Φόρμα αναζήτησης

TV & MOVIES

Game of Thrones - Blood of My Blood: Extreme makeover με Gilly Diet

Τρίτη, 31. Μαΐου 2016 - 12:27
Game of Thrones - Blood of My Blood: Extreme makeover με Gilly Diet - Κεντρική Εικόνα

Το 6ο επεισόδιο του 6ου κύκλου του Game of Thrones, το Blood of My Blood ήταν αυτό το κομμάτι που βάζουν οι dj σε γάμους και βαφτίσια, μετά από 4-5 σερί νησιώτικα, για να ηρεμήσει λίγο το χορευτικό κοινό, να πάρει μια ανάσα ο 65αρης πατέρας της νύφης που δεν έχει βάλει πισινό κάτω, και μετά θα συνεχίσει. Τι περιελάμβανε αυτό το επεισόδιο; Μια νίκη από τα αποδυτήρια, μια προδοσία γιου στη μάνα, μια διάσωση από έναν thought to be νεκρό, ένα ορθωμένο ανάστημα και την Gilly που την είδαμε με άλλο μάτι.

Επειδή το επεισόδιο ήταν μια μαγιονέζα light, αυτό δε σημαίνει ότι θα σε αφήσω να σουλατσάρεις εδώ μέσα χωρίς να το έχεις δει. Γι΄αυτό άντε να δεις το Blood of My Blood και μετά έλα να πάρεις την απαραίτητη δόση σου.

ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΠΙΟ ΣΠΟΙΛΕΡ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΙΟΝ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ!

Ένα Lada άφησε πολύ πίσω ένα Volkswagen

Εκεί που είχαμε μείνει στο προηγούμενο επεισόδιο ήταν το σημείο που ο Hodor μας λέει μια για πάντα αντίο και η Meera σέρνει το ελκηθράκι με τον Bran. Το σέρνει όμως με τέτοιο ρυθμό που η απόδοση να τους προφτάσουν τα ζόμπια, τα κινούμενα οστά και οι μουμίτσες είναι ελάχιστα πιο πάνω από το 1. Κι όμως στον κόσμο του GoT όλα γίνονται και τους βλέπουμε να έχουν βρεθεί μπόλικα μέτρα μπροστά. Δεν παίζει να την γλυτώσουν πάντως οι δυο τους. Γι΄αυτό εμφανίζεται ένας άνθρωπος που είχαμε ξεχάσει όλοι, ένας που νομίζαμε νεκρό, αλλά είχαμε αρχίσει να ψυχανεμιζόμαστε ότι What Is Dead May Never Die.

CjtlG5oWEAIy0Oh

Πριν απ΄όλα, ο Bran βλέπει ένα flashback με άπειρα άτομα του παρελθόντος, μεταξύ των οποίων και ένα που ίσως λύσει πολλούς γρίφους, τον Τρελό Βασιλιά, τον τελευταίο Targaryen που απίθωσε το μαλακό του μόριο στον Σιδηρούν Θρόνο. Τα σημαντικά είναι στο παρόν βεβαίως, και ένας κουκουλοφόρος που έχει κρύψει το πρόσωπο του τεμαχίζει τα ζόμπι που είχαν κυκλώσει τον Bran και τη Meera και τους παίρνει μακριά. Γύρω από τη φωτιά, καθώς στραγγίζει ένα κουνέλι - σκηνή βγαλμένη από Lord of The Rings, με τον Sam και το Golum στο 2ο μέρος της τριλογίας - τους αποκαλύπτει ποιος είναι. Ο θείος Benjen Stark, ο πρώτος Ranger της Νυχτερινής Φρουράς επέζησε από το γυαλί των Λευκών Διαβατών και με τη βοήθεια των Forest Kids κατάφερε να μην περάσει στον κόσμο τους και να περιορίσει την επίδραση μόνο στο δέρμα του.

Screen_Shot_2016-05-29_at_10.09.16_PM.0

Απ΄ό,τι φαίνεται, ήταν αυτός που έφερε τον Bran στο Τρίματο Γεράκι και είναι αυτός που θα τον εκπαιδεύσει για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τον Night's King White Walker στο μέλλον. «Είσαι το Κοράκι με τα Τρία Μάτια τώρα. Πρέπει να μάθεις να το ελέγχεις. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα βρει τον δρόμο (ο White Walker King) για τον κόσμο των ανθρώπων. Και όταν το κάνει...θα είσαι εκεί να τον περιμένεις. Και θα είσαι έτοιμος». Αυτή η ατάκα επιβεβαιώνει το γεγονός ότι ο Bran γίνεται το πιο σημαντικό πρόσωπο της σειράς, αυτός που πρέπει να θυσιαστούν όλοι για χάρη του. Όπως ο Hodor. Ένα χέρι ξύλο πάντως του χρειάζεται για ό,τι έκανε στον αγαθό γίγαντα.

