in

Η τέχνη στο πιάτο! Τέσσερα εστιατόρια μουσείων που αξίζει να επισκεφθείς

Μία ξενάγηση σε κάποιο από τα μουσεία της πόλης μας αποτελεί πάντα ένα μικρό-προσωπικό θησαυρό για τον καθένα μας. Μάλιστα, μερικά από αυτά έχουν φροντίσει και για μία απολαυστική στάση με εστιατόρια-καφέ που σε ξεκουράζουν και σε ταξιδεύουν γαστριμαργικά!

Μουσείο Πόλεως Αθηνών

Ο σημερινός κήπος του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών αποτελεί μία μοναδική μικρή όαση στο κέντρο της Αθήνας με το φοίνικα που είχε φυτέψει η Αμαλία να δεσπόζει ακόμα! Το «Black Duck Bistrot» μεταφέρει την εμπειρία του και σε υποδέχεται σε γαστριμαργικές περιπλανήσεις. Με σεβασμό στο ιστορικό και φυσικό περιβάλλον, η «Μαύρη Πάπια» δημιουργεί έναν ανοιχτό χώρο στην καρδιά της πόλης και σε προσκαλεί να απολαύσει το brunch μενού της αλλά και λαχταριστά σνακ. Από τον κατάλογο ξεχωρίζουν οι επιλογές τυριών ελληνικής παραγωγής και μόνο.

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Αίσθηση από Κυκλάδες φέρνει στην καρδιά της Αθήνας το νέο «Cycladic Café» του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, ένα μοναδικό σημείο συνάντησης, που συνδυάζει τις λιτές κυκλαδικές γραμμές με αυθεντικές κυκλαδικές γεύσεις. Κύρια χαρακτηριστικά του χώρου, που έχει επιμεληθεί το βραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο Kois Associated Architects, είναι η λιτότητα, η αφαίρεση, το μέτρο και η αρμονία. Το σπουδαιότερο όλων, όμως, είναι το μενού!

Διαφήμιση

Γεύσεις και αρώματα κυκλαδικής γης με αγνές πρώτες ύλες και φρέσκα υλικά, από την Begnis Catering, κλέβουν τις γευστικές εντυπώσεις με τα σάντουιτς που συνδυάζουν φρεσκοψημένα ψωμιά με διαλεχτά τυριά κυκλαδικών νησιών και άλλα ολόφρεσκα υλικά, να αποτελούν την καλύτερη επιλογή. Μεταξύ άλλων ξεχωρίζουμε τις λεπτές φέτες από Αιγαιοπελαγίτικο λαβράκι, μαριναρισμένες με θαλασσινό αλάτι, μοσχολέμονο, χυμό από πορτοκάλι και μυρωδικά, σερβιρισμένες με σαντορινιά κάπαρη και αρώματα από τζιντζερ.

Στα ζεστά πιάτα οι εναλλακτικές μας συμπληρώνονται καθημερινά από πιάτα ημέρας. Το πιάτο-«υπογραφή» είναι το ψητό φιλέτο μπακαλιάρου στη σχάρα, με σάλτσα από έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, λεμόνι και αρωματικά βότανα που σερβίρεται με πουρέ από τρυφερά λαχανικά και σαλάτα με πλιγούρι. Και όλα αυτά συνοδεία μοναδικών ελληνικών κρασιών μικρών παραγωγών!

Μουσείο Ακρόπολης

Στον δεύτερο όροφο του μουσείου της Ακρόπολης, ένα εστιατόριο με εξώστη 700 τ.μ και πανοραμική θέα στην Ακρόπολη και στους άλλους ιστορικούς λόφους της Αθήνας σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή. Μια ποικιλία από ζεστά πιάτα βασισμένα σε παραδοσιακές συνταγές που ανανεώνονται εποχικά είναι το μυστικό της επιτυχίας με τα φιλέτο καπνιστού μπακαλιάρου με σάλτσα μουστάρδας, τρυφερά κολοκυθάκια, φασολάκια και φρέσκο κρεμμυδάκι αλλά και το φρέσκο λαβράκι με λεμονάτη σάλτσα μαραθόσπορου και πλιγούρι με λαχανικά να ξεχωρίζουν.

Το εστιατόριο φροντίζει και για τα παιδιά, προσφέροντας σε χαμηλές τιμές ειδικά μενού, όπως σπιτικά σαντουιτσάκια με ζυμωτό ψωμί, γαλοπούλα, καπνιστό τυρί Βερμίου, τσαλαφούτι (κρεμώδες τυρί Καρπενησίου), ντομάτα και μαρούλι ή κουλουράκι Θεσσαλονίκης με γραβιέρα Κρήτης.

Για το τέλος… το καλύτερο! Κάθε Παρασκευή, το εστιατόριο λειτουργεί έως τις 12 τα μεσάνυχτα, με ένα ξεχωριστό μενού βασισμένο σε κλασικές και παραδοσιακές συνταγές, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε τοπικά προϊόντα ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ) μέσα από την πλούσια ποικιλία που προσφέρει ο τόπος μας.

Νομισματικό Μουσείο

Στον κήπο του Ιλίου Μελάθρου, σε μία μικρή πράσινη όαση, λειτουργεί το αναψυκτήριο του μουσείου. Ο κήπος, με έκταση 800 τ.μ, περιλαμβάνει πολλά είδη φυτών της ελληνικής χλωρίδας και κοσμείται με αντίγραφα αρχαίων ελληνικών αγαλμάτων. Οι επισκέπτες του Μουσείου αλλά και όσοι συχνάζουν στην περιοχή μπορούν να κάνουν ένα ευχάριστο διάλειμμα για καφέ ή ελαφρύ γεύμα σε ένα ήρεμο και δροσερό περιβάλλον.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Kool Team

Διαφήμιση

Τζόσεφιν Σκράιβερ: Προτιμά διάφανα μαγιό & εσώρουχα και οι λόγοι είναι εμφανείς – Διαπίστωσέ το

Σάσα Μπάστα: Φοράει ανύπαρκτο στpιγκάκι αλλα το σορτσάκι της ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ πουθενά! Φωτογραφία