Φόρμα αναζήτησης

ΕΛΛAΔΑ

Δεύτερο βίντεο ρίχνει φως στο δυστύχημα με την Porsche - Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία

Κυριακή, 19. Μαρτίου 2017 - 13:37
Τι έδειξαν οι τοξικολογικές για τον οδηγό της μοιραίας Porsche - Κεντρική Εικόνα

Μια μαύρη Mercedes κινείται με ταχύτητα γύρω στα 160 χιλιόμετρα. Η Porsche εμφανίζεται τρία δευτερόλεπτα πριν από το δυστύχημα. 

Προσπερνάει από αριστερά τη Mercedes και αμέσως μετά φαίνεται να κλατάρει το πίσω δεξιά λάστιχο, να κάνει μικρό ελιγμό προς τα αριστερά και ακολούθως να χάνεται ο έλεγχος και να παίρνει απότομα δεξιά κλίση. Βρίσκεται σε θέση πλάγια και ολισθαίνει προς το πάρκινγκ, όπου και τελικώς καρφώνεται με το ουραίο τμήμα στο Honda, μια σκηνή που διαρκεί μόλις 2,5 δευτερόλεπτα. Αυτό δείχνει το δεύτερο βίντεο που δείχνει το σημείο της εθνικής πριν από το πάρκινγκ και έχουν στην κατοχή τους οι αρχές, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Έθνους».  

Όπως προκύπτει, η αιτία της απώλειας στήριξης της μοιραίας Porsche στο πρόσφατο τροχαίο που συγκλόνισε το πανελλήνιο ήταν το κλατάρισμα του πίσω δεξιά ελαστικού, μέρος του οποίου βρέθηκε σε απόσταση περίπου 150 μέτρων από τη σύγκρουση. Σε αυτό το συμπέρασμα συγκλίνουν αξιωματικοί της Τροχαίας και της Πυροσβεστικής, αλλά και πραγματογνώμονες, όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα.

Αρχικά υπήρχαν πληροφορίες για παλιά ελαστικά, ωστόσο βάσει των ερευνών το επίμαχο ελαστικό ήταν το πιο καινούριο, με ημερομηνία παραγωγής την 33η εβδομάδα του 2007, τη στιγμή που τα άλλα τρία είχαν την 48η εβδομάδα του 2006.

Μέρος του πίσω δεξιά ελαστικού έχει βρεθεί σε απόσταση 150 μέτρων από το δυστύχημα, που δείχνει πως το λάστιχο έσκασε. Ακόμη, σημάδια ολίσθησης στην άσφαλτο έχουν βρεθεί στα περίπου 100 μέτρα πριν από το σημείο της σύγκρουσης, στοιχείο που επιβεβαιώνει πως το λάστιχο έσκασε και πιθανόν από τη μέσα πλευρά. Ο 24χρονος οδηγός φέρεται να πρόλαβε να αντιδράσει όταν αντιλήφθηκε απώλεια ελέγχου, πατώντας φρένο, ωστόσο το όχημα άρχισε να πλαγιολισθαίνει.

Ο εγκέφαλος της Porsche έχει καταστραφεί, ωστόσο οι πραγματογνώμονες φέρονται να αποκλείουν ότι οι εκρήξεις προκλήθηκαν από τον κινητήρα. Όσον αφορά στο ερώτημα για το τι προκάλεσε το κλατάρισμα, ίσως να μην απαντηθεί ποτέ.

Διαβάστε περισσότερα:

ΕΚΤΑΚΤΟ: Έστειλαν φάκελο με σφαίρες στον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων - Κεντρική Εικόνα
Έστειλαν φάκελο με σφαίρες στον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων. Περισσότερα σε λίγο...
Ήρθε μετά από… 23 χρόνια λειτουργίας, η αδειοδότηση της Δημοτικής Συγκοινωνίας Πειραιά - Κεντρική Εικόνα
Νόμιμα θα κινούνται, πλέον, τα οχήματα της Δημοτικής Συγκοινωνίας Πειραιά, έπειτα από 23 χρόνια συνεχούς προσπάθειας για την πολυπόθητη αδειοδότησή τους από το υπουργείο Υποδομών...
«Νεκρή η 8χρονη Κύπρια που αγνοούνταν στο Μάντσεστερ»  - Κεντρική Εικόνα
Ο θείος της 8χρονης Saffie Rose Roussou που συγκαταλέγεται μεταξύ των αγνοουμένων από το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ, Chris Roussou ενημέρωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της...

Best of internet