in

Εριέττα Κούρκουλου: Η έρευνα για τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων σε φάρμες της Ελλάδας και οι θλιβερές εικόνες

«Είμαι περήφανη που θα βγει επιτέλους στην φόρα η σκληρή πραγματικότητα της εκτροφής των ζώων στην Ελλάδα» αναφέρει, σε ανάρτησή της στο Instagram, η 29χρονη κόρη του Νίκου Κούρκουλου και της Μαριάννας Λάτση, η οποία είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σχετικά με τα δικαιώματα των ζώων

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το βίντεο με την κακοποίηση μίας γάτας σε ταβέρνα στην Αιδηψό, όπου ένας 30χρονος άνδρας, αφού δελέασε το αδέσποτο με ένα ψάρι, στη συνέχεια το κλώτσησε στη θάλασσα, για να γελάσει!

Από το μεσημέρι της Δευτέρας 2/5 το εν λόγω αποτρόπαιο βίντεο κάνει το γύρο του διαδικτύου, με πολλούς celebrities της εγχώριας showbiz να σχολιάζουν οργισμένοι την άσχημη συμπεριφορά του 30χρονου.

Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, το μεσημέρι της Τρίτης 3/5, η Εριέττα Κούρκουλου, η οποία έχει ασπαστεί το βιγκανισμό και είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη όσον αφορά τα ζώα και τα δικαιώματά τους, θέλησε να τοποθετηθεί -μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram- για τη γενικότερη αντιμετώπιση των ζώων. Όπως γνωστοποίησε, εκείνη και η ομάδα της, μέσω της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «A Promise to Animals», πραγματοποίησαν μία έρευνα, θέλοντας να διαπιστώσουν τις συνθήκες διαβίωσης των γουρουνιών στις φάρμες της Ελλάδας.

Διαφήμιση

«Επειδή ακούω συχνά ότι οι φρικτές εικόνες ζώων παραγωγής που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο ισχύουν μόνο στο εξωτερικό και ότι εδώ, στην Ελλάδα, τα ζώα μεγαλώνουν σε μικρές φάρμες με αγάπη και φροντίδα, αποφασίσαμε να κάνουμε μία έρευνα να δούμε τι ισχύει πραγματικά. Το αποτέλεσμα δεν με εκπλήσσει, αλλά πονάει πολύ. Είμαι, όμως, περήφανη που θα βγει επιτέλους στην φόρα η σκληρή πραγματικότητα της εκτροφής των ζώων στην Ελλάδα» έγραψε η Εριέττα Κούρκουλου.

Στο παρακάτω βίντεο, περιγράφεται το θλιβερό πόρισμα της έρευνας:

«Η ζωή των γουρουνιών σε κάποιες φάρμες χοιροτροφίας στην Ελλάδα είναι απείρως πιο θλιβερή από αυτή που μπορεί να φαντάζεστε. Οι εικόνες σκληρές και η ανθρώπινη αδιαφορία συγκλονιστική. Υπάρχουν στιγμές που η ελπίδα μοιάζει να χάνεται» με αυτά τα λόγια συνοδεύεται το εν λόγω βίντεο, το οποίο έχει δημοσιευτεί στο λογαριασμό που διατηρεί η οργάνωση «A Promise to Animals» στο Instagram.

 

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Φαίη Αλεξοπούλου

Απόφοιτη του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Αγαπώ το free camping, την ελευθερία, τις όμορφες συζητήσεις. Δεν αντέχω την αδικία και την προδοσία. Δεν λέω ποτέ "όχι" στο να βγω σε ένα κοκτέιλ μπαρ, αλλά και σε βόλτα στην πόλη.
Για επικοινωνία: [email protected]

Διαφήμιση

Demi Rose: Σε φεστιβάλ της Καλιφόρνια, λίκνισε το κορμί της και αναστάτωσε με τα οπίσθιά της

Τζένιφερ Λοπεζ: Το ήξερες; Χρωστά την καριέρα της στη δολοφονημένη Σελίνα Κιντανίγια Πέρεζ