Koolnews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Subscribe
  • Έρευνες
Τετάρτη, Σεπ 17, 2025
Font ResizerAa
KoolnewsKoolnews
  • Έρευνες
  • Νύχια
  • Μαλλιά
  • Ομορφιά
  • Ζώδια
  • Ανέκδοτα
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Koolnews > Σκέτη γλύκα! Συνταγή για τσουρέκι με φουντούκια και σοκολάτα από τη Μυρσίνη Λαμπράκη
food

Σκέτη γλύκα! Συνταγή για τσουρέκι με φουντούκια και σοκολάτα από τη Μυρσίνη Λαμπράκη

Ασημίνα Φρατζέσκου
Last updated: 20 Δεκεμβρίου, 2023 9:50 πμ
Ασημίνα Φρατζέσκου
Published: 20 Δεκεμβρίου, 2023
Share
SHARE

Ένα διαφορετικό τσουρέκι, από αυτά που έχεις συνηθίσει, καταφτάνει στο εορταστικό σου τραπέζι! Πλούσιο σε υφή, με μπόλικο καβουρδισμένα φουντούκια και λευκή σοκολάτα θα σε τρελάνει. Στο συστήνει και η Μυρσίνη Λαμπράκη.

Ενότητες
    • Υλικά
    • 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, μαλακό
    • 3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
    • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
    • 1 φλιτζ. φουντούκια αποφλοιωμένα
    • 100 γραμμ. μαύρη σοκολάτα ψιλοκομμένη
    • Για τη ζύμη
    • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά
    • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
    • 1 φλιτζ. γάλα
    • 1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
    • 2 φλιτζ. αλεύρι για τσουρέκι (αμερικάνικου τύπου)
    • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, μαλακό
    • Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
    • Για το άλειμμα
    • 1 αβγό
    • 3 κουταλιές της σούπας κρύο νερό
    • Για το πασπάλισμα
    • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • Διαδικασία

Υλικά

  • 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, μαλακό

  • 3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη

  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

  • 1 φλιτζ. φουντούκια αποφλοιωμένα

  • 100 γραμμ. μαύρη σοκολάτα ψιλοκομμένη

Για τη ζύμη

  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά

  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

  • 1 φλιτζ. γάλα

  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου

  • 2 φλιτζ. αλεύρι για τσουρέκι (αμερικάνικου τύπου)

  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, μαλακό

  • Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι

Για το άλειμμα

  • 1 αβγό

  • 3 κουταλιές της σούπας κρύο νερό

Για το πασπάλισμα

  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

Διαδικασία

Φτιάχνετε τη ζύμη. Ενώνετε το αλεύρι με τη μαγιά σε ένα μεγάλο μπολ, στη συνέχεια προσθέτετε το αλάτι και τη ζάχαρη. Ζεσταίνετε το γάλα μαζί με το εκχύλισμα αμυγδάλου σε χαμηλή φωτιά και το προσθέτετε χλιαρό στο αλεύρι μαζί με το βούτυρο και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύετε καλά και στη συνέχεια ζυμώνετε για 5 λεπτά. Τυλίγετε το μπολ με μεμβράνη και αφήνετε τη ζύμη να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο περίπου 1 με 1 ½ ώρα.

Φτιάχνετε τη γέμιση. Χτυπάτε σε ένα μπολ με ένα σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να είναι αρκετά μαλακό ώστε να απλώνετε. Ψήνετε τα φουντούκια στους 180 βαθμούς για 5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν, τα αφήνετε να κρυώσουν και τα ψιλοκόβετε. Φτιάχνετε το τσουρέκι. Τοποθετείτε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγετε σε μακρόστενο σχήμα περίπου 40×50εκ. Απλώνετε το μείγμα του βουτύρου, πασπαλίζετε με τα φουντούκια και τη σοκολάτα και κάνετε τη ζύμη ρολό, τυλίγοντας από την πιο μακριά πλευρά, κλείνοντας με προσοχή τις άκρες της.

