Υλικά:
- 250 γρ. κριθαράκι μέτριο
 - 500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
 - 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 - 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
 - 1 ντομάτα τριμμένη
 - 1/2 φλ. λευκό κρασί
 - 1/2 φλ. ζωμό λαχανικών
 - 1/4 φλ. ελαιόλαδο
 - 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
 - 1/2 κ.γ. άνηθο ψιλοκομμένο
 - Αλάτι και πιπέρι
 
Εκτέλεση:
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
 - Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
 - Προσθέστε την τριμμένη ντομάτα και σοτάρετε για 1-2 λεπτά ακόμα.
 - Ρίξτε το κριθαράκι και ανακατέψτε καλά.
 - Σβήστε με το κρασί και αφήστε να εξατμιστεί.
 - Προσθέστε σιγά σιγά τον ζωμό λαχανικών, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να χυλώσει το κριθαράκι.
 - Ρίξτε τις γαρίδες, τον μαϊντανό, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι.
 - Μαγειρέψτε για 5-7 λεπτά, μέχρι να ψηθούν οι γαρίδες.
 - Σερβίρετε ζεστό.
 
Συμβουλές:
- Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά στο κριθαρότο σας, όπως πιπεριές, μανιτάρια ή καρότο.
 - Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και λίγο σαφράν στο ζωμό λαχανικών για να δώσετε στο κριθαρότο σας ένα πιο χρυσαφένιο χρώμα και μια πιο ιδιαίτερη γεύση.
 - Μπορείτε να σερβίρετε το κριθαρότο σας με φέτα, ψωμί και λεμόνι.
 
Καλή όρεξη!
Follow Koolnews.gr στο Google News