in

Πάνε τράβα να το φτιάξεις – Κοτόπουλο πανέ με σάλτσα με πιπεριές και φέτα από την Ντίνα Νικολάου

Μην παίρνεις στραβά το ύφος μας. Στο λέμε για το καλό σου. Είναι τόσο απίθανο αυτό το κοτόπουλο πανέ με την σάλτσα με πιπεριές Φλωρίνης και φέτα από τη Ντίνα Νικολάου που πρέπει όπως και δήποτε να πας να το φτιάξεις.

ΥΛΙΚΑ

6 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, χτυπημένα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για το πανάρισμα:

Κοτόπουλο

πρώτο μείγμα

1/2 φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1/2 φλιτζ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
1 κουτ. γλυκού σουσάμι

δεύτερο μείγμα

1/2 φλιτζ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
1/2 φλιτζ. τσαγιού αμύγδαλα λευκά, τριμμένα στο μούλτι σε σκόνη

τρίτο μείγμα

1 φλιτζ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
1 κουτ. γλυκού πάπρικα σε σκόνη

Για την σάλτσα:

1 φλιτζ. τσαγιού πιπεριές Φλωρίνης χοντροκομμένες
1/2 φλιτζ. τσαγιού φέτα κομματιασμένη με τα χέρια
1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
1/2 φλιτζ. τσαγιού λάδι
4 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε διαφορετικά πιάτα το αλεύρι, τα αυγά και όποιο ή όποια από τα μείγματα του παναρίσματος μας αρέσει ή θέλουμε να δοκιμάσουμε.
Κόβουμε τα φιλέτα σε μέτριες λωρίδες τις οποίες αλατοπιπερώνουμε.
Στη συνέχεια, τις περνάμε πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από το μείγμα παναρίσματος που επιλέξαμε.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι με βαρύ πάτο ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και μόλις κάψει καλά τηγανίζουμε το παναρισμένο κοτόπουλο σε δόσεις μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Δεν βάζουμε πολλά κομμάτια μαζί γιατί θα πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και το κοτόπουλο, αντί να τηγανιστεί σωστά και να κάνει λαχταριστή κρούστα, θα απορροφήσει πολύ λάδι.
Τραβάμε τα κομμάτια του κοτόπουλου από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Για την σάλτσα:

Στο μπλέντερ ή στο μούλτι βάζουμε 1 φλιτζ. τσαγιού πιπεριές Φλωρίνης από βάζο, χοντροκομμένες, 1/2 φλιτζ. τσαγιού φέτα κομματιασμένη με τα χέρια, 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, 1/2 φλιτζ. τσαγιού λάδι, 4 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό, αλάτι (με μέτρο) και πιπέρι. Τα πολτοποιούμε μέχρι να προκύψει ένα ενιαίο μείγμα.

Συνταγή: Ντίνα Νικολάου, gastronomos.gr

Written by Αλεξάνδρα Ευσταθίου

Η Αλεξάνδρα αγαπά τη μόδα, παρακολουθεί τα gossip και λατρευει την τηλεόραση. Έχει σπουδάσει διακόσμηση και είναι η επιτομή του ανήσυχου πνεύματος. Με λίγα λόγια Καλλιτεχνάρα

izabel goulart

Η Ιζαμπέλ Γκουλάρτ παίζει με το νερό και σε τρελαίνει με τους κοιλιακούς της

Νινα λοτσάρη

H σέξι selfie της Νίνας Λοτσάρη στο ασανσέρ που συναντιόμαστε