in , , ,

Ρέθυμνο: Έργα τέχνης με ληγμένα χάπια – Τα ψηφιδωτά της γιατρού που γίνονται viral

Pressing.gr - Ειδήσεις - Λάρισα - Ελλάδα - Κόσμος

Μία εξαιρετική ιδέα είχε μία γιατρός στο Ρέθυμνο για να χρησιμοποιήσει τα ληγμένα χάπια που θα πήγαιναν στην ανακύκλωση. Ο λόγος για την κα Ελένη Ιωαννίδου λοιμωξιολόγο, επιστημονικά υπεύθυνη για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοιού στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, η οποία αποφάσισε να φτιάξει ψηφιδωτά με τα ληγμένα χάπια.

Όπως λέει η ίδια, “Η ιδέα της δημιουργίας μωσαϊκών με ληγμένα χάπια γεννήθηκε πριν μερικά χρόνια στο κοινωνικό φαρμακείο που λειτουργούσε εθελοντικά από το 2008 στο Ρέθυμνο. Τα φάρμακα προέρχονταν από ανακυκλοφορία φαρμάκων που δεν είχαν λήξει και που έφερνε ο κόσμος προκειμένου να χρησιμοποιηθούν από συνανθρώπους μας που δεν είχαν τη δυνατότητα να τα αγοράσουν. Φυσικά ένα μέρος από αυτά έληγε και έπρεπε να απορριφθεί.

Διαφήμιση

“Στα πλαίσια της λογικής της ανακύκλωσης ανοίγαμε τις συσκευασίες ώστε να διαχωριστούν από τα φάρμακα και να γίνει πιο σωστά η ανακύκλωσή τους. Τότε πρόσεξα τα απίθανα χρώματα, και σχήματα που είχαν τα φάρμακα αυτά και αποφάσισα να δοκιμάσω να τα χρησιμοποιήσω ως ψηφίδες για να φτιάξω πίνακες.

Στην περίοδο της καραντίνας η απασχόληση αυτή λειτούργησε ψυχοθεραπευτικά και μου προσέφερε μεγάλη αποφόρτιση από την ένταση της δουλειάς και παράλληλα ήταν δημιουργική και ευχάριστη. Το αποτέλεσμα το βλέπετε”. Δείτε τις εικόνες του zarpanews.gr…

Follow Koolnews.gr στο Google News
Διαφήμιση
Pressing.gr - Ειδήσεις - Λάρισα - Ελλάδα - Κόσμος

Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που λεωφορείο «θερίζει» οδηγό μηχανής – Το αποκαλυπτικό βίντεο ντοκουμέντο

Pressing.gr - Ειδήσεις - Λάρισα - Ελλάδα - Κόσμος

Συλλυπητήρια ανακοίνωση του ΠΟΕ για τον θάνατο του Οράσιο Μοράλες