Koolnews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Subscribe
  • Έρευνες
Παρασκευή, Μάι 9, 2025
Font ResizerAa
KoolnewsKoolnews
  • Έρευνες
  • Νύχια
  • Μαλλιά
  • Ομορφιά
  • Ζώδια
  • Ανέκδοτα
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Koolnews > Υγεία > 14 τροφές που έχουν αποδειχθεί ότι προκαλούν καρκίνο, δεν πρέπει να ξαναβάλετε στο στόμα σας
Υγεία

14 τροφές που έχουν αποδειχθεί ότι προκαλούν καρκίνο, δεν πρέπει να ξαναβάλετε στο στόμα σας

Ασημίνα Φρατζέσκου
Last updated: 6 Απριλίου, 2019 3:49 μμ
Ασημίνα Φρατζέσκου
Published 6 Απριλίου, 2019
Share
SHARE

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο για τον Καρκίνο αναφέρει στην ιστοσελίδα του, ‘Η έρευνα έχει δείξει ότι οι περισσότεροι καρκίνοι μπορούν να προληφθούν. Οι επιστήμονες εκτιμούν τώρα ότι το 60 τοις εκατό έως 70 τοις εκατό των καρκίνων μπορούν να προληφθούν μέσω των πληροφοριών που διατίθενται σήμερα και με τις απλές αλλαγές στη διατροφή και τον τρόπο ζωής.’

Με αυτή την ενθαρρυντική δήλωση κατά νου, αυτό το άρθρο ασχολείται με τις αλλαγές που μπορείτε να κάνετε στις καθημερινές σας διατροφικές συνήθειες που όχι μόνο θα βελτιώσουν την υγεία σας, αλλά θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε τις τοξίνες που μπορεί να αυξήσουν την πιθανότητα εμφάνισης του καρκίνου.

Καρκινογόνες τοξίνες που πρέπει να αποφεύγετε

Δοχεία με επένδυση BPA. Αυτό το συστατικό που βρίσκεται στα σκληρά πλαστικά και στις ρητίνες, χρησιμοποιείται για την επίστρωση μεταλλικών δοχείων. Εργαστηριακές μελέτες σε κύτταρα και ζώα έχουν συνδέσει το ΒΡΑ με τον καρκίνο, την στειρότητα, τον διαβήτη και την παχυσαρκία. Εκτός και αν στο δοχείο αναγράφεται πάνω ότι δεν έχει χρησιμοποιηθεί BPA, είναι πιθανό να περιέχει δισφαινόλη-Α (BPA). Το ΒΡΑ μπορεί επίσης να βρεθεί σε πολλά πλαστικά προϊόντα και οδοντιατρικά προϊόντα.

Κατεργασμένες και καπνιστές τροφές. Τα νιτρικά και νιτρώδη άλατα δρουν σαν συντηρητικά για την πρόληψη των τροφίμων από την αλλοίωση, μπορούν επίσης να προσθέσουν χρώμα στο κρέας. Όταν μαγειρευτούν, τα νιτρώδη και τα νιτρικά μετατρέπονται σε υποπροϊόντα που ονομάζονται ενώσεις N-nitroso, όπως οι nitrosamines και nitrosamides. Οι ενώσεις αυτές  σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου.

Τα ψάρια που εκτρέφονται. Σύμφωνα με την υπηρεσία Food and Water Watch, τα  εκτρεφόμενα ψάρια περιέχουν υψηλότερα επίπεδα χημικών ρύπων από τα ψάρια στην θάλασσα, συμπεριλαμβανομένου ενός γνωστού καρκινογόνου του  PCB. Λόγω υπερπληθυσμού στις ιχθυοκαλλιέργειες, τα ψάρια είναι πιο επιρρεπή σε ασθένειες και γίνεται μεγάλη χρήση των αντιβιοτικών. Επίσης, είναι πιο επιρρεπή στην  θαλάσσια ψείρα, πράγμα που σημαίνει ότι αντιμετωπίζονται επίσης με φυτοφάρμακα.

GMOs. Δυστυχώς οι ΓΤΟ (Γενετικά Τροποποιημένοι Οργανισμοί) έχουν διεισδύσει στην τροφή μας σε ανησυχητικό ρυθμό. Τα ΓΤΟ τρόφιμα θα πρέπει να αποφεύγονται.

Τα ψητά κρέατα. Οι πολυκυκλικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες, ή PAH, παράγονται μέσω ορισμένων τύπων καύσης, όπως η καύση του άνθρακα ή του ξύλου. Ένα επιπλέον πρόβλημα δημιουργείται όταν το λίπος από το κρέας στάζει, δημιουργώντας φωτιά και καπνό, οι PAH κολλάνε στο φαγητό που ψήνεται αυξάνοντας τον κίνδυνο της έκθεσης σας σε καρκινογόνα.

