Koolnews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Subscribe
  • Έρευνες
Παρασκευή, Δεκ 19, 2025
Font ResizerAa
KoolnewsKoolnews
  • Έρευνες
  • Νύχια
  • Μαλλιά
  • Ομορφιά
  • Ζώδια
  • Ανέκδοτα
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Koolnews > Spare ribs με ουίσκι και μέλι
food

Spare ribs με ουίσκι και μέλι

Kool Team
Last updated: 23 Ιανουαρίου, 2022 2:20 μμ
Kool Team
Published: 23 Ιανουαρίου, 2022
Share
SHARE

Το ψητό κρέας (είτε αυτό είναι μπριζόλες είτε παϊδάκια) θέλει την τέχνη του για να βγει τέλειο! Το βασικό λάθος, που κάνουν συχνά οι Έλληνες, είναι πως ψήνουν ψηλά κομμάτια κρέας. Επίσης, υπάρχουν φορές που το… παρακάνουν με τη φωτιά.

Για να έχετε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, θα πρέπει το κρέας σας να έχει πάχος τουλάχιστον δύο πόντων και να το ψήνετε πρώτα από τη μία πλευρά και έπειτα από την άλλη (μόνο τα παϊδάκια είναι εκείνα που πρέπει να τα στριφογυρίζετε συχνά). Μέσα, πρέπει να παραμένει ροζ. Φυσικά, το ελαφρύ κάψιμο στο εξωτερικό του μέρος είναι κάτι που αρέσει στον περισσότερο κόσμο, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να το παρακάνετε.

Όμως, ούτε τα παϊδάκια πρέπει να παραψήνονται γιατί έτσι στεγνώνουν, γι΄ αυτό δείξτε προσοχή την επόμενη φορά που θα ανάψετε κάρβουνα (ή έστω, τον φούρνο σας).

Τι θα χρειαστείτε (για 6 άτομα):

*1.200 γραμμάρια χοιρινά παϊδάκια Spare ribs
*70ml light soy sauce
*75ml ουίσκι ή sake ή dry sherry
*3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
*50 γραμμάρια κόλιανδρο φρέσκο
*60 γραμμάρια μέλι
*Πιπέρι

Πως θα το ετοιμάσετε:

Βάζετε τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύετε καλά. Αφήστε τα παϊδάκια στη μαρινάδα για 3 ώρες τουλάχιστον. Στη συνέχεια προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζετε τα παϊδάκια σε ταψί πάνω στη σχάρα και τα ψήνετε στο γκριλ για 8-10 λεπτά, την κάθε πλευρά, καταβρέχοντας κατά διαστήματα λίγη μαρινάδα. Είστε έτοιμοι να τα απολαύσετε!

Tips:

*Συνδυάστε το με ψητές πατάτες στο αλουμινόχαρτο, ή με τηγανιτές.

*Το σωστό παϊδάκι τρώγεται πάντα με το χέρι. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως το πρώτο πραγματικό finger food στην ιστορία ήταν ένα τσικνισμένο και ζουμερό κομμάτι κρέας με κόκκαλο και ξεροψημένο λίπος στην άκρη.

*Μη διστάσετε να το συνοδέψετε με ένα μπουκάλι καλό κρασί!

Follow Koolnews.gr στο Google News
TAGGED:Spare ribsΜέλιΣΥΝΤΑΓΗ
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Weather
13°C
Athens
few clouds
15° _ 12°
82%
1 km/h
Πα
13 °C
Σα
15 °C
Κυ
15 °C
Δε
14 °C
Τρ
15 °C
Διαφήμιση

Let's Connect

304.9kLike
3.04MFollow
304.9kPin
844.87MFollow

Popular Posts

Ινδονησία: Τραγικό τέλος για 10χρονο – Κροκόδειλος τον άρπαξε ενώ κολυμπούσε με φίλους του

Kool Team
2 Min Read

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έφτασε στη Μεσόγειο: Ουκρανικό χτύπημα σε ρωσικό πετρελαιοφόρο νότια της Κρήτης

Kool Team
6 Min Read

Στέφανος Παπαδόπουλος: Από τις πίστες της Θεσσαλονίκης στην Αθήνα και στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης με τον Γιώργο Μαζωνάκη

Kool Team
4 Min Read

19/12/1980 Η καταστροφή του Μινιόν και του Κατράντζου: Η νύχτα που σημάδεψε το αθηναϊκό εμπόριο

Kool Team
4 Min Read

You Might Also Like

foodnews

Καραβίδες στα κάρβουνα: Συνταγή για εύκολη και νόστιμη απόλαυση

2 Min Read
foodShowbiz

Δέσποινα Βανδή: Υπερήφανη για τα λαχταριστά φαγητά του γιου της

1 Min Read
food

Μύρισε Μεσόγειος! Συνταγή για φιλέτο ψαριού με μαύρες ελιές και σάλτσα ντομάτας από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο

1 Min Read
food

Ριζότο με μανιτάρια εύκολη συνταγή

1 Min Read
food

Ο Masterchef Γιάννης Αποστολάκης μας σερβίρει στο KoolNews.gr αχνιστά μύδια

1 Min Read
Κολοκυθακια γεμιστα
food

Αν το κόψεις στη μέση έχει γέμιση: ΣΥΝΤΑΓΗ Κολοκυθάκια γεμιστά με ρύζι και μανιτάρια

3 Min Read
food

Κόκκινο του πάθους και της γεύσης! Συνταγή για red velvet cake από τον Άκη Πετρετζίκη

4 Min Read
food

Νόστιμο Πασχαλινό Τσουρέκι: Συνταγή για Αρωματικό και αφράτο αποτέλεσμα

3 Min Read

Social Networks

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Koolnews network

Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
tvfreaks tvfreaks

Koolnews, Ελαιών 25, Κηφισιά 145 64

Koolnews
Koolnews
Koolnews.gr © 2025 – All rights reserved
  • Όροι Χρήσης
  • Σχετικά με Εμάς
  • Contact us
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • GDPR Privacy Policy
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?