Φόρμα αναζήτησης

FOOD

Ο Άκης Πετρετζίκης σε τρελαίνει με τις ιδέες του! Συνταγή για Imperial piccata chicken

Πέμπτη, 5. Ιανουαρίου 2017 - 10:58
Ο Άκης Πετρετζίκης σε τρελαίνει με τις ιδέες του! Συνταγή για Imperial piccata chicken - Κεντρική Εικόνα

Δύσκολο στο άκουσμα, πεντανόστιμο στη δοκιμή, το κοτόπουλο με κρούστα του Άκη είναι σκέτη «γλύκα»!

Υλικά

  • 4 στήθη κοτόπουλο φιλέτο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 100 ml κρασί
  • 240 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 200 ml νερό
  • 50 γρ. κάπαρη ξαρμυρισμένη
  • 50 γρ. ελιές ροδέλες, χωρίς κουκούτσι
  • 1 κύβο κότας ή λαχανικών
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 3 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • Αλάτι & πιπέρι

 

Για την κρούστα

  • 100 γρ. ψωμί
  • 40 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 60 γρ. βούτυρο και λίγο ακόμα λιωμένο για άλειμμα
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. θυμάρι ξερό
  • Μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

 

 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Για την κρούστα: Ξεκινάμε και φτιάχνουμε την κρούστα μας και βάζουμε στο μπλέντερ, το ψωμί, την παρμεζάνα, το σκόρδο, το θυμάρι, το βούτυρο ελαφρώς μαλακωμένο, αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χτυπάμε ίσα ίσα να διαλυθεί το ψωμί και το σκόρδο και προσπαθούμε να γίνει αφράτο το μείγμα μας και όχι πάστα.

Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό στο χέρι και βάζουμε και το μαϊντανό  στο μπλέντερ και χτυπάμε για ελάχιστη ώρα (1''). Αφήνουμε την κρούστα στην άκρη.

Για το κοτόπουλο: Διαλύουμε ένα κύβο μυρωδικών σε ένα ποτήρι με ζεστό νερό και το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα ταψάκι 25Χ35 εκ. βάζουμε την κρέμα, το ζωμό μυρωδικών, το κρασί, τις ελιές, την κάπαρη, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε μέσα. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Βάζουμε μέσα στο ταψάκι τα φιλέτα κοτόπουλο και αλατοπιπερώνουμε καλά. Από πάνω τα αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο για να κολλήσει πιο εύκολα η κρούστα.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε από πάνω την κρούστα που ετοιμάσαμε το άλλο μείγμα της κρέμας στα κενά του ταψιού προσέχοντας μην πέσει πάνω στο μείγμα που βάλαμε πάνω στο κοτόπουλο και το παρασύρει.

Ψήνουμε στο φούρνο για 25-30 λεπτά ή μέχρι να πάρει η κρούστα του ψωμιού ωραίο χρυσαφί χρώμα. Βγάζουμε από το φούρνο. Προσθέτουμε από πάνω φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό. Αν θέλουμε συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας.  Σερβίρουμε ρίχνοντας τη σάλτσα πάνω στο κοτόπουλο.

Πηγή: akispetretzikis.com

Διαβάστε περισσότερα:

Γεμιστές νοστιμιές! Συνταγή για πατάτες φούρνου με τυριά από τον Άκη Πετρετζίκη - Κεντρική Εικόνα
Αξίζει να τις δοκιμάσεις, απόψε κιόλας! Η γεύση τους θα σε ξετρελάνει… Υλικά 2 μεγάλες πατάτες με τη φλούδα τους 2 κ.σ. ελαιόλαδο 100 γρ. μπέικον σε φέτες 100 γρ. τυρί κρέμα 100...
Γλύκισμα! Συνταγή για μαριναρισμένο μοσχαρίσιο φιλέτο με σαλάτα από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο - Κεντρική Εικόνα
Πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία, ιδανικό για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.  Υλικά ¼  φλ κρέμα βαλσάμικου με μέλι και λεμόνι ¼  φλ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 1 κ.γ. φρέσκο...
Το αγαπημένο μπισκότο OREO τώρα πιο λεπτό και τραγανό από ποτέ! - Κεντρική Εικόνα
Και για όσους δεν το βρήκαν ακόμα, δεν είναι άλλο από το νέο OREO CRISPY & THIN που ήρθε για να γλυκάνει κάθε στιγμή! Αυτή η νέα μικρή απόλαυση ταιριάζει τέλεια με τον καφέ ή...

Best of internet