Υδρογονωμένα λίπη. Τα υδρογονωμένα λίπη, επίσης γνωστά σαν trans λιπαρά,  είναι ένα προϊόν τεχνητό που έγινε από τον άνθρωπο. Αυτά τα λίπη έχουν μια χημική δομή που έχει μεταβληθεί για να εμποδίσει το προϊόν από το να ‘ταγκίσει’, προκειμένου να αυξηθεί η διάρκεια της ζωής του. Το Harvard School of Public Health, διαπιστώνει ότι τα τρανς λιπαρά κάνουν το ανοσοποιητικό σύστημα να έχει υπερ-δραστηριότητα και  φλεγμονή και συνδέονται με καρδιακή νόσο, εγκεφαλικό επεισόδιο και διαβήτη, μεταξύ άλλων χρόνιων παθήσεων. Εκτός του ότι είναι χημικά, οι χημικές ουσίες χρησιμοποιούνται επίσης για να καλύψουν την οσμή και να αλλάξουν τη γεύση του λίπους.

Ποπ κορν στον φούρνο μικροκυμάτων. Οι σακούλες έχουν υπερφθοροαλκύκλια, υπερφθοροοκτανοϊκό οξύ (PFOA) και υπερφθοροοκτάνιο (PFOS) για να μην ποτίζεται η συσκευασία από το λάδι. Όταν θερμαίνονται, αυτές οι χημικές ουσίες πηγαίνουν στο ποπ κορν. Όταν αυτό το ποπ κορν τρώγεται, εμφανίζονται αυτές οι χημικές ουσίες σαν  προσμείξεις στο αίμα. Το  PFOA έχει συσχετισθεί με όγκους σε ζωικά όργανα (ήπαρ, πάγκρεας, όρχεις και μαστικούς αδένες σε αρουραίους), και αύξηση του καρκίνου του προστάτη σε εργαζόμενους στο εργοστάσιο που παράγει PFOA.

Τα μη βιολογικά φρούτα και λαχανικά συμβατικής καλλιέργειας, καλλιέργειας με φυτοφάρμακα, ζιζανιοκτόνα και σπόρους ΓΤΟ, που είναι επικίνδυνα για την υγεία σας.

Επεξεργασμένες τροφές. Τα αλλαντικά τείνουν να είναι υψηλά σε νιτρώδη και νιτρικά,  συντηρητικά που μπορούν,σε μεγάλες ποσότητες, ενδεχομένως να αυξήσουν τον κίνδυνο του καρκίνου του στομάχου και άλλων καρκίνων. Τα επεξεργασμένα τρόφιμα είναι συνήθως γεμάτα από άσπρο αλεύρι,σάκχαρα, έλαια,χρώματα, αρώματα και άλλα ανθυγιεινά συστατικά.

Επεξεργασμένα σάκχαρα. Οι ερευνητές έχουν βρει σχέσεις μεταξύ ζάχαρης και πολλών προβλημάτων όπως ανθυγιεινά επίπεδα των λιπιδίων του αίματος, χαμηλά επίπεδα HDL, αυξημένο κίνδυνο για καρδιακή νόσο, υψηλότερα επίπεδα των τριγλυκεριδίων στο αίμα,παχυσαρκία,ανοσοκαταστολή, αρθρίτιδα και μια σειρά από άλλα δεινά. Τα καρκινικά κύτταρα ευδοκιμούν στην ζάχαρη.

Ανθρακούχα και ενεργειακά ποτά. Δεν υπάρχει καμία θρεπτική αξία στα ανθρακούχα ή τα ενεργειακά ποτά. Αυτά τα ποτά περιέχουν σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης, ζάχαρη, χρωστικές, βρωμιωμένο φυτικό έλαιο (ένα επιβραδυντικό φλόγας), ασπαρτάμη και άλλες χημικές ουσίες. Ληστεύουν το σώμα σας από τις απολύτως αναγκαίες βιταμίνες και μέταλλα.

Πρωτεΐνη Σόγιας. Το 90-95 τοις εκατό της σόγιας που καλλιεργείται στην Αμερική και χρησιμοποιείται για να γίνει η πρωτεΐνη σόγιας, είναι ‘Roundup ready’, που σημαίνει ότι είναι γενετικώς τροποποιημένη ώστε να αντέχει τα ζιζανιοκτόνα. Σύμφωνα με την American Dietetic Association, οι ‘Roundup ready’ πρωτεΐνες σόγιας είναι γνωστό ότι περιέχουν αντι-θρεπτικά συστατικά που μπορούν να αναπτύξουν ή να καθυστερήσουν την ικανότητα του σώματος να αφομοιώσει τα τρόφιμα και να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά στη ροή του αίματος. Η σόγια περνά μέσα από μια άκρως βιομηχανική διαδικασία με οξέα σε δεξαμενές από αλουμίνιο. Το αλουμίνιο είναι εξαιρετικά τοξικό για το νευρικό σύστημα και τα νεφρά.

