in

Σολομός με σάλτσα σαμπάνιας και βανίλιας

Θέλεις να μαγειρέψεις ψάρι κι επιλέγεις σολομό. Και μόνο στην ιδέα, όμως, ότι πάλι θα «υποκύψεις» στη γνωστή συνταγή του ψητού σολομού, βαριέσαι. Η λύση βρίσκεται λίγο παρακάτω: Δοκίμασε να φτιάξεις κάτι πιο διαφορετικό κι εκλεπτυσμένο. Σολομό με σάλτσα σαμπάνιας και βανίλιας και… καλή απόλαυση!

Υλικά για 2 άτομα:

2 φιλέτα σολομού
2 μικρά ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φασόλι βανίλιας
1 σφηνάκι ξηρή σαμπάνια
1/2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι, μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Ζεστένετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Αλατοπιπερώνετε τον σολομό. Ρίχνετε στο τηγάνι 1 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτετε το ψάρι
2. Τηγανίζετε για 3 λεπτά την κάθε πλευρά ή 5 λεπτά, αν το θέλετε καλοψημένο
3. Μεταφέρετε το ψάρι σε μια πιατέλα και το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο για να διατηρηθεί ζεστό
4. Βάζετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι και ρίχνετε τα κρεμμύδια για 2 λεπτά, μέχρι να ξανθύνει. Προσθέτετε τη σαμπάνια και βράζετε μέχρι να μείνουν τα μισά υγρά
5. Ανοίγετε το φασόλι βανίλιας και ξύνετε τους κόκκους μέσα στη σαμπάνια. Προσθέτετε την κρέμα και χαμηλώνετε τη θερμοκρασία. Σιγοβράζετε για 5 λεπτά
6. Σερβίρετε το σολομό, γαρνίροντας με τη σάλτσα και λίγο μαϊντανό

Written by Αθανασία Τσέλλου

Η Αθανασία γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρόδο. Την άφησε στα 18 για σπουδές αλλά κάθε καλοκαίρι θα τη βρεις στο νησί. Έχει σπουδές σε marketing και αγαπά τη φωτογραφία.
Email επικοινωνία στο athanasia@koolnews.gr