Ο Benjen μάλιστα φαίνεται πως ήταν για όλο αυτό το διάστημα στο πλάι της Νυχτερινής Φρουράς και του Jon, αφού από το δικό του χέρι έφτασε στον Sam το δέμα με το δρακόγυαλο που είναι το μοναδικό μαζί με τα βαλυριανά σπαθιά που μπορεί να σκοτώσει έναν White Walker.

Ώρα να ξεθάψουμε τα σπαθιά του πολέμου (Μέρος Πρώτο)

Στο Braavos η Arya έχει φτάσει στο σημείο που θέλει ώστε να δηλητηριάσει την Crane και αφού έχει φάει στη μάπα λες και είναι ταξιθέτρια το εργάκι με το θάνατο του Geoffrey 3 φορές, χύνει το δηλητήριο της στο ρούμι. Έλα όμως που η Crane την πιάνει και της μιλάει με τόσο ωραία λόγια...Οι τύψεις κατασπαράζουν άμεσα την Arya, η οποία χύνει το ποτήρι με το ρούμι πριν το πιει και τρέχει σφαίρα να ετοιμάσει την άμυνα της.

CjtNps7UgAAi7_i

Άμυνα γιατί ξέρει ότι αφού δεν πήγε το πρόσωπο της Crane στον Πολυπρόσωπο Θεό, θα είναι το δικό της που θα κοσμήσει τη συλλογή του φιλοτελιστή. Το τσιράκι του που θέλει να την σκοτώσει από την πρώτη στιγμή πάει να τη βρει, ενόσω η Arya έχει βγάλει το σπαθί που είχε όταν κατέφτασε στην πόρτα του Jaagen και το οποίο είχε θάψει σε ένα βράχο για να σβήσει το παρελθόν και τις ρίζες της. Σε αυτό το επεισόδιο το I Am Noone τελειώνει. Η Arya είναι και πάλι ένα τέκνο των Stark.

Καλώς  τον κύριο Filch, καλώς τον κύριο Setrakian, καλώς τον Walder Frey

Ο βρωμόγερος που οδήγησε στη μεγάλη σφαγή του Red Wedding επανέρχεται μετά από 3 σεζόν στο Blood of My Blood και ο λόγος μας είχε δοθεί από το περασμένο επεισόδιο. Ο Μαυρόψαρος που πήρε το Riverrun τον έχει κάνει να ξυπνήσει και να ζητάει από τους γιους του να το πάρουν πάλι πίσω. Εκείνοι του λένε «βρε καλέ μου πατέρα, δεν έχουν το στρατό για να το κάνουμε, θα τον πιούμε άσχημα από τους Tully, έχουν ξεσηκωθεί και οι Mallisters με του Blackwood, θα χάσουμε με κάτω τα χέρια».

Κάπου εδώ φαίνεται η μεγάλη διαφορά των ηγετών από τους απλώς καλούς παίχτες. Ο Walder Frey σαν άλλος Διαμαντίδης (Μήτσο μη σταματάς ρεεεεε) πετάει έξω τον Edmure Tully που τον έχει αιχμάλωτο και θα τον ρίξει ως back door πάσα στον Μαυρόψαρο. Κυριολεκτικά back door γιατί θα χρησιμεύσει ως Κερκόπορτα για να επιστρέψει το Riverrun.

Διπλό από τα αποδυτήρια για τον High Sparrow

Στο King's Landing τα πράγματα βρίσκονται στην απόλυτη έξαψη τους. Η Olena Tyrell έχει συγκεντρώσει τον στρατό και έχει βάλει τον κεφτέ το γιο της τον Mace να ηγηθεί. Εκείνος προσπαθεί να βγάλει πύρινο λόγο για να τονώσει τους στρατιώτες, αλλά παίζει να γελάνε πίσω από την πλάτη του. Ο Jaimie τον κοιτάζει με το βλέμμα που λέει «έλα χοντρούλη, για βιτρίνα σε έχουμε βάλει, δεν τρομάζεις ούτε λούτρινο αρκουδάκι».

