Koolnews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Subscribe
  • Έρευνες
Δευτέρα, Ιούλ 14, 2025
Font ResizerAa
KoolnewsKoolnews
  • Έρευνες
  • Νύχια
  • Μαλλιά
  • Ομορφιά
  • Ζώδια
  • Ανέκδοτα
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Koolnews > food > Πρωτότυπο αλλά πάντα πεντανόστιμο – Συνταγή για παστίτσιο με φύλλο
food

Πρωτότυπο αλλά πάντα πεντανόστιμο – Συνταγή για παστίτσιο με φύλλο

Ασημίνα Φρατζέσκου
Last updated: 5 Μαΐου, 2022 10:48 πμ
Ασημίνα Φρατζέσκου
Published 5 Μαΐου, 2022
Share
SHARE

Και μόνο στο άκουσμα της λέξης «παστίτσιο» σου τρέχουν τα σάλια! Γι’ αυτό κι εμείς το ενισχύουμε ακόμα περισσότερο και σου προτείνουμε συνταγή για παστίτσιο με φύλλο κρούστας. Ναι ναι! Όπως το άκουσες. Μην χάνεις χρόνο, λοιπόν, και μπες γρήγορα στην κουζίνα.

Υλικά

  • 2 πακέτα έτοιμο λεπτό φύλλο κρούστας
  • 1 κιλό κιμά ανάμεικτο
  • 2 φλιτζ. χυμό ντομάτας
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • ½ φλιτζ. λάδι
  • Αλάτι & πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
  • 70 γραμμ. βούτυρο για το φύλλο
  • 1 πακέτο μακαρόνια χοντρά Νο 2

 Για την μπεσαμέλ

  • 150 γραμμ. βούτυρο
  • 2/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 300 γραμμ. αλεύρι
  • 2 λίτρα γάλα
  • 4 κρόκους αβγών
  • Αλάτι & πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 300 γραμμ. παρμεζάνα

 Διαδικασία

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε τα κρεμμύδια να τσιγαριστούν. Μετά προσθέτουμε τον κιμά και τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά. Σβήνουμε με το κονιάκ και στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε τον κιμά στη φωτιά να μαγειρευτεί περίπου μισή ώρα.

Για να ετοιμάσουμε την μπεσαμέλ μας, ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο με το λάδι να λιώσουν και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και τα ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Μόλις το μείγμα γίνει λίγο ροζ, ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα, έπειτα προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά σιγά τους κρόκους και το τυρί ανακατεύοντας.

Αφού έχουμε ετοιμάσει τον κιμά και την μπεσαμέλ, βράζουμε τα μακαρόνια με αλάτι και λίγο λάδι, τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με την μπεσαμέλ. Σε μεγάλη στρογγυλή φόρμα που ανοίγει βάζουμε 8-9 φύλλα, τα οποία βουτυρώνουμε ανάμεσα, έπειτα τα μισά μακαρόνια, τον κιμά και τα υπόλοιπα μακαρόνια.

Τέλος, καλύπτουμε πάλι με φύλλα, τα κόβουμε στρογγυλά γύρω από τη φόρμα, τα βάζουμε μέσα και χαράσσουμε από πάνω. Βάζουμε τη φόρμα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C και ψήνουμε.

Follow Koolnews.gr στο Google News

TAGGED:παστίτσιο
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Weather
30°C
Athens
clear sky
30° _ 29°
28%
2 km/h
Δε
30 °C
Τρ
35 °C
Τε
35 °C
Πε
37 °C
Πα
35 °C
Διαφήμιση

Let's Connect

304.9kLike
3.04MFollow
304.9kPin
844.87MFollow

Popular Posts

Σοφία Βεργκάρα στα 53: Γενέθλια στη Σαρδηνία με λευκό μπικίνι, λουλούδια και 3 τούρτες – Τι να ζηλέψεις πρώτο;

Kool Team
2 Min Read

You Might Also Like

food

Οι πιο γευστικές ροδοψημένες πατάτες στο φούρνο που δοκίμασες ποτέ!

2 Min Read
food

O Άκης Πετρετζίκης στρώνει τραπέζι! Συνταγή για πίτσα με λουκάνικα

3 Min Read
food

Χταπόδι Ξιδάτο: Ένα Πιάτο Πλούσιο σε Γεύση και Θρεπτικά Συστατικά

1 Min Read
τρουφάκια σοκολάτας
food

Μικρές δόσεις απόλαυσης! Συνταγή για τρουφάκια σοκολάτας από τον Τάσο Αντωνίου

1 Min Read
food

Νηστίσιμη διατροφή: Πώς να λαμβάνετε όλα τα θρεπτικά συστατικά κατά τη νηστεία

2 Min Read
food

Ψωμί με γάλα: Το έχεις δοκιμάσει; Αυτή είναι η κορυφαία συνταγή για ψωμί από τη Σερβία

3 Min Read
food

Παγωτό: Ποιο έχει τις περισσότερες θερμίδες; Ποια παγωτά παχαίνουν λιγότερο;

4 Min Read
food

Γευστική αποκάλυψη: Γαρίδες κοκκινιστές, με ούζο

1 Min Read

Social Networks

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Koolnews network

Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews

Koolnews, Ελαιών 25, Κηφισιά 145 64

Koolnews
Koolnews
Koolnews.gr © 2025 – All rights reserved
  • Όροι Χρήσης
  • Σχετικά με Εμάς
  • Contact us
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • GDPR Privacy Policy
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?