Koolnews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Subscribe
  • Έρευνες
Παρασκευή, Αυγ 15, 2025
Font ResizerAa
KoolnewsKoolnews
  • Έρευνες
  • Νύχια
  • Μαλλιά
  • Ομορφιά
  • Ζώδια
  • Ανέκδοτα
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Koolnews > Αλά Μιλανέζε! Συνταγή για ριζότο με γαρίδες από τον Άκη Πετρετζίκη
food

Αλά Μιλανέζε! Συνταγή για ριζότο με γαρίδες από τον Άκη Πετρετζίκη

Kool Team
Last updated: 10 Οκτωβρίου, 2023 10:56 πμ
Kool Team
Published: 10 Οκτωβρίου, 2023
Share
SHARE

Το πιο χρυσό ριζότο που σε κερδίζει με την εικόνα και τη γεύση του.

Υλικά

500 γρ. γαρίδες tiger ακαθάριστες
1,5 λίτρο νερό βραστό
0,5 γρ. σαφράν
1 κύβο κότας
2 κρεμμύδια ξερά
2 σκ. σκόρδο
1 πρέζα ζάχαρη
4 κ.σ. ελαιόλαδο
250 γρ. ρύζι αρμπόριο
150 γρ. κρασί λευκό ξηρό
60 γρ. βούτυρο
120 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. παρμεζάνα
Θυμάρι φρέσκο
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
Αλάτι & πιπέρι

Για το σερβίρισμα

Ρόκα
Πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο
flakes παρμεζάνας

Διαδικασία

Για τον ζωμό: Καθαρίζουμε τις γαρίδες και βάζουμε σε μία κατσαρόλα τα κελύφη και τα κεφάλια τους. Προσθέτουμε το νερό, το σαφράν, τον κύβο και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά. Σουρώνουμε, αφήνουμε και στην άκρη.

Για το ριζότο: Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες 1 εκ. και τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ψιλοκόβουμε τα σκόρδα και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Μεταφέρουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε 1-2 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν. Βάζουμε το ρύζι και το σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα ώστε να μην χυλώσει και λασπώσει. Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε 2-3 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε τον ζωμό σε δόσεις, ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις απορροφηθεί η μία δόση του ζωμού προσθέτουμε την επόμενη. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία σε μέτρια φωτιά για 15-18 λεπτά μέχρι να βράσει το ρύζι και γίνει al dente.

Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την παρμεζάνα, το θυμάρι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε 2 λεπτά στην άκρη. Αν σφίξει πολύ το ριζότο, προσθέτουμε λίγο ζωμό ακόμα.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά για να κάψει καλά. Χαράσσουμε τις γαρίδες εγκάρσια, πασπαλίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι. Τις βάζουμε στο καυτό τηγάνι για αφήνουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.

Προσθέτουμε 2 κ.σ. χυμό λεμονιού και αφαιρούμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε με ρόκα, πιπέρι, λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και flakes παρμεζάνας.

Follow Koolnews.gr στο Google News
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Weather
29°C
Athens
few clouds
30° _ 27°
52%
7 km/h
Πα
32 °C
Σα
30 °C
Κυ
32 °C
Δε
33 °C
Τρ
34 °C
Διαφήμιση

Let's Connect

304.9kLike
3.04MFollow
304.9kPin
844.87MFollow

Popular Posts

μαζωνάκης

Ο Γιώργος Μαζωνάκης «σπάει τη σιωπή του» μετά τον εγκλεισμό του στο ψυχιατρείο: Τι δηλώνει ο ίδιος και ποιο το παρασκήνιο

Αντώνης-Σωτήρης Στάμος
4 Min Read

You Might Also Like

food

Νηστίσιμα πιάτα: Ιδέες και συνταγές για την Σαρακοστή

1 Min Read
food

Από τα Φάρσαλα στο σπίτι σου! Συνταγή για τον πιο τέλειο χαλβά Φαρσάλων από τον Άκη Πετρετζίκη

2 Min Read
παστίτσιο λουκακοσ
food

Σπατίτσιο που έλεγε η Δεβόρα – Συνταγή για παστίτσιο από το Γιάννη Λουκάκο

4 Min Read
φοκάτσια με ελιές
food

Ένα ψωμάκι διαφορετικό από τα υπόλοιπα! Συνταγή για φοκάτσια με ελιές και δεντρολίβανο από το Δημήτρη Σκαρμούτσο

2 Min Read
food

Μέλι, κανέλα και λεμόνι: Το φυσικό λιποδιαλυτικό της γιαγιάς που κάνει θαύματα

1 Min Read
food

Μαγκοστίν (Mangosteen) – Garcinia mangostana τροπικό φρούτο: Η “Βασίλισσα των Φρούτων” με τα ασύγκριτα οφέλη

2 Min Read
food

Συνταγή: Ριζότο με κοτόπουλο και μανιτάρια

2 Min Read
food

Η μους σοκολάτας με μπισκότα που πρέπει να φτιάξεις τώρα

1 Min Read

Social Networks

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Koolnews network

Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews

Koolnews, Ελαιών 25, Κηφισιά 145 64

Koolnews
Koolnews
Koolnews.gr © 2025 – All rights reserved
  • Όροι Χρήσης
  • Σχετικά με Εμάς
  • Contact us
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • GDPR Privacy Policy
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?