Φόρμα αναζήτησης

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

Τα «Nice n easy» δημιουργούν το πιο σπέσιαλ αφιέρωμα στην κουζίνα των Δωδεκανήσων!

Παρασκευή, 30. Δεκεμβρίου 2016 - 11:52
Τα «Nice n easy» δημιουργούν το πιο σπέσιαλ αφιέρωμα στην κουζίνα των Δωδεκανήσων!  - Κεντρική Εικόνα

Ο πρώτος μήνας του νέου χρόνου έρχεται στα «Nice n easy» με ένα αφιέρωμα στην κουζίνα των Δωδεκανήσων, κάθε Πέμπτη στα πιάτα ημέρας. 

Το μεγάλο αφιέρωμα, στις «Κουζίνες της Ελλάδας» συνεχίζεται και τη νέα χρονιά με μια κουζίνα ιδιαίτερη και ενδιαφέρουσα - αν και  ίσως όχι τόσο προβεβλημένη όσο θα της άξιζε! 

Τα Δωδεκάνησα (14 στην πραγματικότητα) είχαν από τα αρχαία χρόνια μεγάλη επικοινωνία με τις ακτές της Μικράς Ασίας αλλά και της Αιγύπτου, πράγμα που χάρισε στην κουζίνα των νησιών πιάτα και αρώματα που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στην Ελλάδα.  

Η δε γεμάτη ιστορία τους από κατακτητές και εισβολείς, από τους Οθωμανούς Τούρκους, τους Ενετούς και τους Φράγκους μέχρι και τους Ιταλούς, ως το 1947, έχει διαμορφώσει την ξεχωριστή κουζίνα που αξίζει να δοκιμάσετε.

Δοκίμασε ρεβυθοκεφτέδες με κρέμα γιαουρτιού, μιρμιζέλι από την Κάλυμνο, χοιρινό μαγειρεμένο με κύμινο και ζυμαρικό μάτσι αλλά και θεϊκά λαζάνια με μοσχαρίσιο κιμά!  
 

Διαβάστε περισσότερα:

Η αγάπη του Γιώργου Γεράρδου για τα ζυμαρικά… «Ανθίζει»! (pics) - Κεντρική Εικόνα
Ο ζεστός και φιλικός χώρος του «Ανθού Γεύσεων» - που έχει μετακομίσει εδώ και κάποιους μήνες στα Βόρεια -  στρώνει τραπέζια και ο Γιώργος Γεράρδος μεταμορφώνεται στον πιο φιλόξενο...
Το CHEFI και το Κτήμα Παυλίδη παρουσιάζουν το πρώτο wine dinner της χρονιάς την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου! - Κεντρική Εικόνα
Το εστιατόριο CHEFI  ξεκινάει την χρονιά με ένα απολαυστικό event την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου όπου φιλοξενεί το ΚΤΗΜΑ ΠΑΥΛΙΔΗ και μαζί ετοιμάζουν ένα εξαιρετικό WINE DINNER με στόχο...
Δες Βγες: Τα πιο ενδιαφέροντα events του ΠΣΚ (13-15/01) στην agenda του KoolNews.gr - Κεντρική Εικόνα
Το σύνηθες μετά τις γιορτές είναι να χαλαρώνουν τα «δρώμενα», αφενός επειδή μαγαζάτορες και κοινό χρειάζονται ξεκούραση και ανασύνταξη δυνάμεων για τις επικείμενες απόκριες,...

Best of internet