Φόρμα αναζήτησης

ΕΛΛAΔΑ

Διήμερη επίσκεψη του πρέσβη των ΗΠΑ στα Τρίκαλα

Δευτέρα, 20. Μαρτίου 2017 - 17:18
Διήμερη επίσκεψη του πρέσβη των ΗΠΑ στα Τρίκαλα - Κεντρική Εικόνα

Για ζητήματα αναπτυξιακού χαρακτήρα του Δήμου Τρικκαίων ενημερώθηκε τη Δευτέρα ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, από τον δήμαρχο Τρικκαίων, Δημήτρη Παπαστεργίου, ολοκληρώνοντας τη διήμερη επίσκεψή του στα Τρίκαλα.

Συνοδευόμενος από τη γενική πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Ρεμπέκα Φονγκ, ο πρέσβης ενημερώθηκε με προβολή αναλυτικών στοιχείων για τις οικονομικές και επιχειρηματικές επιδόσεις του δήμου, ενώ στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκαν και άλλα ζητήματα, τα οποία αφορούν την τεχνολογία που έχει βρει μέχρι σήμερα εφαρμογή στην πόλη των Τρικάλων, το «σχέδιο Ασκληπιός» αλλά και τις ιαματικές πηγές στο Ρίζωμα.

Ο κ. Πάιατ έδειξε ενδιαφέρον για την αδελφοποιημένη αμερικανική πόλη Τιουσόν της Αριζόνα, που με ορίζοντα την 23η Οκτωβρίου 2019, όπως ανακοινώθηκε από τη δημοτική Αρχή, όταν θα συμπληρώνονται 70 χρόνια από τις εκδηλώσεις αδελφοποίησης στα Τρίκαλα, θα υπάρξει ένας ειδικός σχεδιασμός για την επανεκκίνηση των σχέσεων ανάμεσα σε δύο πόλεις.

Επίσης, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Τσιτσάνη είχε την ευκαιρία να μάθει για τον μεγάλο Έλληνα συνθέτη, ακούγοντας και τη «Συννεφιασμένη Κυριακή» από Τρικαλινούς μουσικούς.

Η διήμερη επίσκεψη του πρέσβη των ΗΠΑ στα Τρίκαλα έκλεισε με βόλτα με ποδήλατα «ματρακάδες» που έφερε ο κοσμήτορας της Σχολής Επιστήμης, Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ) Τρικάλων, Ιωάννης Κουτεντάκης, αλλά και με ένα λεύκωμα-δώρο του πρωταθλητή ποδηλασίας Στέλιου Βάσκου.

Τέλος, σημειώνεται ότι ο κ. Πάιατ παραβρέθηκε στην τελετή παράδοσης βεβαιώσεων σε 42 μαθήτριες που μετείχαν στο πρόγραμμα Code Girls 2.0. Σύμφωνα με τον Δήμο Τρικκαίων, πρόκειται για ένα πρόγραμμα, το οποίο υλοποείται στα Τρίκαλα για δεύτερη χρονιά, με 42 συμμετέχουσες, από το μη κερδοσκοπικό εργαστήρι επιχειρηματικού πολιτισμού «Ματαρόα», με τη συνδιοργάνωση της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα και την υποστήριξη του δήμου.

  Διαβάστε περισσότερα:

  Υπό πειθαρχικό έλεγχο Ράικου και  Ζαμανίκα - Κεντρική Εικόνα
  Υπό πειθαρχικό έλεγχο ετέθη η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, για τις καταγγελίες που είχε κάνει με την παραίτησή της, αλλά και η ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς,...
  Συλλαλητήριο από τους εργαζόμενους της ΔΕΗ στις αρχές Απριλίου - Κεντρική Εικόνα
  Σε κινητοποιήσεις κατέρχονται στις αρχές Απριλίου οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πώληση λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων της εταιρείας. «Στις 7...
  Νέο ένταλμα σύλληψης για τον Σώρρα - Βαρύτατα κακουργήματα και για 7 συνεργάτες του - Κεντρική Εικόνα
  Κατηγορίες που καλύπτουν τον μισό ποινικό κώδικα απήγγειλαν οι εισαγγελικές αρχές κατά του Αρτέμη Σώρρα και επτά στενών συνεργατών του για εξαπάτηση κατ’ εξακολούθηση χιλιάδων...

  Best of internet