in

Ταξίδι: Αυτό είναι το πιο ρομαντικό μέρος του πλανήτη!

To Παρίσι είναι γνωστό ως η «Πόλη του Φωτός» αλλά και ως «Η πόλη του έρωτα». Σε όποιο σημείο του και να βρεθείτε, ο ερωτισμός είναι διάχυτος παντού.

Υπάρχει όμως ένα σημείο, το οποίο είναι πολύ ξεχωριστό για τους ερωτευμένους και δεν είναι άλλο από τις «Γέφυρες των Τεχνών»( Ponts Des Arts).

Διαφήμιση

Πρόκειται για μια γέφυρα με εννέα αψίδες, η οποία χτίστηκε πριν από 208 χρόνια. Πρόκειται για έναν από τους πιο γνωστούς προορισμούς για ερωτευμένα ζευγάρια, τα οποία, μάλιστα, καταφθάνουν από όλα τα σημεία του πλανήτη και ακολουθούν το εξής τελετουργικό: φέρνουν ένα λουκέτο, στο οποίο έχουν ζωγραφίζει επάνω είτε τα αρχικά τους, είτε έχουν γράψει επάνω σε αυτά μηνύματα αγάπης και τα κλειδώνουν σε διάφορα σημεία επάνω στη γέφυρα.

Στη συνέχεια, πρέπει να πετάξουν το κλειδί του «λουκέτου της καρδιάς τους» στον ποταμό Σηκουάνα, ο οποίος και διέρχεται κάτω από τη γέφυρα, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο αιώνιο όρκο αγάπης.

Η γέφυρα σχεδιάστηκε από τους Λουί Αλεξάντρ ντε Κεσάρ και τον Ζακ Ντιγιόν. Η σκέψη τους ήταν να δημιουργήσουν έναν κρεμαστό κήπο, με δέντρα, παγκάκια και λουλούδια. Μέσω ταινιών -όπως η «Αμελί»- η γέφυρα έγινε ευρέως γνωστή ως το πιο ρομαντικό σημείο του Παρισιού.

Και, όντως, είναι!

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Νάσος Μπετούγιας

Κλασσικός ξερόλας που χώνει τη μύτη του παντού! Έχω δουλέψει και ως μποντιγκαρντ. Θα σέβεστε. Στο Kool με άποψη. Χωρίς ξυλο δε μαρτυρώ τίποτα! Email επικοινωνια στο [email protected]

Διαφήμιση

Ιωάννα Μαλέσκου: Πρεμιέρα σήμερα με νέο λουκ στον ΣΚΑΪ. Αυτοί είναι οι συνεργάτες της

Γιώργος Λιάγκας: Έγινε fashion icon και η Φαίη Σκορδά τον τρολάρει άγρια. Viral Βίντεο