in

Οι 8 συνηθέστεροι λόγοι για τους οποίους κάνουμε σεξ – Δεν είναι μόνο η έλξη!

Η σωματική επαφή είναι μαγεία, αλλά δεν είναι ο μόνος λόγος!

Μερικές φορές μπορεί να υπάρχουν διαφορετικοί λόγοι για τους οποίους οι άνδρες και οι γυναίκες επιθυμούν να κάνουν σεξ. Οι άνδρες συχνά αναφέρουν σωματικούς λόγους, όπως η έλξη. Από την άλλη, οι γυναίκες συνήθως υποκινούνται από συναισθήματα, όπως η αγάπη. Κάποιοι κάνουν σεξ για να κάψουν θερμίδες ή για να εκδικηθούν.

Γιατί οι άνθρωποι κάνουν σεξ; Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους κάνουμε σεξ, αλλά 8 είναι οι επικρατέστεροι.

1.Σωματική ικανοποίηση

Διαφήμιση

Πρώτος και κύριος λόγος! Συχνά κάνουμε σεξ απλώς και μόνο επειδή αυτό μας κάνει να αισθανόμαστε ωραία. Αυτό μπορεί σημαίνει ευχαρίστηση, ανακούφιση από το άγχος ή σωματική επιθυμία όταν βρίσκουμε τον εραστή μας ελκυστικό.

2.Συναισθηματικοί λόγοι

Όσοι είναι πιο ρομαντικοί, εκφράζουν την αγάπη τους στον άλλο μέσω της σωματικής οικειότητας. Το σεξ μπορεί να είναι ένας ωραίος και απολαυστικός τρόπος για να δημιουργήσετε έναν ασφαλή, ουσιαστικό δεσμό.

3.Ανασφάλεια

Μερικοί κάνουμε σεξ για να τονώσουμε την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή μας. Όντως το σεξ βοηθάει, αλλά μην το κάνεις μόνο για αυτό.

4.Καθήκον

Αυτό συμβαίνει συνήθως σε μακροχρόνιους γάμους. Δυστυχώς, σε αυτήν την περίπτωση, το ζευγάρι κάνει σεξ όχι επειδή το θέλει, αλλά επειδή νιώθει πως πρέπει να γίνει και αυτό.

5.Για την επίτευξη στόχων

Κάποιοι κάνουν σεξ για να ζήσουν τα όνειρά τους, είτε πρόκειται για επαγγελματική θέση είτε για χρήμα.

6.Εκδίκηση

Μερικοί κάνουν σεξ για να εκδικηθούν και να πληγώσουν τον πρώην σύντροφό τους.

7.Απόκτηση παιδιού 

Σε αυτήν την περίπτωση, η σεξουαλική επαφή έχει ως τελικό στόχο την εγκυμοσύνη και την απόκτηση μωρού.

8.«Φύλαξη» συντρόφου

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι κάποιοι άνθρωποι κάνουν σεξ, καθώς πιστεύουν πως με αυτό θα «κερδίσουν» αυτόν που ποθούν σαν τρελοί.

Διαφέρουν οι λόγοι για τους οποίους άνδρες και γυναίκες κάνουν σεξ

Επιστήμονες από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Γάνδης στο Βέλγιο ρώτησαν 4.500 άτομα -άνδρες και γυναίκες- για ποιον λόγο κάνουν σεξ.

Όπως αναφέρεται στη The Sun, oι περισσότεροι απάντησαν επειδή είναι διασκεδαστικό, αισθάνονται καλά και επιθυμούν να ζήσουν αυτή τη σωματική ευχαρίστηση.

Άλλα κίνητρα, ωστόσο, διέφεραν σημαντικά, μεταξύ αυτών είναι η τόνωση της αυτοεκτίμησης, η πλήξη, η εκδίκηση, το «καθήκον» και η καύση θερμίδων.

Η επικεφαλής της μελέτης, Dr Elia Wyverkens, δήλωσε: «Οι άντρες τείνουν να υποστηρίζουν λόγους που επικεντρώνονται στα οπτικά σεξουαλικά σημάδια. Αντίθετα, οι γυναίκες αναζητούν εκφράσεις αγάπης και αφοσίωσης».

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Φαίη Αλεξοπούλου

Απόφοιτη του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Αγαπώ το free camping, την ελευθερία, τις όμορφες συζητήσεις. Δεν αντέχω την αδικία και την προδοσία. Δεν λέω ποτέ "όχι" στο να βγω σε ένα κοκτέιλ μπαρ, αλλά και σε βόλτα στην πόλη.
Για επικοινωνία: [email protected]

Διαφήμιση

Εκπομπή στην τηλεόραση θέλει να παρουσιάσει η Χριστίνα Μπόμπα – Τα αιχμηρά σχόλια του Κώστα Τσουρού

Χριστίνα Μπόμπα: Άνετη και χαμογελαστή ποζάρει με μαγιό 11 μήνες μετά τη γέννηση των διδύμων και «σπάει» τα στερεότυπα