in

Γυμναστική: Τα 6 μυστικά για την τέλεια σιλουέτα το καλοκαίρι – Πόσα από αυτά γνωρίζετε;

Όταν ο υδράργυρος ξεκινά να χτυπά κόκκινο, οι περισσότεροι από εμάς συνειδητοποιούμε πως φτάνει η ώρα που θα εμφανιστούμε στην παραλία και μας πιάνει… πανικός να γυμναστούμε ή να κάνουμε κάποια δίαιτα – αστραπή της τελευταίας στιγμής.

Υπάρχουν όμως και κάποιοι που δεν χρειάζεται πανικοβληθούν γιατί είναι έτοιμοι να βγουν με το μαγιό τους ανά πάσα στιγμή…

Διαφήμιση
Στο βιβλίο «Mind your Body: 4 weeks to a Leaner»,  ο προσωπικός προπονητής Τζόελ Χάρπερ, ο οποίος έχει δουλέψει με δεκάδες διάσημους πελάτες -από αθλητές μέχρι τραγουδιστές και ηθοποιούς-  καταγράφει όσα είδε και έμαθε κοντά σε ανθρώπους που προσέχουν πάντα το σώμα τους  και μπορούν να του επιβληθούν. Πάρτε μολύβι και χαρτί και σημειώστε:

Είναι ικανοί να σταματήσουν τις «φωνές» στο μυαλό τους

Ο ειδικός χαρακτηρίζει ως «καταστροφή» τις αρνητικές και αυτοκαταστροφικές σκέψεις που βομβαρδίζουν το μυαλό μας όταν κάνουμε γυμναστική:  «Δεν μπορώ άλλο», «Αυτό δεν είναι για μένα», «Είναι η τελευταία φορά»και όλα τα σχετικά. Αυτές οι σκέψεις είναι ένα μεγάλο εμπόδιο και μπορούν να καταστρέψουν το πρόγραμμα της γυμναστικής μας. Το να είναι κάποιος ικανός να σταματήσει αυτές τις εσωτερικές  φωνές   και να τις αντικαταστήσει με θετικές σκέψεις είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για να οδηγηθεί στην επιτυχία.

Αν μπορείτε να αλλάξετε τις άσχημες σκέψεις με φωνές που λένε «φυσικά και μπορώ»,  θα έχετε πετύχει.

Έχουν θέσει στόχο

Καθορίζουν τον στόχο τους με σαφήνεια όπως λόγου χάρη να χάσουν 10 κιλά  ή να μπουν σε ρούχα 2 νούμερα μικρότερα.

Και αφού θέσουν τον στόχο τους τον κυνηγούν. Είναι πιο δύσκολο να πετύχει κανείς έναν στόχο όταν το κίνητρο δεν έρχεται από μέσα του αλλά από εξωγενείς παράγοντες. Έτσι, είναι καλύτερα το κίνητρο να έρχεται από το μυαλό σας, να είστε συγκεντρωμένοι γιατί αλλιώς είναι πολύ δύσκολο να μπορέσετε να κάνετε τις θυσίες που απαιτούνται για ένα όφελος πολύ υποθετικό.

Έχουν πειθαρχία

Για να καταφέρετε να πετύχετε τους μακροπρόθεσμους στόχους σας θα πρέπει να καλλιεργήσετε την αποφασιστικότητα, την συνήθεια και την πειθαρχία.

Θα πρέπει να είστε συνεπής όταν αποφασίσετε να ξυπνήσετε χαράματα να πάτε στο γυμναστήριο ή να διαθέσετε τον λίγο ελεύθερο χρόνο σας για να πάτε στο μάθημα πιλάτες.

Οραματίζονται την επιτυχία

Ο ειδικός ζητά από τους πελάτες του να κλείνουν τα μάτια τους και να φαντάζονται το σώμα που θέλουν να αποκτήσουν και το κάνουν από το κεφάλι μέχρι τα πόδια.

Τους συμβουλεύει επίσης να αγοράζουν ρούχα στα οποία θα ήθελαν να χωρέσουν και να τα δοκιμάζουν κάθε μέρα ώσπου να τα καταφέρουν.

Περιορίζουν τους γευστικούς πειρασμούς

Κρουασάν; Σοκολάτα;  Παγωτό; Τηγανητές πατάτες; Όταν πεινάμε οι άμυνες μπροστά σε έναν γευστικό πειρασμό πέφτουν. Έτσι πρέπει να έχουμε αποφασίσει από την προηγούμενη τί θα φάμε και να το ετοιμάσουμε. Ακόμη καλύτερα να προμηθεύεστε εγκαίρως τρόφιμα και να προγραμματίζετε την διατροφή σας για όλη την εβδομάδα.

Κάνουν παρασπονδίες (μόνο μερικές φορές)

Είναι αναπόφευκτο κάποιες φορές υπό ορισμένες συνθήκες να παρεκκλίνετε  από τους στόχους σας. Για παράδειγμα αν ο σύντροφός σας σάς καλέσει σε ένα ρομαντικό δείπνο και έχετε προετοιμαστεί να φάτε μόνο μία σαλάτα για βράδυ… Σε τέτοιες περιπτώσεις αφήστε τους κανόνες στην άκρη και απολαύστε την ζωή. Πάντα θα υπάρχει χρόνος να φάτε μία σαλάτα.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Αθανασία Τσέλλου

Η Αθανασία γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρόδο. Την άφησε στα 18 για σπουδές αλλά κάθε καλοκαίρι θα τη βρεις στο νησί. Έχει σπουδές σε marketing και αγαπά τη φωτογραφία.
Email επικοινωνία στο [email protected]

Διαφήμιση

Αεροπλάνο: Ανατριχιαστικό. Πόσο τοις εκατό των πιλότων παραδέχτηκε πως κοιμάται εν ώρα πτήσης;

Ο Τελικός του Champions League κατάπιε το Chart show και τη Δέσποινα Βανδή. Πόσο τηλεθέαση έκανε;