Φόρμα αναζήτησης

FOOD

Ο Άκης Πετρετζίκης σε τρελαίνει με τις ιδέες του! Συνταγή για Imperial piccata chicken

Πέμπτη, 5. Ιανουαρίου 2017 - 10:58
Ο Άκης Πετρετζίκης σε τρελαίνει με τις ιδέες του! Συνταγή για Imperial piccata chicken - Κεντρική Εικόνα

Δύσκολο στο άκουσμα, πεντανόστιμο στη δοκιμή, το κοτόπουλο με κρούστα του Άκη είναι σκέτη «γλύκα»!

Υλικά

  • 4 στήθη κοτόπουλο φιλέτο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 100 ml κρασί
  • 240 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 200 ml νερό
  • 50 γρ. κάπαρη ξαρμυρισμένη
  • 50 γρ. ελιές ροδέλες, χωρίς κουκούτσι
  • 1 κύβο κότας ή λαχανικών
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 3 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • Αλάτι & πιπέρι

 

Για την κρούστα

  • 100 γρ. ψωμί
  • 40 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 60 γρ. βούτυρο και λίγο ακόμα λιωμένο για άλειμμα
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. θυμάρι ξερό
  • Μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

 

 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Για την κρούστα: Ξεκινάμε και φτιάχνουμε την κρούστα μας και βάζουμε στο μπλέντερ, το ψωμί, την παρμεζάνα, το σκόρδο, το θυμάρι, το βούτυρο ελαφρώς μαλακωμένο, αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χτυπάμε ίσα ίσα να διαλυθεί το ψωμί και το σκόρδο και προσπαθούμε να γίνει αφράτο το μείγμα μας και όχι πάστα.

Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό στο χέρι και βάζουμε και το μαϊντανό  στο μπλέντερ και χτυπάμε για ελάχιστη ώρα (1''). Αφήνουμε την κρούστα στην άκρη.

Για το κοτόπουλο: Διαλύουμε ένα κύβο μυρωδικών σε ένα ποτήρι με ζεστό νερό και το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα ταψάκι 25Χ35 εκ. βάζουμε την κρέμα, το ζωμό μυρωδικών, το κρασί, τις ελιές, την κάπαρη, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε μέσα. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Βάζουμε μέσα στο ταψάκι τα φιλέτα κοτόπουλο και αλατοπιπερώνουμε καλά. Από πάνω τα αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο για να κολλήσει πιο εύκολα η κρούστα.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε από πάνω την κρούστα που ετοιμάσαμε το άλλο μείγμα της κρέμας στα κενά του ταψιού προσέχοντας μην πέσει πάνω στο μείγμα που βάλαμε πάνω στο κοτόπουλο και το παρασύρει.

Ψήνουμε στο φούρνο για 25-30 λεπτά ή μέχρι να πάρει η κρούστα του ψωμιού ωραίο χρυσαφί χρώμα. Βγάζουμε από το φούρνο. Προσθέτουμε από πάνω φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό. Αν θέλουμε συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας.  Σερβίρουμε ρίχνοντας τη σάλτσα πάνω στο κοτόπουλο.

Πηγή: akispetretzikis.com

Διαβάστε περισσότερα:

Μπουκίτσα… μπουκίτσα! Συνταγή για σφολιατάκια με προσούτο - Κεντρική Εικόνα
Αν τα δοκιμάσεις, δεν θα αφήσεις ούτε κομματάκι. Το προσούτο ταιριάζει μοναδικά με το βασιλικό και τη μοτσαρέλα.  Υλικά 2 φύλλα σφολιάτα 12 λεπτές φέτες προσούτο 2 μπάλες...
Νηστίσιμο επιδόρπιο! Συνταγή για σιμιγδαλένιο χαλβά από τον Άκη Πετρετζίκη - Κεντρική Εικόνα
Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει και τι καλύτερο από έναν μυρωδάτο χαλβά στο κέντρο του τραπεζιού… Υλικά 3/4 κούπας ηλιέλαιο 2 κούπες σιμιγδάλι  (μισό χοντρό, μισό ψιλό) 3 κούπες ζάχαρη...
Homemade! Συνταγή για καλαμποκόψωμο με φέτα από τον Άκη Πετρετζίκη  - Κεντρική Εικόνα
Ήρθε η στιγμή να φτιάξεις το πιο νόστιμο σπιτικό ψωμί! Τόλμησέ το και θα θυμηθείς τον Άκη! Υλικά 50 γρ. βούτυρο (25 γρ.+25 γρ.) 130 γρ. καλαμπόκι (κονσέρβας, στραγγισμένο) 120 γρ...

Best of internet