Μεταφέρετε το ρολό σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το ρολό κατά μήκος, χωρίς όμως να φτάσετε μέχρι πάνω πάνω. Αρχίζετε να πλέκετε τα κορδόνια προσέχοντας η κομμένη πλευρά να κοιτά πάντα προς τα πάνω, γυρνώντας ταυτόχρονα τη ζύμη για να σχηματίσετε ένα στεφάνι.

Μόλις τελειώσετε με το πλέξιμο της ζύμης, κόβετε και το σημείο που είχατε πριν αφήσει άκοπο και συνεχίζετε το πλέξιμο με τέτοιο τρόπο ώστε να κλείσει το στεφάνι σας και να ενωθούν οι άκρες.

Αφήνετε το τσουρέκι στο ταψί σκεπασμένο να φουσκώσει για 1 ώρα και 30 λεπτά. Αφού φουσκώσει, χτυπάτε το αβγό με λίγο κρύο νερό και με ένα πινέλο αλείφετε ολόκληρη την επιφάνειά του. Ψήνετε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά. Βγάζετε το τσουρέκι από το φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα,  το πασπαλίζετε με την άχνη ζάχαρη και το κόβετε σε φέτες πριν το σερβίρετε.

Διαφήμιση
TAGGED:Τσουρέκι
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Weather
31°C
Athens
clear sky
33° _ 30°
38%
3 km/h
Τε
31 °C
Πε
26 °C
Πα
26 °C
Σα
26 °C
Κυ
28 °C
Διαφήμιση

Let's Connect

304.9kLike
3.04MFollow
304.9kPin
844.87MFollow

Popular Posts

Διεθνής διάκριση για Ελληνίδα νευροεπιστήμονα: Άνοιξε νέους δρόμους στη θεραπεία της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας

Kool Team
4 Min Read

Δράμα: Το VIDEO με την τραγική κατάληξη του ορειβάτη με τη μοιραία συνάντηση με την αρκούδα

Kool Team
3 Min Read

Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: πώς ο Τάιλερ Ρόμπινσον κινδυνεύει με θανατική ποινή

Kool Team
3 Min Read

Νεκροί και οι 2: Λάθος σύλληψη στη Βρετανία οδήγησε σε διπλή τραγωδία

Kool Team
2 Min Read

You Might Also Like

food

Συνταγή για την πιο αφράτη ταραμοσαλάτα

1 Min Read
food

Ομελέτα με σολομό και Philadelphia

2 Min Read
food

Σουτζουκάκια σμυρνέικα κυμινάτα από τον Ηλία Μαμαλάκη

2 Min Read
food

Διατροφή για καύση λίπους: Τι να τρώτε και τι να αποφεύγετε

2 Min Read
τοστ με μοτσαρελα
food

Εργένικο γεύμα: Έτσι θα κάνεις απολαυστικό τοστ για όλες τις ώρες της ημέρας +ελαιόλαδο

1 Min Read
γεμιστα συνταγη
food

Συνταγή για γεμιστά γιαλαντζί – Τα πάντα όλα ψεύτικα, αλλά γεμιστά με με ρύζι

2 Min Read
food

Θα γλείφεις και τα δάχτυλά σου! Συνταγή για ριζότο με γαρίδες και μελιτζάνα από τον Άκη Πετρετζίκη

3 Min Read
food

Ο Masterchef Γιάννης Αποστολάκης μας σερβίρει στο KoolNews.gr αχνιστά μύδια

1 Min Read

Social Networks

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Koolnews network

Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews

Koolnews, Ελαιών 25, Κηφισιά 145 64

Koolnews
Koolnews
Koolnews.gr © 2025 – All rights reserved
  • Όροι Χρήσης
  • Σχετικά με Εμάς
  • Contact us
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • GDPR Privacy Policy
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?