Όλοι μαζί φτάνουν στην μεγάλη πλατεία του χωριού όπου βρίσκεται ο Περίανδρος Πόποτας ο High Sparrow, το πλήθος, ο Σπουργιτοστρατός και η Margaerys που ετοιμάζεται να κάνει την πορεία της εξιλέωσης όπως η Cersei. Πριν από αυτό όμως έχει γίνει κάτι καθοριστικό.

CjtuPhlUkAIZswN

Ο Jaimie ανεβαίνει περήφανα με το άλογο τα σκαλιά και εξηγεί στον Sparrow ότι αν δεν αφήσει την Margaerys τα κυτεί αίμα και δεν θα είναι το δικό τους. Κάπου εδώ σκέφτεσαι ότι έχει έρθει η ώρα να νιώσεις οργασμό με τη δολοφονία το Septon, αλλά κυρίως του Lancel Lannister. Με την ελπίδα θα μείνεις. Γιατί ενώ ο Septon λέει «είναι τιμή να πεθάνουμε για τους Θεούς, άλλωστε γι΄αυτό ζούμε. Αλλά αυτό δεν θα γίνει σήμερα» και σκέφτεσαι ότι τα έκανε πάνω του από φόβο, ανοίγει την πόρτα του ναού και βγαίνει από μέσα ο Tommen.

CjrKEMOWkAAEnFs (1)

Quick flashback. Ο Tommen που δεν είχε ιδέα για το σχέδιο, έχει πάει να μιλήσει με τον Septon γιατί είναι ζώο όρθιο και σαγηνεύεται από τα λόγια του. Μάλιστα, βλέπει μετά από καιρό την Margaerys, η οποία του λέει περίεργα πράγματα. Κάτι ότι την ένοιαζε να φαίνεται καλή, αλλά δεν βοηθούσε πραγματικά, ότι ο αδερφός της είναι αγνός ψυχικά, αλλά σωματικά πρέπει να εξιλεωθεί και φαίνεται πως διέλυσε το σχέδιο της γιαγιάς Olena. Το χειρότερο όμως είναι ότι έπεισε τον Tommen να μπει στην κάστα των 7 και ο Septon τον αμολάει την ώρα που όλοι νομίζουν ότι ηττήθηκε κατά κράτος. Ρίχνει κι ένα I Screw You βλέμμα στον Jaimie. Με τις υγείες σου Jaimie.

high-sparrow-1

Όλα τα λεφτά βέβαια είναι η μάπα του Mace που ρωτάει την Olena «τι έγινε τώρα;» για να πάρει πληρωμένη απάντηση «τον πίνουμε, τι θες να γίνει;». Μεγάλη ξενέρα επίσης που η Margaerys δεν έβγαλε το χιτώνα της.

mace-tyrell-1

olena-tyrell-1

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, ο Tommen αποφασίζει να καθαιρέσει τον Jaimie από τη φρουρά του King's Landing και να τον στείλει στο Riverrun για να το ανακτήσει. Κάνε παιδιά να δεις καλό σου λένε μετά. Προφανώς ο πατέρας Jaimie είναι έξαλλος και πάει στην Cersei να της πει τα καθέκαστα και να της δηλώσει ότι θα πάει να φάει εν ψυχρώ τον Sparrow. Η Cersei όμως είναι μια κλασσική καπάτσα και ξέρει ότι η σωστή κίνηση είναι να υπακούσει στον Tommen. Πέφτει κι ένα «ξεσκόνισμα» και ηρεμούν κάπως τα πράγματα.

cersei-jaimie-ekdikisi-6o-epeisodio-1

Ο Sam αποφάσισε να γίνει άντρας

Μαζί με την Gilly και τον μικρό Samwell, φτάνουν στην Citadel, στον Οίκο των Tarly όπου τους υποδέχεται η μάνα του και η αδερφή του. Γίνονται οι συστάσεις και μετά όλοι κατευθύνονται στα δωμάτια για να ετοιμαστούν για το βραδινό δείπνο. Ο πατέρας Tarly και ο Dickon έχουν πάει για κυνήγι, οπότε ο Sam μπορεί να πάρει μερικές ανάσες πριν τους αντιμετωπίσει. Η Gilly δανείζεται ένα από τα φορέματα της αδερφής Tala και από απεριποίητη άγρια γίνεται ωραίο πιπινάκι. Extreme Makeover με Gilly Diet.

gilly-makeover-1

Στο βραδινό δείπνο έχουμε μια κατάσταση σιωπηλή που είναι όμως πιο ηχηρή, πιο εκκωφαντική κι από την κλαγγή του πολέμου. Η σκληρή φιγούρα του πατέρα Tarly έχει κάνει τον Sam να μην τον κοιτάζει και να είναι φοβισμένος. Κι ενώ προσπαθεί να μην του πει τίποτα, εν τέλει μαθαίνει ότι η Gilly είναι Wildling και ρίχνει τις προσβολές κατά ριπάς. Η μάνα την παίρνει και φεύγουν ενώ ο πατέρας του δίνει διορία μέχρι το επόμενο πρωί για να φύγει, ενώ θα κρατήσει την Gilly για υπηρέτρια.