Ζάχαρη. Τα καρκινικά κύτταρα ευδοκιμούν σε ζάχαρη και οποιαδήποτε τρόφιμα που μετατρέπονται σε ζάχαρη, όπως τα δημητριακά, ζυμαρικά, υδατάνθρακες, το ψωμί και τα περισσότερα φρούτα. Έτσι, για όσους ασχολούνται με τον καρκίνο, η εξάλειψη της ζάχαρης είναι το κλειδί. Για εκείνους που ψάχνουν για τη διατήρηση της υγείας και έχουν μια ισορροπημένη διατροφή που περιλαμβάνει φρούτα, δεν είναι τόσο μεγάλο θέμα.

Άσπρο αλεύρι.  Οι εμπορικά καλλιεργούμενοι σπόροι υποβάλλονται σε  μυκητοκτόνα. Τα φυτά στη συνέχεια ψεκάζονται με φυτοφάρμακα. Αυτά συλλέγονται και αποθηκεύονται σε κάδους επικαλυμμένους με εντομοκτόνα.΄Όλα  αυτά αυξάνουν το τοξικό φορτίο σας. Τα σιτάρια στη συνέχεια υποβάλλονται σε επεξεργασία με υψηλή θερμοκρασία, κυλίνδρους υψηλής ταχύτητας και οξείδιο του χλωρίου υπό μορφή ενός λουτρού αερίου χλωρίου που χρησιμοποιείται ως λευκαντικό, καθώς και για να μην χαλάει. Αυτό που καταλήγετε να αγοράζετε είναι ένα άμυλο που στερείται θρεπτικών ουσιών και είναι γεμάτο από τοξίνες.

awakengr.com Πηγές: cancer.gov, breastcancer.org, naturalon.com tlstr

Οι πληροφορίες που περιέχονται στο άρθρο έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Share This Article
Facebook Copy Link Print
Weather
26°C
Athens
overcast clouds
28° _ 25°
47%
1 km/h
Πα
27 °C
Σα
25 °C
Κυ
23 °C
Δε
22 °C
Τρ
21 °C
Διαφήμιση

Let's Connect

304.9kLike
3.04MFollow
304.9kPin
844.87MFollow

Popular Posts

Αλεσάντρα Αμπρόσιο: Το Μιλάνο υποκλίθηκε ξανά στην ομορφιά της με αυτό το βίντεο

Αντώνης-Σωτήρης Στάμος
2 Min Read

ΠΤΩΣΗ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ: Video απο μέσα δειχνει το ελικόπτερο να σκάει στο έδαφος

Ασημίνα Φρατζέσκου
1 Min Read

Ζωή Κρονάκη, Ευγενία Σαμαρά, Τάσος Ιορδανίδης: Όταν οι ηθοποιοί αναλαμβάνουν ρόλο παρουσιαστή

Kool Team
2 Min Read

Εξοικονόμηση ενέργειας: 50% μείωση στο ηλεκτρικό ρεύμα με αυτό το κόλπο όταν φτιάχνεις μακαρόνια

Αθανασία Τσέλλου
1 Min Read
//

We influence 20 million users and is the number one business and technology news network on the planet

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form]

You Might Also Like

καρκινος παχεως εντερου
Υγεία

Ρομποτική χειρουργική: Νέες εξελίξεις στην αντιμετώπιση του καρκίνου του παχέος εντέρου και στην αποφυγή της ''Παρά Φύση Έδρας''

4 Min Read

Αν Μουδιάζουν Τα Χέρια Σας, Τότε Σημαίνει Ότι Κινδυνεύετε Από ΑΥΤΕΣ Τις 11 Σοβαρές Ασθένειες. Η 6η Είναι Θανατηφόρα!

7 Min Read

Χωρίς καταχρήσεις θα μπορούσαμε να ζήσουμε ως τα 130

5 Min Read

Γαστρεντερικές παθήσεις: Ποιος ο ρόλος του ύπνου

7 Min Read
Υγεία

ΕΡΕΥΝΑ ΣΟΚ: Η μετάλλαξη Όμικρον εξαπλώνεται ταχύτερα από οποιονδήποτε ιό στην ιστορία

1 Min Read
MedianewsΥγεία

Υγεία Ψοΐτης μυς: Ο μυς της Ψυχής

6 Min Read
MedianewsΥγεία

Σχέσεις: Tι πρέπει να λέμε όταν οι άλλοι μας μειώνουν;

6 Min Read

ΒΑΛΣΑΜΟΛΑΔΟ: Ένα φυσικό “γιατρικό” με πολλές ιδιότητες

3 Min Read

Social Networks

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Koolnews network

Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews

Koolnews, Ελαιών 25, Κηφισιά 145 64

Koolnews
Koolnews
Koolnews.gr © 2025 – All rights reserved
  • Όροι Χρήσης
  • Σχετικά με Εμάς
  • Contact us
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • GDPR Privacy Policy
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?