in

ΒΑΛΣΑΜΟΛΑΔΟ: Ένα φυσικό “γιατρικό” με πολλές ιδιότητες

Το σπαθόλαδο, γνωστό και ως βαλσαμέλαιο ή βαλσαμόλαδο, είναι γνωστό από την αρχαιότητα για τις πολλές ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες του. Χρησιμοποιείται τόσο εξωτερικά με επάλειψη στο δέρμα, όσο και εσωτερικά με κατάποση.
Ιδιότητες και χρήσεις του σπαθόλαδου:
Το βαλσαμέλαιο έχει αντιφλογιστικές, αντισηπτικές και επουλωτικές ιδιότητες. Η ιδιότητα του να αναπλάθει τα κύτταρα του δέρματος, βοηθά στην αντιμετώπιση πολλών δερματολογικών προβλημάτων. Γι’ αυτό, πέρα από τα εγκαύματα και τις πληγές, χρησιμοποιείται σε χτυπήματα, φλεγμονές, σπυράκια, κάλους, τσιμπήματα εντόμων και μώλωπες, όπως και στο κάψιμο από τον ήλιο. Είναι εξίσου αποτελεσματικό και στην αντιμετώπιση πληγών από κατάκλιση ή σε πληγές των ούλων.
Η επουλωτική του ιδιότητα όμως δεν δρα μόνο εξωτερικά, αφού με κατάποση του βαλσαμόλαδου μπορείτε να θεραπεύσετε πολλά προβλήματα υγείας. Συγκεκριμένα, έχει την ικανότητα να επουλώσει το γαστρικό, στομαχικό ή φλεβικό έλκος, καθώς και να καταπραΰνει τον βήχα, το άσθμα, την βρογχίτιδα και τα φλέγματα.
Επίσης, μπορείτε να καταπολεμήσετε τις αιμορροΐδες εφαρμόζοντας λίγη ποσότητα βαλσαμέλαιο με ένα βαμβάκι.
Επίσης, το σπαθόλαδο ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, τονώνοντας και διεγείροντας έναν εξασθενημένο οργανισμό. Η δράση του ως αντικαταθλιπτικό και ηρεμιστικό είναι πολύ σημαντική, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως αντιμετωπίζει και την αϋπνία.
Σε περίπτωση που έχετε προβλήματα με τον κύκλο περιόδου σας, το βαλσαμόλαδο μπορεί να τον ρυθμίσει.
Το σπαθόλαδο είναι ακόμη ιδανικό και για μασάζ, αφού έχει μυοχαλαρωτικές, κατευναστικές και θεραπευτικές ιδιότητες. Χρησιμοποιείται για να αντιμετωπίσετε τους πόνους στη μέση, τις ισχιαλγίες και μυαλγίες, το λουμπάγκο, τους ρευματισμούς, αλλά και τους κιρσούς.
Αυτές είναι μόνο μερικές από τις ιδιότητες του βαλσαμέλαιου, υπάρχουν πολλές ακόμη ενδιαφέρουσες χρήσεις του.
Εκείνο που δεν πρέπει όμως να ξεχνάτε είναι πως το βαλσαμόλαδο είναι φωτοευαίσθητο. Τι σημαίνει αυτό; Πως δεν πρέπει να εφαρμόζεται ή να καταναλώνεται όταν πρόκειται να βγείτε στον ήλιο, γι’ αυτό είναι προτιμότερο να το χρησιμοποιείτε το βράδυ.
Δοσολογία του σπαθόλαδου:
Η χρήση του βαλσαμόλαδου ως πόσιμο θεραπευτικό προϊόν είναι 1/2 με 1 κουταλάκι του γλυκού το βράδυ με άδειο στομάχι.
Για να δείτε όμως τις αντικαταθλιπτικές του ιδιότητες θα πρέπει να κάνετε χρήση 2-6 εβδομάδες. Για την θεραπεία χρόνιων προβλημάτων ωστόσο μπορεί να περάσουν αρκετοί μήνες.
Συνίσταται βέβαια πριν την χρήση του να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας, ο οποίος θα σας προτείνει την ιδανική δοσολογία και χρήση για το πρόβλημα σας.

Follow Koolnews.gr στο Google News
Διαφήμιση

Ποιος ήρωας παραμυθιού ταιριάζει στο ζώδιο σου;

SCRUB ΜΑΛΛΙΩΝ: Πριν λουστείς, βάλε μία κουταλιά ζάχαρη στο σαμπουάν σου!