in

Αυτές είναι οι παραλίες γυμνιστών της Αττικής όπου… τα πετάτε ελεύθερα – Δες πας για μάτι αλλά για μπάνιο

Είναι γνωστό ότι στην Αττική δεν υπάρχουν πολλές οργανωμένες παραλίες γυμνιστών. Αν κάποιος έχει διάθεση για εξερεύνηση, μπορεί να ανακαλύψει μικρά κι ερημικά κομμάτια παραλίας, κρυμμένα πίσω από απότομους βράχους, όπου θα μπορεί να απολαύσει το μπάνιο του… γυμνός, μακριά από αδιάκριτα ή κι επικριτικά βλέμματα.

Όσοι από εσάς το τολμάτε, αρκεί να δείτε το παρακάτω οδηγό και να ξεκινήσετε!Πετάξτε μία για πάντα το μαγιό σας και απολαύστε το «γυμνό» ελληνικό καλοκαίρι.

Διαφήμιση

1) Ραμνούντα

Η Ραμνούντα βρίσκεται μόλις 65 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας. Ωστόσο, για κάποιον που δεν την γνωρίζει, είναι λίγο δύσκολο να την βρει την πρώτη φορά. Γι’ αυτό όμως είμαστε εμείς εδώ, για να σας καθοδηγήσουμε σωστά και να απολαύσετε το μπάνιο σας παρέα με συν- λουόμενους γυμνιστές, χωρίς ταμπού. Κατευθύνεστε προς το Γραμματικό, και λίγο πριν το χωριό στρίβετε δεξιά στο σημείο που σας υποδεικνύει η πινακίδα «Λιμνιώνας».

Εκεί ακολουθείτε την άσφαλτο, η οποία στην συνέχεια μετατρέπεται σε πολύ απότομο χωματόδρομο (ένα 4×4 θα ήταν ιδανικό για τους μη εξοικειωμένους πεζοπόρους) τον οποίο ακολουθείτε για τέσσερα περίπου χιλιόμετρα. Σε όλη την διαδρομή στον χωματόδρομο θα συναντήσετε τρεις –πάντα χωμάτινες– διασταυρώσεις. Στην πρώτη παραμένετε αριστερά, και στις άλλες δύο στρίβετε δεξιά (στην τελευταία διασταύρωση υπάρχει πινακίδα που δείχνει αριστερά προς Σέσι, εσείς στρίβετε δεξιά). Μετά την μεγάλη και απότομη κατηφόρα, υπάρχει ένα πέτρινο χάλασμα και αμέσως από κάτω ένα εκκλησάκι.

Παρκάρετε και φτάσατε.

Ενημερωτικά, η παραλία συνορεύει με έναν αρχαιολογικό χώρο. Όσοι αγαπάτε το sightseeing, είναι μια καλή ευκαιρία να συνδυάσετε το μπάνιο σας με αυτό.

2) Μαρίκες, Ραφήνα

Δεν πρόκειται ακριβώς για παραλία (υπάρχει μία οργανωμένη με αυτό το όνομα που φυσικά και δεν απευθύνεται σε γυμνιστές), αλλά για ένα κολπίσκο, κρυμμένο πίσω από βράχια στην ίδια περιοχή. Το έδαφος είναι αρκετά ανώμαλο, γι’ αυτό και χρειάζεται πολλή προσοχή. Η συγκεκριμένη παραλία έχει πολλούς οπαδούς, καθώς είναι ιδιαίτερα σκιερή και δροσερή, γεγονός που την κάνει ιδανική επιλογή κατά τη διάρκεια του ελληνικού καύσωνα.

3) Cape Σούνιο

Άλλη μία παραλία γυμνιστών που δεν πρέπει να συγχέεται με την ομώνυμη οργανωμένη παραλία. Κάνουμε λόγο, λοιπόν, για τη μικρή παραλία που βρίσκεται δίπλα από την οργανωμένη, στην οποία θα φτάσετε αν ακολουθήσετε το μονοπάτι που ξεκινά στα δεξιά της (όπως κοιτάτε την θάλασσα). Είναι μια πολύ ωραία, βοτσαλωτή παραλία, που περιβάλλεται από βράχια κι έχει καταγάλανα νερά.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Νάσος Μπετούγιας

Κλασσικός ξερόλας που χώνει τη μύτη του παντού! Έχω δουλέψει και ως μποντιγκαρντ. Θα σέβεστε. Στο Kool με άποψη. Χωρίς ξυλο δε μαρτυρώ τίποτα! Email επικοινωνια στο [email protected]

Διαφήμιση

Γιατί στη Φινλανδία τα παιδιά κοιμούνται σε χαρτόκουτα – Το έθιμο που μειώνει τη βρεφική θνησιμότητα

Πάμελα Άντερσον: Τώρα ΥΠΕΡΤΟΥΜΠΑΝΟ – Πώς όμως ήταν στα 21 της; Φωτογραφία