in

Συνταγή: Γλώσσα αλά μενιέρ

Μια κλασσική γαλλική συνταγή μπρασερί που αποτελεί τη δεύτερη καλύτερη επιλογή μετά την τηγανιτή.

Υλικά για 6 άτομα

6 φιλέτα γλώσσας

1 1/4  κ.γ. αλάτι

Διαφήμιση

1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι

3/4 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

6 κ.σ. σπορέλαιο

12 κ.σ. ανάλατο βούτυρο

Χυμό από δύο λεμόνια (1/4 φλιτζ.)

1/4 φλιτζ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 140 βαθμούς oC .

Στεγνώστε καλά τα φιλέτα γλώσσας και καρυκεύστε τα με τα 3/4 του αλατιού και το πιπέρι και από τις δύο πλευρές.

Στη συνέχεια πανάρετε τα φιλέτα με το αλεύρι και τινάξτε τα για να φύγει το περιττό αλεύρι.

Ζεστάνετε σ΄ ένα αντικολλητικό τηγάνι 2 κ.σ. λάδι και όταν κάψει, ρίξτε τα δύο φιλέτα αφήστε τα να ψηθούν για 3′ από κάθε πλευρά. Συνεχίστε με τα επόμενα δύο φιλέττα.

Όταν ολοκληρώσετε αυτή τη διαδικασία βάλτε τα 6 φιλέτα στον φούρνο και σιγοψήστε τα για 7-8 λεπτά.

Καθαρίστε το τηγάνι από τα υπολείμματα και προσθέστε το βούτυρο. Σε μέτρια φωτιά αφήστε το να λιώσει, να αφρίσει και τέλος να πάρει ένα γλυκό καφέ χρώμα. Προσθέστε τον χυμό λεμονιού, τον μαϊντανό, το υπόλοιπο αλάτι και λίγο ακόμη λευκό πιπέρι για γεύση.

Σερβίρετε τα φιλέτα σε ζεστά πιάτα και περιχύστε τα με το σος βουτύρου.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Αθανασία Τσέλλου

Η Αθανασία γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρόδο. Την άφησε στα 18 για σπουδές αλλά κάθε καλοκαίρι θα τη βρεις στο νησί. Έχει σπουδές σε marketing και αγαπά τη φωτογραφία.
Email επικοινωνία στο [email protected]

Διαφήμιση

Κάνε τώρα follow την Σάρα Στετζ στο Instagram και δεν θα χάσεις. Μία φωτογραφία 1000 λέξεις

Σολομός με σάλτσα σαμπάνιας και βανίλιας