Koolnews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Subscribe
  • Έρευνες
Κυριακή, Σεπ 7, 2025
Font ResizerAa
KoolnewsKoolnews
  • Έρευνες
  • Νύχια
  • Μαλλιά
  • Ομορφιά
  • Ζώδια
  • Ανέκδοτα
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Koolnews > Συνταγή: Γλώσσα αλά μενιέρ
food

Συνταγή: Γλώσσα αλά μενιέρ

Αθανασία Τσέλλου
Last updated: 23 Ιουνίου, 2022 8:18 πμ
Αθανασία Τσέλλου
Published: 23 Ιουνίου, 2022
Share
SHARE

Υλικά για 6 άτομα

Διαφήμιση

6 φιλέτα γλώσσας

1 1/4  κ.γ. αλάτι

1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι

Διαφήμιση

3/4 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

6 κ.σ. σπορέλαιο

12 κ.σ. ανάλατο βούτυρο

Χυμό από δύο λεμόνια (1/4 φλιτζ.)

1/4 φλιτζ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 140 βαθμούς oC .

Στεγνώστε καλά τα φιλέτα γλώσσας και καρυκεύστε τα με τα 3/4 του αλατιού και το πιπέρι και από τις δύο πλευρές.

Στη συνέχεια πανάρετε τα φιλέτα με το αλεύρι και τινάξτε τα για να φύγει το περιττό αλεύρι.

Ζεστάνετε σ΄ ένα αντικολλητικό τηγάνι 2 κ.σ. λάδι και όταν κάψει, ρίξτε τα δύο φιλέτα αφήστε τα να ψηθούν για 3′ από κάθε πλευρά. Συνεχίστε με τα επόμενα δύο φιλέττα.

Όταν ολοκληρώσετε αυτή τη διαδικασία βάλτε τα 6 φιλέτα στον φούρνο και σιγοψήστε τα για 7-8 λεπτά.

Καθαρίστε το τηγάνι από τα υπολείμματα και προσθέστε το βούτυρο. Σε μέτρια φωτιά αφήστε το να λιώσει, να αφρίσει και τέλος να πάρει ένα γλυκό καφέ χρώμα. Προσθέστε τον χυμό λεμονιού, τον μαϊντανό, το υπόλοιπο αλάτι και λίγο ακόμη λευκό πιπέρι για γεύση.

Σερβίρετε τα φιλέτα σε ζεστά πιάτα και περιχύστε τα με το σος βουτύρου.

Διαφήμιση
TAGGED:γλώσσαΣΥΝΤΑΓΗ
Share This Article
Facebook Copy Link Print
ByΑθανασία Τσέλλου
Η Αθανασία γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρόδο. Την άφησε στα 18 για σπουδές αλλά κάθε καλοκαίρι θα τη βρεις στο νησί. Έχει σπουδές σε marketing και αγαπά τη φωτογραφία. Email επικοινωνία στο athanasia@koolnews.gr
Weather
27°C
Athens
clear sky
28° _ 26°
40%
4 km/h
Κυ
27 °C
Δε
30 °C
Τρ
31 °C
Τε
32 °C
Πε
34 °C
Διαφήμιση

Let's Connect

304.9kLike
3.04MFollow
304.9kPin
844.87MFollow

Popular Posts

OnlyFans: Τι πρέπει να ξέρεις πριν ανοίξεις λογαριασμό – Οι κίνδυνοι πίσω από την «εύκολη λύση»

Kool Team
3 Min Read

Βρετανίδα φοιτήτρια καταδικάστηκε σε ισόβια στο Ντουμπάι – Η δραματική ιστορία της Μία Ο’Μπράιαν

Kool Team
3 Min Read

Σοκ στη Μελβούρνη: Μασκοφόροι με μαχαίρια σκότωσαν δύο αγόρια 12 και 15 ετών

Kool Team
2 Min Read

Στάθης Σχίζας: Η ανάρτηση μετά τον τραυματισμό του στο Exathlon – «Μισή πίστα με σπασμένο χέρι»

Kool Team
1 Min Read

You Might Also Like

food

Αυγό: Πόσο δύσκολο είναι να το τηγανίσεις σωστά; Αναλυτικές οδηγίες για το τηγανητά αυγά

2 Min Read
food

Τηγανιτές πατάτες: Το κόλπο με το ξύδι για να γίνουν απίστευτα τραγανές

1 Min Read
food

Πάλι φακές ρε μάνα; Φακοσαλάτα με φέτα και ελαιόλαδο και τα μυαλά στα κάγκελα

2 Min Read
food

Σαλάτα φακές: Μια θρεπτική και χορταστική επιλογή

2 Min Read
food

Από τα Φάρσαλα στο σπίτι σου! Συνταγή για τον πιο τέλειο χαλβά Φαρσάλων από τον Άκη Πετρετζίκη

2 Min Read
μπριζόλα χοιρινή στα κάρβουνα με μέλι
food

Σκέτη γλύκα! Χοιρινή Μπριζόλα στα κάρβουνα με μέλι & θυμάρι

1 Min Read
food

Δημήτρης Σκαρμούτσος: Το παστέλωσε. Συνταγή για το πιο νόστιμο… σπιτικό παστέλι με φιστίκια.

1 Min Read
food

Ευκολάκι: Βάλε ντοματίνια και σκόρδο και θα βγάλεις… λαβράκι

1 Min Read

Social Networks

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Koolnews network

Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews

Koolnews, Ελαιών 25, Κηφισιά 145 64

Koolnews
Koolnews
Koolnews.gr © 2025 – All rights reserved
  • Όροι Χρήσης
  • Σχετικά με Εμάς
  • Contact us
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • GDPR Privacy Policy
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?