Koolnews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Subscribe
  • Έρευνες
Δευτέρα, Ιούν 16, 2025
Font ResizerAa
KoolnewsKoolnews
  • Έρευνες
  • Νύχια
  • Μαλλιά
  • Ομορφιά
  • Ζώδια
  • Ανέκδοτα
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Koolnews > food > Spare ribs με ουίσκι και μέλι
food

Spare ribs με ουίσκι και μέλι

Kool Team
Last updated: 23 Ιανουαρίου, 2022 2:20 μμ
Kool Team
Published 23 Ιανουαρίου, 2022
Share
SHARE

Το ψητό κρέας (είτε αυτό είναι μπριζόλες είτε παϊδάκια) θέλει την τέχνη του για να βγει τέλειο! Το βασικό λάθος, που κάνουν συχνά οι Έλληνες, είναι πως ψήνουν ψηλά κομμάτια κρέας. Επίσης, υπάρχουν φορές που το… παρακάνουν με τη φωτιά.

Για να έχετε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, θα πρέπει το κρέας σας να έχει πάχος τουλάχιστον δύο πόντων και να το ψήνετε πρώτα από τη μία πλευρά και έπειτα από την άλλη (μόνο τα παϊδάκια είναι εκείνα που πρέπει να τα στριφογυρίζετε συχνά). Μέσα, πρέπει να παραμένει ροζ. Φυσικά, το ελαφρύ κάψιμο στο εξωτερικό του μέρος είναι κάτι που αρέσει στον περισσότερο κόσμο, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να το παρακάνετε.

Όμως, ούτε τα παϊδάκια πρέπει να παραψήνονται γιατί έτσι στεγνώνουν, γι΄ αυτό δείξτε προσοχή την επόμενη φορά που θα ανάψετε κάρβουνα (ή έστω, τον φούρνο σας).

Τι θα χρειαστείτε (για 6 άτομα):

*1.200 γραμμάρια χοιρινά παϊδάκια Spare ribs
*70ml light soy sauce
*75ml ουίσκι ή sake ή dry sherry
*3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
*50 γραμμάρια κόλιανδρο φρέσκο
*60 γραμμάρια μέλι
*Πιπέρι

Πως θα το ετοιμάσετε:

Βάζετε τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύετε καλά. Αφήστε τα παϊδάκια στη μαρινάδα για 3 ώρες τουλάχιστον. Στη συνέχεια προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζετε τα παϊδάκια σε ταψί πάνω στη σχάρα και τα ψήνετε στο γκριλ για 8-10 λεπτά, την κάθε πλευρά, καταβρέχοντας κατά διαστήματα λίγη μαρινάδα. Είστε έτοιμοι να τα απολαύσετε!

Tips:

*Συνδυάστε το με ψητές πατάτες στο αλουμινόχαρτο, ή με τηγανιτές.

*Το σωστό παϊδάκι τρώγεται πάντα με το χέρι. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως το πρώτο πραγματικό finger food στην ιστορία ήταν ένα τσικνισμένο και ζουμερό κομμάτι κρέας με κόκκαλο και ξεροψημένο λίπος στην άκρη.

*Μη διστάσετε να το συνοδέψετε με ένα μπουκάλι καλό κρασί!

Follow Koolnews.gr στο Google News

TAGGED:Spare ribsΜέλιΣΥΝΤΑΓΗ
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Weather
29°C
Athens
clear sky
30° _ 27°
34%
6 km/h
Δε
29 °C
Τρ
32 °C
Τε
32 °C
Πε
33 °C
Πα
34 °C
Διαφήμιση

Let's Connect

304.9kLike
3.04MFollow
304.9kPin
844.87MFollow

Popular Posts

Η Ίνα Ινάκι επιστρέφει δυναμικά: «Old but gold» γράφει στο Instagram με αποκαλυπτική φωτογραφία

Νάσος Μπετούγιας
3 Min Read

Ο Νετανιάχου καλεί τους Ιρανούς να εγκαταλείψουν την Τεχεράνη – ένταση και ανταλλαγές επιθέσεων

Kool Team
2 Min Read

Το συγκινητικό μήνυμα της Ελένης Πετρουλάκη στα 54: «Δεν είμαστε αντίπαλες, είμαστε σύμμαχοι»

Kool Team
3 Min Read

Πότε και πώς αφαιρούνται όργανα από έναν δότη που έχει υποστεί εγκεφαλικό θάνατο

Kool Team
2 Min Read

You Might Also Like

food

Συνταγή: Τα πολίτικα γεμιστά που ξετρέλαναν την Ελένη Μενεγάκη

2 Min Read
food

Συνταγή για κοτόπουλο με πατάτες από τον Έλληνα σεφ του Ομπάμα, Χρήστο Μπισιώτη

2 Min Read
food

Ο Άκης Πετρετζίκης μαγειρεύει πεντανόστιμο συκώτι με κόκκινο λάχανο

2 Min Read
food

ΚΑΡΠΟΥΖΙ: Βαριέστε τα κουκούτσια; Κάντε το καρπούζι σας το πιο δροσερό αναψυκτικό

1 Min Read
food

Σπιτικοί λουκουμάδες: Η παραδοσιακή συνταγή βήμα βήμα

3 Min Read
food

Υπέροχο ρόφημα σοκολάτας με μπανάνα – Γιατί η ζωή θέλει καλοπέραση

1 Min Read
food

Συνταγή: Ριζότο με κοτόπουλο και μανιτάρια

2 Min Read
food

4 Φαγητά που λατρεύουν τα παιδιά και μπορείς να φτιάξεις πανεύκολα:

2 Min Read

Social Networks

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Koolnews network

Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews

Koolnews, Ελαιών 25, Κηφισιά 145 64

Koolnews
Koolnews
Koolnews.gr © 2025 – All rights reserved
  • Όροι Χρήσης
  • Σχετικά με Εμάς
  • Contact us
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • GDPR Privacy Policy
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?