Koolnews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Subscribe
  • Έρευνες
Δευτέρα, Ιούν 16, 2025
Font ResizerAa
KoolnewsKoolnews
  • Έρευνες
  • Νύχια
  • Μαλλιά
  • Ομορφιά
  • Ζώδια
  • Ανέκδοτα
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Koolnews > food > ΣΥΝΤΑΓΗ Κοτόσουπα αυγολέμονο από τον Βασίλη Τζίμα. Μέχρι την τελευταία σταγόνα!
food

ΣΥΝΤΑΓΗ Κοτόσουπα αυγολέμονο από τον Βασίλη Τζίμα. Μέχρι την τελευταία σταγόνα!

Στεφανία Καρρά
Last updated: 22 Δεκεμβρίου, 2021 12:24 πμ
Στεφανία Καρρά
Published 22 Δεκεμβρίου, 2021
Share
SHARE

Με την θερμοκρασία να πέφτει αισθητά, ο Βασίλης Τζίμας φτιάχνει λαχταριστή σούπα αβγολέμονο με κοτόπουλο για να μας συντροφεύσει «ζεστά» στο οικογενειακό τραπέζι.

Υλικά

Διαφήμιση

1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
3 φύλλα δάφνης
2 κουταλιά θυμάρι
1 φλιτζ. λευκό κρασί
1 φλιτζ. κριθαράκι
Ελαιόλαδο
Αλάτι & πιπέρι
Νερό

Για το αβγολέμονο

3 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου χωρισμένα
Χυμός από 3 λεμόνια
1 κουταλιά άνηθος
Αλάτι & πιπέρι

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κοτόπουλο μαζί με τα λαχανικά και τα μυρωδικά μέχρι να ροδίσουν. Σβήνουμε με λευκό κρασί. Αφήνουμε να σιγοβράσουν τα υλικά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθούν όλα τα υλικά. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 40 λεπτά. Αν αφρίσει ο ζωμός το ξαφρίζουμε.

Διαφήμιση

Σουρώνουμε το ζωμό και αφαιρούμε την ψίχα από όλα τα κομμάτια του κοτόπουλου. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ζωμό να βράσει, προσθέτουμε το κριθαράκι και μαγειρεύουμε για ακόμα 8 με 10 λεπτά. Ενώ γίνεται το κριθαράκι, κάνουμε το αβγολέμονο.

Παίρνουμε δύο φλιτζάνια τσαγιού από το ζωμό που βράζει το κριθαράκι. Προσθέτουμε τους κρόκους των αβγών στο ζωμό και ανακατεύουμε συνέχεια. Χτυπάμε τα ασπράδια και μόλις αρχίσουν να γίνονται μαρέγκα προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού. Έπειτα προσθέτουμε το μίγμα με το κρόκο αβγού στην μαρέγκα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε τον άνιθο και αλατοπιπτερώνουμε. Μόλις το κριθαράκι γίνει, το τραβάμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο και το αβγολέμονο, φροντίζοντας να πάει παντού.

Follow Koolnews.gr στο Google News

TAGGED:Βασίλης ΤζίμαςΚοτόσουπα
Share This Article
Facebook Copy Link Print
ByΣτεφανία Καρρά
Αγαπώ τα ταξίδια, το διάβασμα και το καλό φαγητό. Στο Kool απο την πρώτη μέρα Email επικοινωνια στο stefania@koolnews.gr
Weather
23°C
Athens
clear sky
24° _ 20°
52%
2 km/h
Δε
30 °C
Τρ
31 °C
Τε
32 °C
Πε
33 °C
Πα
32 °C
Διαφήμιση

Let's Connect

304.9kLike
3.04MFollow
304.9kPin
844.87MFollow

Popular Posts

Ο πόλεμος που όλοι φοβούνταν: Τι κρύβεται πίσω από την σύγκρουση Ιράν–Ισραήλ

Kool Team
32 Min Read

Τραγωδία στη Ρόδο: 3χρονη έχασε τη ζωή της σε πισίνα καταστήματος – συνελήφθη ο ιδιοκτήτης

Kool Team
3 Min Read

You Might Also Like

food

Νέα Ροφήματα Γιαουρτιού Becel ProActiv. Δοκίμασε και ζήσε τον ProActiv τρόπο ζωής!

2 Min Read
food

Σαλάτα φακές: Μια θρεπτική και χορταστική επιλογή

2 Min Read
food

Ευκολάκι: Βάλε ντοματίνια και σκόρδο και θα βγάλεις… λαβράκι

1 Min Read
food

Φθινοπωρινή μακαρονάδα με κολοκύθα ελαιόλαδο και λιωμένο τυρί

1 Min Read
food

Συνταγή: Γλώσσα αλά μενιέρ

1 Min Read
food

Παγωτό: Ποιο έχει τις περισσότερες θερμίδες; Ποια παγωτά παχαίνουν λιγότερο;

4 Min Read
food

Εορταστικό επιδόρπιο: Γιαούρτι με πορτοκάλι, κόκκινο κρασί και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς!

3 Min Read
food

Το πιάτο της ημέρας: Η παράδοση στο πιάτο σας. Μυρωδάτο αρνάκι για ένα γρήγορο γεύμα

1 Min Read

Social Networks

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Koolnews network

Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews

Koolnews, Ελαιών 25, Κηφισιά 145 64

Koolnews
Koolnews
Koolnews.gr © 2025 – All rights reserved
  • Όροι Χρήσης
  • Σχετικά με Εμάς
  • Contact us
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • GDPR Privacy Policy
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?