Φόρμα αναζήτησης

FOOD

Φουρνίσματα! Συνταγή για πάστα φλώρα από τον Τάσο Αντωνίου

Δευτέρα, 20. Μαρτίου 2017 - 10:29
Φουρνίσματα! Συνταγή για πάστα φλώρα από τον Τάσο Αντωνίου  - Κεντρική Εικόνα

Νηστίσιμη αλλά και ικανή να ενθουσιάσει τους πάντες! Δεν γίνεται να σου ξεφύγει… 

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 65 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 300 γρ. μαργαρίνη
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.γλ. βανίλια σε σκόνη
  • ½  κ.γλ. αλάτι
  • ½  κ.γλ. κανέλα σε σκόνη
  • 3 κ.σ. νερό χλιαρό
  • 1 λεμόνι (ξύσμα)
  • 300 γρ. μαρμελάδα φράουλα

 

Διαδικασία

Σε σταθερό μίξερ αναμειγνύουμε το αλεύρι, την άχνη, τη μαργαρίνη, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια, το αλάτι, την κανέλα, το νερό και το ξύσμα λεμονιού. 

Χτυπάμε με το εξάρτημα του φτερού μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά και να γίνουν μία ομοιογενής ζύμη. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να ξεκουραστεί. 

Στη συνέχεια, παίρνουμε τα 2/3 της ζύμης και φτιάχνουμε μία μπάλα. Την ακουμπάμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και με τον πλάστη ανοίγουμε φύλλο πάχους 1,5 εκ..

Στρώνουμε ομοιόμορφα το φύλλο ζύμης σε ταρτιέρα διαμέτρου 25 εκ. και απλώνουμε πάνω τη μαρμελάδα. Με τη ζύμη που κρατήσαμε στην άκρη πλάθουμε κορδονάκια. Τα ακουμπάμε πάνω στη μαρμελάδα σταυρωτά, σε σχήμα ρόμβου.

Ψήνουμε την πάστα φλόρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 165°C για περίπου 55 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η ζύμη. Την αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν τη σερβίρουμε.

Διαβάστε περισσότερα:

Μύρισε θάλασσα! Συνταγή για μυδοπίλαφο από τον Άκη Πετρετζίκη - Κεντρική Εικόνα
Με τον υδράργυρο να ανεβαίνει σιγά σιγά και τον ήλιο να πρωταγωνιστεί, η επιθυμία για ουζάκι και θαλασσινά μεγαλώνει. Υλικά 300 γρ. μύδια με το κέλυφος καθαρισμένα 300 γρ. ψίχα...
Η εποχή της! Συνταγή για μαρμελάδα φράουλα από τον Τάσο Αντωνίου - Κεντρική Εικόνα
Οι φράουλες έχουν αρχίσει να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στα μανάβικα της γειτονιάς και τι καλύτερο από μία σπιτική μαρμελάδα… Υλικά 2 κιλά φράουλες ώριμες και γερές,...
Πεντανόστιμη! Συνταγή για σκορδαλιά με ψωμί από τον Τάσο Αντωνίου  - Κεντρική Εικόνα
Ανεπανάληπτη σκορδαλιά με ψωμί από τον Τάσο Αντωνίου! Εμπλουτίστε την με ξηρούς καρπούς, όπως καρύδια ή αμύγδαλα, αφαιρώντας αντίστοιχα ψωμί από τη συνταγή. Υλικά 1 καρβέλι ψωμί (...

Best of internet