Koolnews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Subscribe
  • Έρευνες
Κυριακή, Μάι 3, 2026
Font ResizerAa
KoolnewsKoolnews
  • Έρευνες
  • Νύχια
  • Μαλλιά
  • Ομορφιά
  • Ζώδια
  • Ανέκδοτα
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Koolnews > Ρόμι Σνάιντερ: Η τραγωδία πίσω από το πρόωρο τέλος της εμβληματικής ηθοποιού στα 43 και η σχέση με τον Αλεν Ντελόν που τη βύθισε στην κατάθλιψη
news

Ρόμι Σνάιντερ: Η τραγωδία πίσω από το πρόωρο τέλος της εμβληματικής ηθοποιού στα 43 και η σχέση με τον Αλεν Ντελόν που τη βύθισε στην κατάθλιψη

Kool Team
Last updated: 19 Αυγούστου, 2024 9:55 πμ
Kool Team
Published: 19 Αυγούστου, 2024
Share
SHARE

Η Ρόμι Σνάιντερ, η παραμυθένια «Αυτοκράτειρα Σίσσυ» της μεγάλης οθόνης και μία από τις πιο λαμπερές μορφές του ευρωπαϊκού κινηματογράφου, άφησε τον κόσμο πρόωρα και τραγικά στις 29 Μαΐου 1982, σε ηλικία μόλις 43 ετών. Η ζωή της, γεμάτη λάμψη και δόξα, κρύβει πίσω της μια βαθιά προσωπική τραγωδία που την οδήγησε σε έναν αμετάκλητο κατήφορο.

Ενότητες
  • Η ζωή της Ρόμι Σνάιντερ: Μια τραγωδία με αρχή και τέλος
  • Ο μοιραίος έρωτας με τον Αλέν Ντελόν
  • Η τραγωδία που της κόστισε τα πάντα
  • Η μετά θάνατον τιμή και η αιώνια ανάπαυση

Η ζωή της Ρόμι Σνάιντερ: Μια τραγωδία με αρχή και τέλος

Η Ρόμι Σνάιντερ γεννήθηκε στη Βιέννη το 1938, κόρη δύο διάσημων ηθοποιών, του Wolf Albach-Retty και της Magda Schneider. Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η οικογένειά της ζούσε κοντά στο εξοχικό του Αδόλφου Χίτλερ, και η Ρόμι αργότερα θα ισχυριζόταν ότι η μητέρα της είχε μια εξωσυζυγική σχέση με τον Φύρερ. Ίσως αυτό να εξηγεί και την επιλογή της να ενσαρκώσει στον κινηματογράφο χαρακτήρες που διώκονταν από τους Ναζί.

Ξεκίνησε την καριέρα της δίπλα στη μητέρα της, αλλά η φήμη της εκτοξεύτηκε όταν υποδύθηκε την αυτοκράτειρα Σίσσυ στις αρχές της δεκαετίας του 1950. Αν και αυτός ο ρόλος την καθιέρωσε, την επισκίασε επίσης, δυσκολεύοντας την προσπάθειά της να καθιερωθεί ως σοβαρή ηθοποιός σε άλλους ρόλους.

Ο μοιραίος έρωτας με τον Αλέν Ντελόν

Η σχέση της με τον Αλέν Ντελόν, τον οποίο γνώρισε το 1959, ήταν καθοριστική στη ζωή της. Ο έρωτάς τους ήταν θυελλώδης και γεμάτος πάθος, αλλά και πόνο. Έζησαν μαζί πέντε ταραγμένα χρόνια, με πολλές συγκρούσεις και εντάσεις. Όταν ο Ντελόν την εγκατέλειψε με ένα σύντομο σημείωμα, η Ρόμι προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή της κόβοντας τις φλέβες της, αλλά ευτυχώς επέζησε.

Μετά τον Ντελόν, παντρεύτηκε τον σκηνοθέτη Harry Meyen το 1966. Ο γάμος τους, ωστόσο, δεν κράτησε πολύ, καθώς ο Meyen υπέφερε από κατάθλιψη λόγω των βασανιστηρίων που είχε υποστεί από τη Γκεστάπο. Ο γάμος τους κατέληξε σε διαζύγιο, και ο Meyen αφαίρεσε τη ζωή του το 1979. Η Ρόμι ξαναπαντρεύτηκε τον γραμματέα της, Daniel Biasini, αλλά και αυτός ο γάμος έληξε με ένα πικρό διαζύγιο το 1981.

Η τραγωδία που της κόστισε τα πάντα

Ο μεγαλύτερος πόνος της Ρόμι Σνάιντερ ήταν η απώλεια του γιου της, Νταβίντ. Το 1981, ο Νταβίντ σκοτώθηκε σε ηλικία μόλις 14 ετών, όταν έπεσε πάνω σε έναν σιδερένιο φράκτη που προσπαθούσε να σκαρφαλώσει. Η απώλεια του παιδιού της ήταν το τελευταίο πλήγμα που η Ρόμι δεν μπόρεσε να ξεπεράσει. Βυθίστηκε στην κατάθλιψη και στο αλκοόλ, καταστρέφοντας την υγεία και το πνεύμα της.

