in

Συνταγή για μαγειρίτσα: Πεντανόστιμη και παραδοσιακή μαγειρίτσα για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγή για μαγειρίτσα
Η μαγειρίτσα αποτελεί έθιμο και απολύτως απαραίτητο πιάτο για ένα παραδοσιακό πασχαλινό τραπέζι. Δοκιμάστε φέτος να φτιάξετε μόνοι σας την παραδοσιακή μαγειρίτσα, και δείξτε στη γιαγιά ότι… το ‘χετε. Καλό μας Πάσχα.

ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ΣΥΝΤΑΓΗ

Τί θα χρειαστείτε:

Διαφήμιση

1 συκωταριά (1.000 – 1.2000 γραμμάρια)
καρδιές από δύο μαρούλια
10 φρέσκα κρεμμύδια
1 μάτσο άνιθο
3 κουταλιές της σούπας ρύζι γλασέ
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 αυγό
χυμό από 2 λεμόνια
αλάτι και πιπέρι

Πώς θα το ετοιμάσετε:

Πλένετε και κόβετε τη συκωταριά σε πολύ ψιλά κομματάκια. Βάζετε νερό στην κατσαρόλα, προσθέτε τη συκωταριά και σιγοβράζετε.
Μετά από 2 ώρες, προσθέτετε τα κρεμμύδια, τον άνιθο, το μαρούλι, το ρύζι και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να βράσει για περίπου μισή ώρα.

Χωρίζετε τον κρόκο από το ασπράδι του αυγού και χτυπάτε το ασπράδι μέχρι να γίνει μαρέγκα, προσθέτοντας 2 κουταλιές της σούπας κρύο νερό.
Προσθέτετε τον κρόκο και χτυπάτε καλά. Ρίχνετε τον χυμό λεμονιού, ανακατεύοντας συνεχώς.

Προσθέτετε στο μείγμα κουταλιές από το φαγητό, προκειμένου να ζεσταθεί καλά το αυγολέμονο. Το αδειάζετε στην κατσαρόλα και ανακατεύετε.
Αφήνετε να πάρει 2-3 βράσεις και η παραδοσιακή σας μαγειρίτσα είναι έτοιμη.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Στεφανία Καρρά

Αγαπώ τα ταξίδια, το διάβασμα και το καλό φαγητό. Στο Kool απο την πρώτη μέρα Email επικοινωνια στο [email protected]

Διαφήμιση

Μια γεύση από καλοκαίρι: Κολοκυθοκεφτέδες με τυρί για τη μέση με ελαιόλαδο

Πέθανε ο Αντώνης Συκάρης στα Ιμαλαια στο ΝΕΠΑΛ: Μία μέρα αφού αφιέρωσε την ανάβαση στους Έλληνες ορειβάτες που δε τα κατάφερεαν το 1998