in

Κοπεγχάγη: Από ψαροχώρι των Βίκινγκ, πρωτεύουσα της Δανίας

Η ιστορία της ξεκινά τον 10ο αιώνα, όταν ιδρύθηκε ως ψαροχώρι των Βίκινγκ, ενώ τον 150 αιώνα μετονομάστηκε σε πρωτεύουσα της Δανίας. Η Κοπεγχάγη, η πολυπληθέστερη πόλη της προαναφερθείσας, θεωρείται μία από τις σημαντικότερες σε ανάπτυξη πόλεις και ένα από τα κύρια οικονομικά κέντρα της Βόρειας Ευρώπης.

Ξεχωρίζοντας για τις δεκάδες γέφυρές της, η Δανία απαριθμεί και πολλά πάρκα και παγκοσμίου φήμης αξιοθέατα. Τα παλάτια Αμάλιενμποργκ καθώς το Κάστρο Amalienborg, οι κήποι Τίβολι, που έχουν ιδιαίτερη μαγεία το βράδυ, αλλά και το άγαλμα της μικρής γοργόνας αποτελούν σημαντικό πόλο έλξης.

Διαφήμιση

Το Παλάτι της Δυναστείας των Κρίστιαν «Κρίστιανσμποργκ» είναι ένα από τα μνημεία, που επίσης θα σε εντυπωσιάσουν. Αποτελεί έδρα του Κοινοβουλίου της Δανίας, του Ανωτάτου Δικαστηρίου και επιπλέον στεγάζει το γραφείο του πρωθυπουργού της χώρας.

Ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί ότι το συγκεκριμένο παλάτι έχει ένα τεράστιο συμβολικό ρόλο για το κράτος της Δανίας καθώς εδώ στεγάζονται οι αρχές των τριών σημαντικότερων εξουσιών, της εκτελεστικής, της νομοθετικής και της δικαστικής εξουσίας. Οι χώροι του συγκροτήματος είναι ανοιχτοί στο κοινό για προγραμματισμένες ξεναγήσεις.

Ιδιαίτερη αναφορά απαιτεί και η εκκλησία Φρέντερικς. Ανεξάρτητα από το μέγεθος του ενδιαφέροντος που τρέφεις για τα εκκλησιαστικά, καλό θα ήταν να επισκεφτείς το συγκεκριμένο οικοδόμημα ώστε να θαυμάσεις την ξεχωριστή αρχιτεκτονική του. Η εκκλησία έχει το μεγαλύτερο τρούλο της Σκανδιναβίας ο οποίος έχει άνοιγμα 31 μέτρων και στηρίζεται σε 12 τεράστιες κολώνες, αυτά τα χαρακτηριστικά μάλλον το κατατάσσουν πολύ ψηλά στη λίστα των πιο φωτογραφημένων μνημείων της πόλης.

Κοπεγχάγη χωρίς βόλτα στο Κέντρο Επισκεπτών της Ζυθοποιίας Κάλσμπεργκ, δεν γίνεται! Πρόκειται για το παλιό ζυθοποιείο, από το 1847, της διάσημης μπύρας Carlsberg που σήμερα έχει μετατραπεί σε ένα μοντέρνο Κέντρο Επισκεπτών συνολικής έκτασης 10.000 τ.μ. στο οποίο θα έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις την ιστορία της, να ενημερωθείς για των τρόπο παρασκευής της καθώς και να την δοκιμάσεις.

Για το τέλος; Ακολούθησε τα «μονοπάτια» του πεζόδρομου «Στρόγκετ», που θεωρείται ο μεγαλύτερος εμπορικός πεζόδρομος στην Ευρώπη. Μαγαζιά, εστιατόρια, καφέ και ατελείωτες ώρες περπατήματος… θα δώσουν άλλο νόημα στο ταξίδι σου.
Έφτασε η ώρα για το πολυπόθητο ταξίδι στην Κοπεγχάγη

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Στεφανία Καρρά

Αγαπώ τα ταξίδια, το διάβασμα και το καλό φαγητό. Στο Kool απο την πρώτη μέρα Email επικοινωνια στο [email protected]

Διαφήμιση

Σεξ με διάσημες πορνοστάρ! Θα άφηναν τους «κοινούς θνητούς» να τις αγγίξουν; Τι θα απαντούσε η Τζούλια Αλεξανδράτου;

Πίτσα, μέσα σε μπέργκερ, μέσα σε πίτσα: Μία ατομική βόμβα θερμίδων που σπρώχνει το junk food στα όριά του