Η Ρόμι βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της στο Παρίσι από τον τελευταίο σύντροφό της, Laurent Petin, στις 29 Μαΐου 1982. Καθισμένη στο γραφείο της, με ένα άδειο μπουκάλι κρασί μπροστά της, είχε αρχίσει να γράφει ένα γράμμα, το οποίο δεν πρόλαβε να τελειώσει. Ο θάνατός της αποδόθηκε σε υπερβολική δόση ναρκωτικών και αλκοόλ, ένα θλιβερό τέλος για μια γυναίκα που είχε ήδη υποστεί πολλές τραγωδίες στη ζωή της.

Η μετά θάνατον τιμή και η αιώνια ανάπαυση

Μετά τον θάνατό της, ο Αλέν Ντελόν, με τον οποίο είχε διατηρήσει καλές σχέσεις παρά τον άσχημο χωρισμό τους, φρόντισε να μεταφερθούν τα οστά του γιου της στον τάφο της, ώστε μητέρα και γιος να αναπαύονται μαζί. Ο θάνατος της Ρόμι Σνάιντερ άφησε ένα τεράστιο κενό στον κόσμο του κινηματογράφου, αλλά και μια τραγική υπενθύμιση ότι η δόξα και η επιτυχία δεν μπορούν να προστατέψουν κανέναν από τα χτυπήματα της ζωής.

ΔΙΑΒΑΣΕ: Aλέν Ντελόν για Ρόμι Σνάιντερ: Λυπάμαι που δεν παντρεύτηκα ποτέ τη γυναίκα αυτή

Follow Koolnews.gr στο Google News
TAGGED:Ρόμι Σνάιντερ
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Weather
12°C
Athens
few clouds
13° _ 11°
55%
5 km/h
Κυ
12 °C
Δε
18 °C
Τρ
21 °C
Τε
22 °C
Πε
22 °C
Διαφήμιση

Let's Connect

304.9KLike
3MFollow
304.9KPin
844.9MFollow

Popular Posts

J2US – 10ο Live: Η αποχώρηση που δεν περίμενε κανείς και οι εξομολογήσεις που έκαναν τους κριτές να δακρύσουν

Kool Team
3 Min Read

Σοκ στην Τουρκία: Εκτέλεσε τη νύφη της με δύο σφαίρες και βγήκε στο μπαλκόνι να το «γιορτάσει» καπνίζοντας

Kool Team
4 Min Read

Ιωάννα Μαλέσκου: Η εξομολόγηση που συγκλονίζει – «Δεν θα το ξεπεράσω ποτέ, ένιωσα ότι την εγκατέλειψα»

Kool Team
3 Min Read

Σοκ στον «Άγιο Έρωτα»: Spoiler – Ο Παύλος «τελειώνει» τον Λεωνίδα και ο πατέρας Νικόλαος χάνει το ράσο του μπροστά στο φέρετρο

Kool Team
4 Min Read

You Might Also Like

Sports

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Αποκάλυψε τη μπασκετική του καψούρα, αλλά κοστίζει 120 εκατομμύρια

2 Min Read
koolgirls

Φωτιά στο Instagram! Η Αλεξάνδρα Κουτσαντώνη μετά το ΟΑΚΑ ανεβάζει τη θερμοκρασία με τις νέες της εμφανίσεις!

2 Min Read
Media

Κατερίνα Καινούργιου: Αυτό είναι το σπίτι στην Τήνο που ξετρέλανε την αγαπημένη παρουσιάστρια πλέον του Alpha

2 Min Read
video

Viral video: Υποκλίθηκε και ο Τσελίκας. Ο γύπας της ημέρας τον άφησε παγωτό

1 Min Read
Showbiz

Η φωτογραφία που…Ξεφτίλισε τις Καρνάσιανς. Ποια προσόντα; Δες πως ήταν η Κιμα Καντάσιαν και αδερφές τις πριν τις πλαστικές

1 Min Read
Medianews

Καιρός: Καλλιάνος Προσοχή….Φοβάμαι Έντονα Φαινόμενα Την Κυριακή Και Την Τρίτη

1 Min Read
Showbiz

Γιώργος Τσαλίκης: Τα είδε όλα ο άνθρωπος. Αυτό έκανε νεαρή θαυμάστρια και τον ΤΡΕΛΑΝΕ

2 Min Read
Showbiz

Νένα Χρονοπούλου: «Το παιδί μου ήταν σε ακατάλληλο ίδρυμα ΑΜΕΑ, συνήλθε μετά από πέντε χρόνια»

2 Min Read

Social Networks

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Koolnews network

Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
tvfreaks tvfreaks

Koolnews, Ελαιών 25, Κηφισιά 145 64

Koolnews
Koolnews
Koolnews.gr © 2026 – All rights reserved
  • Όροι Χρήσης
  • Σχετικά με Εμάς
  • Contact us
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • GDPR Privacy Policy
  • .
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?