in ,

Αποκριάτικο διαδικτυακό πρόγραμμα

Pressing.gr - Ειδήσεις - Λάρισα - Ελλάδα - Κόσμος

Από πού πήρε το όνομά της η Αποκριά; Γιατί παλιά μασκαρεύονταν νύφη και γαμπρός; Τι ήταν η μπουμπούνα και τι η μπαρμπαρούτα; Τι συμβολίζει το γαϊτανάκι; Γνωρίζετε τα μπαμπαλιούρια και τους μουτζούρηδες; Γιατί τη Δευτέρα τη ’λέγαν Καθαρά;

Το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας διοργανώνει διαδικτυακό αποκριάτικο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές Γ΄ έως Στ΄ Δημοτικού με θέμα:  «Αποκριάτικα έθιμα του τόπου μου».

Το πρόγραμμα  θα πραγματοποιηθεί ζωντανά διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας  ZOOM στις 8, 9 και 10 Μαρτίου 2021. Καθημερινά θα υλοποιείται μία δράση για μία σχολική τάξη ή τμήμα, δηλαδή μία σύνδεση από 10:00 – 11:00.

Διαφήμιση

Αρχικά, τα παιδιά θα ενημερώνονται για τα ήθη και τα έθιμα της Αποκριάς στη Θεσσαλία και κατόπιν θα αλληλεπιδρούν με τους εμψυχωτές του Μουσείου, παίζοντας μαζί τους παιχνίδια και κάνοντας παράλληλα ή παίρνοντας ιδέες για αποκριάτικες κατασκευές.

Στόχοι του προγράμματος:

Τα παιδιά να ενημερωθούν για τα ήθη και τα έθιμα της Θεσσαλικής Αποκριάς και να αντιληφθούν τη συνέχεια της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της ελληνικής παράδοσης.Να κρατήσουν επαφή με το Μουσείο, έστω διαδικτυακά, να συμμετάσχουν στις δράσεις του, να πάρουν ερεθίσματα, κρατώντας όσο το δυνατόν περισσότερο την αμεσότητα της επαφής.Τέλος, να ευαισθητοποιήσουν για περαιτέρω ενασχόληση στο σπίτι τους και να  ψυχαγωγηθούν.

Το πρόγραμμα δεν θα βιντεοσκοπηθεί, ούτε θα αναπαραχθεί. Για συμμετοχή στη συγκεκριμένη δράση απαιτείται γονική συναίνεση, για την οποία θα φροντίσουν οι εκπαιδευτικοί πριν τη δήλωση συμμετοχής.

Η συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα είναι ΔΩΡΕΑΝ. Δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά στο τηλέφωνο: 2410-239446.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Follow Koolnews.gr στο Google News
Διαφήμιση

Αυτές είναι οι δέκα χώρες με τις ομορφότερες γυναίκες στον κόσμο

Pressing.gr - Ειδήσεις - Λάρισα - Ελλάδα - Κόσμος

Συνεχίζει να είναι υψηλός ο αριθμός των κρουσμάτων στη Λάρισα – Η γεωγραφική κατανομή