in

Μανικιούρ: Τα kintsugi νύχια ανεβαίνουν στις τάσεις για την Άνοιξη

Αν ψάχνετε για φρέσκες ιδέες για μανικιούρ για την ανοιξιάτικη σεζόν, πέρα από τα παραδοσιακά παστέλ χρώματα, τα φλοράλ μοτίβα και τα φωτεινά σχέδια που κυκλοφορούν κάθε χρόνο, γιατί να μην αναζητήσετε άλλες μορφές τέχνης για έμπνευση; Συγκεκριμένα, τα νύχια «Kintsugi».

Μπορεί να έχετε παρατηρήσει αυτό το στυλ μανικιούρ στην ανακοίνωση του αρραβώνα της Joey King, αλλά η τέχνη νυχιών Kintsugi είναι στην πραγματικότητα βασισμένη στο διάσημο ιαπωνικό στυλ κεραμικής. «Το Kintsugi είναι μια ιαπωνική τέχνη που διαρκεί αιώνες», λέει ο διάσημος μανικιουρίστας Mar y Sol Inzerillo. «Όταν έχεις σπάσει αγγεία, δεν τα πετάς, αντιθέτως τα επισκευάζεις, χρησιμοποιώντας φύλλα χρυσού ή ασημιού».

Διαφήμιση

Όσο για το γιατί αυτή η μορφή τέχνης κάνει ένα φοβερό μανικιούρ, προσθέτει: «Το Kintsugi και το nail art συμπίπτουν γιατί είναι πολύ εύκολο να έχεις μια ατέλεια, ένα στραβό μανικιούρ ή ένα χτυπημένο νύχι και όλα μπορούν εύκολα να επιδιορθωθούν με χρυσό ή φύλλο ασημιού, για να δώσετε στο μανικιούρ σας μια εντελώς νέα ζωή. Οι άνθρωποι πρέπει να μάθουν να αγκαλιάζουν τις ατέλειες τους, καθώς συνεχίζουμε να παλεύουμε ενάντια σε μια παγκόσμια πανδημία.

Τόσο ευέλικτο όσο και η ίδια η τεχνική κεραμικής, υπάρχουν στην πραγματικότητα διαφορετικοί τύποι νυχιών Kintsugi που μπορείτε να δοκιμάσετε. «Μπορείς να δεις το Kintsugi nail art από δύο οπτικές γωνίες», λέει ο Inzerillo. “Το ένα είναι ένα σχέδιο με φύλλα χρυσού που τοποθετούνται σκόπιμα για να μιμηθούν ρωγμές και το άλλο είναι να σώσετε τα σπασμένα νύχια σας, χρησιμοποιώντας χρυσό ή ασημί χρώμα βερνικιού νυχιών .”

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Ειρήνη Κυριακίδη

Απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Σπουδές στην μόδα, σε Fashion Styling και Fashion Journalism.
Αγάπη στο χορό, τη ζωγραφική και ταινίες/βιβλία μυστηρίου και φαντασίας.
Επικοινωνία στο [email protected]

Διαφήμιση

Φαίη Σκορδά: Τα εφαρμοστά τζιν κολακεύουν τη σιλουέτα – Προτιμήστε τα και για τη βραδινή σας έξοδο

Sandra Bullock: Τιμά το κόκκινο χαλί με ροζ πριγκιπική τουαλέτα, για την πρεμιέρα του «Lost City»