβράκια
2 φλιτζ. λευκό κρασί
3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
20 ντοματίνια
1/2 φλιτζ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
1 κ.κ. αποξηραμένο θυμάρι

Διαδικασία:

Καθαρίζετε τα λαβράκια από τα λέπια και τα εντόσθια και αφαιρείτε προσεκτικά τα δύο φιλέτα τους, κρατώντας το κεφάλι και τη ραχοκοκαλιά. Βάζετε σε μια κατσαρόλα τα κόκαλα και το κεφάλι, μαζί με το κρασί, το σκόρδο, τα ντοματίνια, το μαϊντανό, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βγάζετε τα ντοματίνια από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα και αφαιρείτε τη φλούδα τους. Περνάτε το ζωμό από σουρωτήρι. Βάζετε σε ένα ταψάκι τα ψάρια, πασπαλίζετε με το θυμάρι, αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε από πάνω το ζωμό, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο, ρίχνετε από πάνω το ζωμό, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 15 λεπτά.

Follow Koolnews.gr στο Google News
TAGGED:Λαβράκι
Share This Article
Facebook Copy Link Print
ByΑθανασία Τσέλλου
Η Αθανασία γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρόδο. Την άφησε στα 18 για σπουδές αλλά κάθε καλοκαίρι θα τη βρεις στο νησί. Έχει σπουδές σε marketing και αγαπά τη φωτογραφία. Email επικοινωνία στο athanasia@koolnews.gr
Weather
13°C
Athens
broken clouds
13° _ 11°
78%
2 km/h
Κυ
15 °C
Δε
15 °C
Τρ
15 °C
Τε
15 °C
Πε
10 °C
Διαφήμιση

Let's Connect

304.9kLike
3.04MFollow
304.9kPin
844.87MFollow

Popular Posts

Ιωάννα Μπέλλα: Από την απόρριψη στο GNTM… βασίλισσα του Ντουμπάι – Το νέο βίντεο που «γκρεμίζει» το Instagram

Kool Team
2 Min Read

Σάλος στη Φινλανδία: Αφαίρεσαν τον τίτλο της Miss Finland Σάρα Τζαφτσέ μετά από «ρατσιστική» χειρονομία στα social media

Kool Team
3 Min Read

Κατερίνα Λιόλιου: Στο σπίτι της μακριά από τα φώτα – Το Instagram κολάζ με φαγητό, χαλάρωση και στιλ

Kool Team
2 Min Read

Έλενα Παπαρίζου: Τι συμβαίνει τελικά με την υγεία της – Το πρώτο μήνυμα μετά την περιπέτεια υγείας – «Θα επιστρέψω ακόμα πιο δυνατή»

Kool Team
2 Min Read

You Might Also Like

food

Συνταγή: Πως θα φτιάξω vegan Μαγειρίτσα

2 Min Read
food

Πώς να Φτιάξετε Πικάντικη Μακαρονάδα “Τσουχτή” με Μυζήθρα και Αβγό Μάτι: Μια Απλή και Πεντανόστιμη Συνταγή!

1 Min Read
food

Οι Ιταλοί ξέρουν: Γιατί δεν σπάνε ποτέ τα μακαρόνια στο βράσιμο;

1 Min Read
food

Οι σωστές πατάτες φούρνου – Τραγανές και απολαυστικές

5 Min Read
κοτοπουλο φουρνου
food

Κοτόπουλο με μυρωδάτη κόκκινη σάλτσα – Εύκολο αλλά σούπερ γευστικό

1 Min Read
food

ΚΑΡΠΟΥΖΙ: Βαριέστε τα κουκούτσια; Κάντε το καρπούζι σας το πιο δροσερό αναψυκτικό

1 Min Read
food

Πώς να τους αντισταθείς; Συνταγή για πεντανόστιμα τορτελίνια με κρέμα παρμεζάνας

1 Min Read
food

Χταπόδι Ξιδάτο: Ένα Πιάτο Πλούσιο σε Γεύση και Θρεπτικά Συστατικά

1 Min Read

Social Networks

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Koolnews network

Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
tvfreaks tvfreaks

Koolnews, Ελαιών 25, Κηφισιά 145 64

Koolnews
Koolnews
Koolnews.gr © 2025 – All rights reserved
  • Όροι Χρήσης
  • Σχετικά με Εμάς
  • Contact us
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • GDPR Privacy Policy
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?