Koolnews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Subscribe
  • Έρευνες
Πέμπτη, Οκτ 23, 2025
Font ResizerAa
KoolnewsKoolnews
  • Έρευνες
  • Νύχια
  • Μαλλιά
  • Ομορφιά
  • Ζώδια
  • Ανέκδοτα
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Koolnews > Ευκολάκι: Βάλε ντοματίνια και σκόρδο και θα βγάλεις… λαβράκι
food

Ευκολάκι: Βάλε ντοματίνια και σκόρδο και θα βγάλεις… λαβράκι

Αθανασία Τσέλλου
Last updated: 15 Δεκεμβρίου, 2021 1:37 μμ
Αθανασία Τσέλλου
Published: 15 Δεκεμβρίου, 2021
Share
SHARE

Το λαβράκι θεωρείται ένα από τα εκλεκτά ψάρια της ελληνικής κουζίνας και μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους, πχ. στη σχάρα, στον ατμό, στο φούρνο κ.ά.

Το σκορδάτο λαβράκι με ντοματίνια είναι μία σίγουρη επιλογή για τους λάτρεις των ψαρικών και όσοι το δοκιμάσουν να το συνοδεύσουν την συνταγή με ένα λευκό κρασί.

Υλικά για 4 άτομα:

4 λαβράκια
2 φλιτζ. λευκό κρασί
3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
20 ντοματίνια
1/2 φλιτζ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
1 κ.κ. αποξηραμένο θυμάρι

Διαδικασία:

Καθαρίζετε τα λαβράκια από τα λέπια και τα εντόσθια και αφαιρείτε προσεκτικά τα δύο φιλέτα τους, κρατώντας το κεφάλι και τη ραχοκοκαλιά. Βάζετε σε μια κατσαρόλα τα κόκαλα και το κεφάλι, μαζί με το κρασί, το σκόρδο, τα ντοματίνια, το μαϊντανό, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βγάζετε τα ντοματίνια από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα και αφαιρείτε τη φλούδα τους. Περνάτε το ζωμό από σουρωτήρι. Βάζετε σε ένα ταψάκι τα ψάρια, πασπαλίζετε με το θυμάρι, αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε από πάνω το ζωμό, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο, ρίχνετε από πάνω το ζωμό, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 15 λεπτά.

Follow Koolnews.gr στο Google News
TAGGED:Λαβράκι
Share This Article
Facebook Copy Link Print
ByΑθανασία Τσέλλου
Η Αθανασία γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρόδο. Την άφησε στα 18 για σπουδές αλλά κάθε καλοκαίρι θα τη βρεις στο νησί. Έχει σπουδές σε marketing και αγαπά τη φωτογραφία. Email επικοινωνία στο athanasia@koolnews.gr
Weather
21°C
Athens
few clouds
22° _ 20°
78%
1 km/h
Πε
22 °C
Πα
24 °C
Σα
24 °C
Κυ
23 °C
Δε
25 °C
Διαφήμιση

Let's Connect

304.9kLike
3.04MFollow
304.9kPin
844.87MFollow

Popular Posts

Θρίλερ στο Γκάζι: 16χρονη βρέθηκε νεκρή έξω από νυχτερινό μαγαζί – Οι αρχές ερευνούν τις συνθήκες της τραγωδίας

Kool Team
2 Min Read

Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: Νέα στοιχεία δείχνουν εμπλοκή δύο προσώπων από το στενό περιβάλλον του 68χρονου – «Κλειδί» τα αποτυπώματα του 22χρονου

Kool Team
2 Min Read

Μυστήριο γύρω από τον θάνατο της 16χρονης στο Γκάζι – Αντιφατικές πληροφορίες για την ενημέρωση της αστυνομίας

Kool Team
3 Min Read

Λάρισα: Θλίψη για τον θάνατο βρέφους ενός μηνός – Ερευνώνται τα αίτια

Kool Team
2 Min Read

You Might Also Like

food

Ψωμί με γάλα: Το έχεις δοκιμάσει; Αυτή είναι η κορυφαία συνταγή για ψωμί από τη Σερβία

3 Min Read
food

Γλύκισμα! Συνταγή για μαριναρισμένο μοσχαρίσιο φιλέτο με σαλάτα από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο

2 Min Read
food

Συνταγή: Ριζότο με κοτόπουλο και μανιτάρια

2 Min Read
food

Συνταγή για σπιτικό παγωτό: Το μυστικό για το απόλυτο σπιτικό παγωτό

2 Min Read
food

Γαρίδες σαγανάκι: 5 λεπτά έτοιμο! Ιδανικό για γρήγορο και γευστικό γεύμα

2 Min Read
food

Σπιτικοί λουκουμάδες: Η παραδοσιακή συνταγή βήμα βήμα

3 Min Read
food

Ριζότο με παντζάρια: Μια γευστική και χρωματιστή πανδαισία!

2 Min Read
food

Συνταγή ριγκατόνι 4 τυριά από το Koolnews και θα γλείψεις μέχρι και το τραπεζομάντηλο

2 Min Read

Social Networks

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Koolnews network

Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews

Koolnews, Ελαιών 25, Κηφισιά 145 64

Koolnews
Koolnews
Koolnews.gr © 2025 – All rights reserved
  • Όροι Χρήσης
  • Σχετικά με Εμάς
  • Contact us
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • GDPR Privacy Policy
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?