in

Γιώργος Σαραντάκος: Γιατί έφυγα από το μεγάλο κανάλι

Από τον Νοέμβριο κυκλοφορούσε η φήμη ότι ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Σαραντάκος θα αποχωρούσε από την οικογένεια του Μεγάλου καναλιού μετά από 25 ολόκληρα χρόνια. Ο λόγος οι τελευταίες περικοπές στους μισθούς των δημοσιογράφων. Το όνομά του ήταν από την αρχή στην λίστα με τα ονόματα αυτών που δεν θα υπέγραφαν την νέα σύμβαση και θα αποχωρούσαν. Ενώ όμως όλοι οι υπόλοιποι πήραν άδεια και άρχισαν να μην εμφανίζονται στον αέρα του καναλιού ο Γιώργος Σαραντάκος εμφανιζόταν καθημερινά στο δελτίο ειδήσεων κάνοντας πολλούς να πιστέψουν πως τελικά θα έμενε. Είναι άλλωστε γνωστή σε όλους τους ανθρώπους του δημοσιογραφικού χώρου η μεγάλη του αγάπη για την δουλειά , το κανάλι και την δημοσιογραφία.

Όσοι τον έχουν ζήσει από κοντά θυμούνται πως πάντα ερχόταν από τους πρώτους στη δουλειά και έφευγε από τους τελευταίους, ενώ αν η επικαιρότητα το απαιτούσε δούλευε στις άδειες και τα ρεπό του. Η εργατικότητά του ήταν αυτή που τον έκανε έναν από τους πιο δημοφιλείς ρεπόρτερ της ελληνικής τηλεόρασης. Ωστόσο χθες το βράδι και ενώ ήταν σε ζωντανή σύνδεση στις ειδήσεις του Mega από το εμπορικό και βιομηχανικό επιμελητήριο της Αθήνας μεταδίδοντας τα αποτελέσματα της ΝΔ ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook μία φωτογραφία του με σχόλιο: ΤΕΛΟΣ. Έτσι έπεσαν οι τίτλοι τέλους σε μία σχέση 25 ετών.

Ο Γιώργος Σαραντάκος μιλάει αποκλειστικά στο koolnews.gr και εξηγεί γιατί έφυγε από το MEGA , και ποια είναι τα σχέδιά του για το μέλλον: «Χθες όντως ήταν η τελευταία μου μέρα στο Μεγάλο Κανάλι… Μια σχέση πάσης μορφής που διαρκεί 25 χρόνια σίγουρα όταν τελειώσει αφήνει μια γλυκιά ανάμνηση και σε γεμίζει με όμορφα συναισθηματα.25 χρόνια ένα τέταρτο του αιώνα στο ίδιο γραφείο με τους ίδιους ανθρώπους. Μεγαλώσαμε μαζί, ζήσαμε χαρές, λύπες, γεγονότα και καταστάσεις μέσα από τις οποίες ωριμάσαμε άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο.»

Διαφήμιση

Γιατί έφυγες τελικά; Τον ρωτάμε: «Γιατί φθάσαμε στον χωρισμό; Αποστασιοποιημένοι από τα γεγονότα κοιτώντας με μια ψυχρή επαγγελματική ματιά μπορεί να πει κανείς ότι ήταν δύσκολο εως αδύνατο να αντέξει ένας επαγγελματίας μια ακόμα οδυνηρή μείωση αποδοχών στα χρόνια της κρίσης. Σίγουρα δεν ήταν μια εύκολη απόφαση η απόφαση της αποχώρησης. Από την άλλη πλευρά όταν έχεις απέναντι μια επιχείρηση που δεν την βλέπεις σαν επιχείρηση σου αλλά σαν το σπίτι σου που έζησες μέσα μια ζωή τότε σίγουρα η απόφαση είναι γολγοθάς. Από τη μια οι αναμνήσεις, οι τόσες αποστολές ,τα χιλιάδες ρεπορτάζ και από την άλλη η ευκαιρία της αποχώρησης και οι νέοι δρόμοι που θες να ανοίξεις.

Και παίρνεις την απόφαση. Κλείνεις μια πόρτα και ανοίγεις μια άλλη. Ποια; Αυτή ψάχνεις να βρεις με ωριμότητα πολλή σκέψη χωρίς βιασύνη σκεπτόμενος το όνομα που έχεις ήδη δημιουργήσει με τη βοήθεια των ανθρώπων που άφησες πίσω σου

Και έχοντας στο μυαλό σου μια φράση… Δεν θα χαθούμε… Κάπου θα ξαναβρεθούμε…»

Η σελίδα του στο facebook κατακλύστηκε από φωτογραφίες του με συναδέλφους του όλων των ειδικοτήτων και συγκινητικά αποχαιρετιστήρια μηνύματα.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Kool Team

Διαφήμιση

H γεωμετρία του τάφου: Ίσo με 25 μνημεία το μήκος της περιβόλου στην Αμφίπολη!

Η εξομολόγηση ενός Ολυμπιακού