in

Τέλη Κυκλοφορίας: Προ των Πυλών Κατασχέσεις για τις Οφειλές τελών Κυκλοφορίας

Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΑΑΔΕ για το φετινό έτος, προβλέπει δραστικά μέτρα κατά των κακοπληρωτών των τελών κυκλοφορίας, με το πρώτο μέτρο να αφορά τη μείωση κατά 50% του χρόνου παραγραφής των τελών κυκλοφορίας. Σήμερα τα τέλη κυκλοφορίας παραγράφονται μετά την πάροδο 20 ετών από το τέλος του έτους στο οποίο αφορούν και έχει ληφθεί η απόφαση η σχετική περίοδος να μειωθεί…..
στα 10 έτη. Η κίνηση αυτή έχει διττό χαρακτήρα: αφενός απαλλάσσονται από τέλη κυκλοφορίας παλαιών ετών χιλιάδες φορολογούμενοι, οι οποίοι δεν μπορούν να αποδείξουν ότι τα έχουν εξοφλήσει. Αρκετοί εξ αυτών, μάλιστα, προσέφυγαν στον Συνήγορο του Πολίτη.
Αφετέρου, και πολύ σημαντικότερα, ασκεί πίεση στους ιδιοκτήτες οχημάτων που παραλείπουν να εξοφλούν τα τέλη κυκλοφορίας. Σύμφωνα µε εκτιμήσεις αρμόδιων στελεχών, περίπου ο ένας στους δέκα ιδιοκτήτες Ι.Χ. ανήκει σε αυτή την κατηγορία, κοστίζοντας πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ εισφορών στον κρατικό μηχανισμό. 500.000 σήματα τελούν υπό εξόφληση, με πολλά εξ αυτών να καταλήγουν στη «δεξαμενή» των ληξιπρόθεσμων οφειλών των φορολογουμένων προς το ∆ηµόσιο.
Μέχρι τώρα, η αυστηρότητα του φοροεισπρακτικού μηχανισμού εξαντλείτο στο πρόστιμο, το οποίο ισοδυναμεί με το διπλάσιο του οφειλόμενου τέλους (αν, δηλαδή, χρωστάς 255 και καθυστερήσεις, πληρώνεις 510). Να σημειωθεί ότι η αντίστοιχη επιβάρυνση για την μη καταβολή φόρων, όπως αυτός του εισοδήματος, ισούται με το 8,51% της οφειλής. Από εδώ και στο εξής ενεργοποιούνται μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, με την «αιχμή του δόρατος» να πρόκειται φυσικά για την κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών!
ΠΗΓΗ

Follow Koolnews.gr στο Google News
Διαφήμιση

Η ολογραφική θεωρία του σύμπαντος!

Παγκόσμια ιατρική πρωτιά για την Ελλάδα – Γέννηση του πρώτου παιδιού με τη μέθοδο «Μεταφοράς Μητρικής Ατράκτου»