Ο Sam πηγαίνει στο δωμάτιο της να την χαιρετήσει και να ζητήσει συγγνώμη που δεν την υπερασπίστηκε, εκείνη του λέει ότι δεν θύμωσε μαζί του, αλλά όλοι ξέρουμε ότι οι γυναίκες όταν λένε αυτή τη φράση, έχουν σίγουρα θυμώσει μαζί σου. Γι΄αυτό Sam αφήνει ξανά πίσω τον φόβο του και φεύγει μαζί της και με τον μικρό, παίρνοντας και το βαλυριανό ξίφος του πατέρα του.

Άλλο ένα LoTR reference

Η Khaleesi με τον Daario οδηγούν το καλασάρ τους προς τη Μίριν για να ανασυνταχθούν και έχουμε μία τρομερή σκηνή που δείχνει ξανά την δύναμη της ηγέτιδας και ότι είναι ο πιο δυνατός villain της σειράς. Πρώτα απ΄όλα αποφασίζει επιτέλους ότι είναι η στιγμή να επιτεθεί στο Γουέστερος για να πάρει ό,τι της ανήκει, δηλαδή τον θρόνο. Οπότε ρωτάει πόσα πλοία θα χρειαστεί για να μεταφέρει τους Dothraki, τους Άσπιλους, τους Δευτερότοκους και όλο το συγγενολόι εκεί. Η απάντηση είναι 1.000 πλοία και από το Blood of My Blood πάμε στο επεισόδιο της περασμένης εβδομάδας που ο Euron Greyjoey ζητάει από τους κατοίκους των Iron Islands να του φτιάξουν 1.000 πλοία. Άρα μάλλον πάει για συνοικέσιο η κατάσταση.

CjrxQIKXAAQM0OE

Όλη η μαγεία για μένα βρίσκεται μετά από δω. Η Khaleesi προχωράει μπροστά και ζητάει από τον Naharis να κρατήσει εκεί το καλασάρ. Μετά από λίγα λεπτά εμφανίζεται να ιππεύει τον δράκο της και να γίνεται Theoden στα Pellenor Fields.

*Οι χαρακτήρες του Game of Thrones ετοιμάζονται για τις μεγάλες μάχες και θα τις δεις όλες αποκλειστικά στα κανάλια Novacinema, όπου προβάλλεται η 6η σεζόν της σειράς, ταυτόχρονα με την Αμερική, κάθε Κυριακή στις 04:00 μετά τα μεσάνυχτα. Με τη νέα υπηρεσία εγγραφής μπορείς να γράψεις το επεισόδιο και να το δεις όποτε θες.

Διαβάστε περισσότερα:

Survivor: Στο επεισόδιο της Τρίτης, ο Σάκης Ρουβάς εισβάλλει στο παιχνίδι - Κεντρική Εικόνα
Μία ευχάριστη έκπληξη θα περιμένει τους παίκτες του «Survivor», το βράδυ της Τρίτης! Ο Σάκης Ρουβάς θα κάνει, επιτέλους, την εμφάνισή του και αναμένεται να τρελάνει Μαχητές και...
Survivor: Η νίκη των Διάσημων και η κακή ψυχολογία των Μαχητών  - Κεντρική Εικόνα
Ένα ακόμα σκληρό αγώνισμα έλαβε χώρα, απόψε, στον Άγιο Δομίνικο με τους Διάσημους να δείχνουν τη δυναμική τους και να κερδίζουν με σχετική ευκολία. Το έπαθλο είναι ένα πλούσιο πικ...
Survivor: Τα «γαλλικά» του Γιάννη Σπαλιάρα στον πρώην μισθοφόρο (vid) - Κεντρική Εικόνα
Σε μαύρο πρόβατο έχει μετατραπεί ο Γιάννης Σπαλιάρας, που προκαλεί συνεχώς καβγάδες και αναστατώνει τους συμπαίκτες του. Αυτή τη φορά, το μοντέλο ήρθε σε διαμάχη με τον Κώστα...

Best of internet