in

Μακαρόνια με κιμά: Διαχρονική αξία στην κουζίνα – Συνταγή για σπαγγέτι μπολονέζ

Κάποιες γεύσεις στην κουζίνα αποτελούν ανυπέρβλητες αξίες! Μία από αυτές; Τα σπαγγέτι με αυθεντική σάλτσα μπολονέζ, που σήμερα μαθαίνεις να τα φτιάχνεις σωστά βήμα-βήμα!

Υλικά

1 πακέτο σπαγγέτι
750 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος
2 κύβοι ζωμού βοδινού
1 μεγάλο καρότο τριμμένο
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 μεγάλο κλωνάρι από σέλερυ ψιλοκομμένο
1 πράσο, μόνο το λευκό του μέρος, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 σκελίδα σκόρδου κομμένη σε ψιλές φέτες

Διαφήμιση

400 γραμμ. ντοματάκι κονσέρβα
300 ml ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας
½ κουταλάκι του γλυκού βασιλικό
½ ξυλάκι κανέλας
140 ml κρασί κόκκινο ξηρό
180 γραμμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
Αλάτι & πιπέρι

Διαδικασία

Γεμίζουμε ένα βαθύ σκεύος με νερό μέχρι την μέση, ρίχνουμε λίγο αλάτι και στη συνέχεια το βάζουμε να πάρει μια καλή βράση .Όταν το νερό αρχίζει να βράζει προσθέτουμε τον ένα κύβο ζωμού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου διαλυθεί.

Κατόπιν βράζουμε τα μακαρόνια, ανάλογα με το πόσο aldente τα θέλουμε και τα σουρώνουμε. Μετά στο ίδιο σκεύος που βράσαμε τα μακαρόνια, προσθέτουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε τα σπαγγέτι μας. Παράλληλα σε ένα άλλο βαθύ σκεύος ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να θερμανθεί καλά. Ρίχνουμε το καρότο, το κρεμμύδι, το σέλερυ, το πράσο και το σκόρδο και τα μαγειρεύουμε έως ότου μαραθούν.

Βάζουμε τον κιμά και ανακατεύουμε όλα τα υλικά έως ότου ο κιμάς αρχίζει να παίρνει χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το δεύτερο ζωμό και συνεχίζουμε.Χαμηλώνουμε την ένταση της θερμότητας της εστίας και προσθέτουμε στον κιμά τη ντομάτα μαζί με τα μπαχαρικά, τα μυρωδικά και το αλατοπίπερο.

Ανακατεύουμε για λίγο ακόμα, προσθέτουμε ½ ποτήρι ζεστό νερό, σκεπάζουμε το σκεύος και κατά περιόδους ανακατεύουμε τον κιμά. Αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι να μείνει μόνο το λάδι και να έχει «δέσει» καλά σάλτσα Τέλος, σερβίρουμε τα μακαρόνια μας σε μια πιατέλα, τα περιχύνουμε με την σάλτσα του κιμά και ολοκληρώνουμε με λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Αθανασία Τσέλλου

Η Αθανασία γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρόδο. Την άφησε στα 18 για σπουδές αλλά κάθε καλοκαίρι θα τη βρεις στο νησί. Έχει σπουδές σε marketing και αγαπά τη φωτογραφία.
Email επικοινωνία στο [email protected]

Διαφήμιση

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ο νέος Χίτλερ σε εξώφυλλο LGBT περιοδικού από το 2014

Ευαγγελία Αραβανή: Η φωτογραφία με άσπρα αλλά ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ εσώρουχα που θα σε ξετινάξει. Και δώρο βίντεο